Yeni virüs tüm yerel ağınızı tehdit ediyor!

CHIP Online
19-03-2009, 15:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu uyarıya kulak verin: Yerel ağınızdaki tüm bilgisayarlar tehlikede; Windows kullanmasalar bile...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Yeni ... t-ediyor_11542.html

Resimlerle: Zararlı yazılım canlandırması: İşte PC-virüsleri böyle gözüküyor

Yeni keşfedilen bir virüs tek tek bilgisayarları tehdit etmek yerine daha büyük planlar peşinde. Trojan.Flush.M olarak adlandırılan virüs, yerel ağlardaki sunucu makineyi hedef alıyor. Sunucu makinedeki DHCP protokolünü değiştiren virüs, daha sonra bu sunucuya bağlayan yerel ağdaki tüm bilgisayarların DNS ayarlarını kendi istediği gibi değiştirebiliyor v bu noktadan sonra artık internette girip çıkacağınız tüm siteleri virüs kontrol etmeye başlıyor. Üstelik diğer bilgisayarların Windows işletim sistemi kullanıyor olmaları da şart değil!

Güvenlik uzmanları bu virüsün, sunucu makineyi ele geçirdikten sonra güvenliği en üst düzeyde bile olsa ağdaki tüm bilgisayarları ele geçirebileceği için son derece tehlikeli oluğun söylüyorlar. Sistemdeki diğer makinelerin Windows işletim sistemi kullanıyor olmaları şart olmadığı için, bu durumda virüs bilgisayar dışındaki cihazları da etkileyebiliyor. Yani yerel ağ üzerinden internete bağlanan iPhone ve benzeri taşınabilir cihazlar da artık tehdit altında.

Uzmanlar şu an için yerel ağ yöneticilerinin ilk alabilecekleri önlemin DNS sunucuları yakın takibe almaları söyledi. Gerekli olduğu durumlarda 64.86.133.51 ve 63.243.173.162 IP numaralarını kara listeye almanın da faydalı olacağını da ekliyorlar.

Tüm konu: Yeni virüs tüm yerel ağınızı tehdit ediyor!

Resimlerle: Zararlı yazılım canlandırması: İşte PC-virüsleri böyle gözüküyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce daha gelişmiş virüslerin yol açtığı tehlike ne boyuta ulaştı?

Fattur
19-03-2009, 19:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Üstelik diğer bilgisayarların Windows işletim sistemi kullanıyor olmaları da şart değil!


buda birilerine kapak olsun!!!

H@ckerCesur
20-03-2009, 10:00   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Bu zamana kadar antivirüs bile kullanmadan karşılaştıgım tüm virüsleri systemden ya da regeditten bir şekilde siliyordum. Fakat yeni nesil virüsler beni de baya zorluyor. Geçen gelen bir makinedeki virüs tüm aglarımı mahfetmişti. Bir gece ugraştım çözmek için. Siliyorum siliyorum geri geliyor. Formatlıyorum geri geliyordu. En son tüm agı iptal ettim. Meger hem tüm aga hem de modeme bulaşmış virüs. Modemi resetleyip bilgisayarları formatlayınca düzeldi.