Arkadaşlar eski bilgisayarımın sanıyorum harddiski yandı.. Zaten büyük sorunlar çıkarıyordu ve yeni bilgisayar toplattırmaya karar verdim.. Özellikler şöyle ;
4 GB DDR 3 Ram ,
ATİ HD 4650 1GB Ekran Kartı ,
İntel Core i5 650
500 GB Sabit Disk..
Sizce XP' mi kurayım ksa 7 'mi kurayım.. Windows 7 hakkında kafamda soru işretleri var ; mesela vista gibi yavaş mı ?
Ayrıca ben genelde oyun oynarım. Oyunların istediği sistemde XP'de 1 GB Ram istiyorsa Vista / 7 'de 1.5 GB istiyor.. Oyunlarda sorun yaşarmıyım acaba ?
Teşekkürler , İyi Forumlar..
Yeni Toplattıracağım Bilgisayarıma 7 mi Kursam ?
Gözü kapalı win 7 kurabilirsiniz hatta 64 bit hiç bir sorun olmaz...
İşlemcinin yanında ekran kartı sönük kalmış. Bu zamanda DDR2 bellekli ekran kartı alınmaz.
Bütçeni söylersen daha iyi bir PC toplarız.Ayrıca kasa, psu, hdd, dvd-rw gibi parçalarda olacak mı?
En iyi, en hızlı ve oyunlarda en performanslı işletim sistemi Windows 7'dir.Tabiki de Windows 7 kurmalısın.
Oyun oynuyacaksın ve ekran kartın 4650 mi ?? :S i5 650 nin 4 gb ramin yanına o ekran kartı hiç olmuş mu alamdan önce burayı bi incele https://www.chip.com.tr/forum/ekr ... in-alma_t82149.html en az HD 5770 almalsın. ve anakart olarak ne alacaksın ? Wİn 7 vistanın 5 katı hızlı neredeyse tereddüt etme.
arkadaşlar , toplattıracağım abi beni aradı ve harddisk kapasitesinden düşürüp ekran kartı takacağım dedi..
Tamam 7 kurmaya karar verdim.. Teşekkürler..
ekran kartı sönük kalmış...en azından HD5770 olmalı ayrıca intel tabanlı sistem yerine AMD tabanlı sistem kurarsan daha güçlü bi sistem kurmuş olursun :D sisteminizi toplayacak arkadaş sizi kazıklamasın dikkat et... 500GB HDD olmalı... 5400Rpm bi HDD koyar oraya bütün sistemi rezil eder... bütçenizi söylerseniz sistem toplayabiliriz...
işletim sistemi olarak windows 7 home premium weya daha üst bi versiyonunu yüklet... 64 bit kurulmasına dikkat et :D
Sönük kaldi dediginiz kart 5 6 ay öncesinin en iyi kartlarindan birisiydi hd5770 icinde 5 6 ay sonra aynis eyler gecerli olucak ayrica isinma olarak ve elektriik tüketimi olarak hd5770 den iyi taraflarida var oyun icinde yeterli bir kart