Merhaba , bugun bir tanıdıgım yeni bir pc aldı ve windows 7 home premium 64 bit . ama bilgisayarında 2 gb taktırdıgı icin ona benim vista 32 bit lik cd mi vermeyi talep ettim kabul etti . Simdi pc toplanıyor alınan yerde fakat benim pc de yüklü oldugu icin sahteymiş gibi görünecegi icin kabul etmiyorlar yüklemeyi . benim pc deki lisansı nasıl iptal edebilirim ?????? cok acil !!! yardım .. tsk ederim
Yeni Windows 7
Oem lisansi iptal ettiremezsin sadece öbür makinada etkinlestirme esnasinda Microsft Tr ariyarak anahtar ve seriali vererek sansini denersin hard disk cöktü yada anakart cöktü gibi bir sebeb olabilir.
Ama Vista ve 7 icin Microsoftun donanimda neyi baz aldigini bilmiyorum bilen bir arkadas yazsin
Ama teknik olarak o lisansi bir makineden silip digerine aktarma yolu sadece buradan geciyor makinede bir parca degisimi gibi
Tsk ederim .. başka bir önerisi olan varmı ????Islemci, Anakart ve Harddisk'in bir seferde birden fazlasi degistirilirse ve aktivasyon yapilmaya calisilirsa windows lisansi yanabilir. Bu yazdigim uc parcanin hepsinin ayni zamanda degismesi lisans'in baska bir bilgisayarda kullanilmaya calisildiginin fazlasiyla kanitidir dikkat edersinizki.
Sana baska ne öneri yapilacakki arkadasim bu isin yasal yönü bu arkadasin söylediklerine katilmiyorum Oem lisansi olsa bile kanitlanmamis olay sebeb degildir zaten bunlarin hepsine bakmiyorlar vistada sanirim anakarta bakiyorlardi sadece senin caren bu sadece yasal yoldan baskasi yok anakartin yandi degistin okadar
Diger makine nerede ne zaman alindi serial ve anahtarlarini dogru vermen lazim
Benim vista 32 bit home premium kutulu .. Yani toplama bir pc ile almıstım ilk 2007 de . Oem sürüm yazıyor üstünde . Ama kutulu yani elimde cd var . Akrabamın aldıgında bir toplama pc . Ve cd olarak yine kutulu bir şekilde windows 7 aldı . Şimdi kısaca özet olarak benim pc den silip ona geçirme sansımız varmı . özet olarak bunu nasıl yapabiliriz ?
ürünün box olsaydı etkinleştirebilirdin oem lisanslarının daha az etkinleştirme seçeneği var
en mantıklısı win7 dururken vista'ya dönmemek. 2gb'lada gayet düzgün çalışır 64bit merak etmeyin, hem zaten ram'lerde öyle çok uçuk pahalı değil, eğer mümkünse bir 2gb daha alsın veya birkaç ay sonrası için alma planları yapsın en azından, çok çok daha iyi verim alır arkadşaın o bilgisayardan. daha uzun ömürlü olur alet... benim önerim bu yönde olur...
bence herkes kendi seriali ile istediği sürümü yüklesin. yani sen 64 bit sürümü kendi serialin ile aktive et, arkadaşın da kendi seriali ile 32 biti aktive etsin. yada ikiniz de kendi seriallerinizle 64 bit i aktive edin. sonuç itibariyle serial önemlidir. kullanılan dvd değil. microsoft aynı serial ile aynı sürümün hem 64 hem de 32 bit versiyonlarını yüklemeye izin veriyor.
bence herkes kendi seriali ile istediği sürümü yüklesin. yani sen 64 bit sürümü kendi serialin ile aktive et, arkadaşın da kendi seriali ile 32 biti aktive etsin. yada ikiniz de kendi seriallerinizle 64 bit i aktive edin. sonuç itibariyle serial önemlidir. kullanılan dvd değil. microsoft aynı serial ile aynı sürümün hem 64 hem de 32 bit versiyonlarını yüklemeye izin veriyor.windows 7 home premium 64 bit . ama bilgisayarında 2 gb taktırdıgı icin ona benim vista 32 bit lik cd mi vermeyi talep ettim kabul ettiherkes kendi seriali ile istediği sürümü yüklesin
yani vista seriali windows 7 için kullanılabilnirm.
pardon yanlış anlamışım ben. ikisini de windows 7 sanarak bu cevabı verdim. bu durumda mümkün değil.
ama deneme amaçlı öncelikle sizdekini onun bilgisayarına yükleyerek aktive etmeyi deneyin. eğer aktivasyon başarılı olursa siz onunkini alıp kurun.
tabiki sadece müşteri hizmetlerini aramak zorunda kalısanız size lisansınızı satın aldığınız bilgisayardamı kullanıyorsunuz diye soru sorarsa evet diye cevab verin. 2006 satın aldığım masaüstü bilgisayarıma 2009 vista home premium 32 bit oem satın aldım. anakartım işlemcim ve ramleri değiştirdim. wiista home premium 32 bit lisansımı etkinleştirmede sorun yaşamadım. 2 ay önce window7 oem 32 bit professional satın aldım. onu kullanıyorum. telefonla microsofta sorsanız oem lisansı başka bilgisyarda kullanamazsanız diye size bilgi verir, bu amerikanının pc donanımlarını satması için oem lisans başka pc'ye yüklenemez diye bir sözleşmedir. ama uygulamada etkinleştirmede sorun yapmıyor,microsoft müşteri hizmetlerine sormadığınız sürece. telefonla ve online etkinleştirmede sorun yaşamadım şimdiye kadar. yalnız satın aldığınız yazılım 32 bit ise aynı sürümün aynısını yada alt sürümü olan 32 bit yükleyebilirsiniz. 32 bit lisansınızı 64 bitte kullanmaya çalışmayın kara listeye girebilir. yazılım lisansını kurulu bilgisayardan silip tek bilgisayara kurmak şartıyla istediğin bilgisayara kurabilirsin.