Ayrıca COMODO Dragon internet tarayıcı var ve memnunum. :) http://download.comodo.com/dragon/DragonSetup.exe
Yepyeni ücretsiz Firewall & Antivirüs !
Dragon'a alışamadım nedense Chrome ile aynı arayüz'ü kullanıyor ondan olsa gerek :). Doğru ayar yaptıma inanıyorum :)
Öncelikle verdiğin dil paketi için teşekkür ederim. Bende bugün denemek için kurmuştum bu konu üzerine çok iyi oldu. Şimdi türkçe dil paketini yükletim ufak eksiklikler var ama çok az. Dil çevirisi için uğraşan tüm arkadaşlarada buradan teşekkür ediyorum.Avast İnternet Security 5.0.594 güvenlik için tek başına işini görür. Bilgisayara birden fazla güvenlik yazılımı kurman, -bırak güvenlik'i artırmayı- koruma zaafiyeti ortaya çıkarabilir. Farklı güvenlik programları çakışmasalar bile, bilgisayarın ağırlaşmasına sebep olabilirler. Halbuki Avast hem iyi korur, hem de bilgisayarını kasmaz.
Ben daha comodoyla yeni yeni tanışmaya başladığım için bir iki sorum var yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle sistemim Win7 64 bit ve Avast İS. yüklü Comodo ile çakışmasın diye avast ve windows güvenlik duvarı kapalı ayarlandı. Comodonun sadece firewall unu yükledim. Birde bunlara ek olarak malwarebytes' anti-malware yüklü ve anlık koruma modu aktif halde.
1) Acaba sistem için biraz abartı bir güvenlik kombinasyonu olmuş? Şu an için çaışma gözlemlemedim ama olabir mi ?
2) Windows işlem merkezine baktığımda güvenlik bölümünde şöyle diyor. Aynı anda iki casus yazılım programı çalışıyor bu bilgisayarın yavaş çalışmasına sebep olabilir diyor. Çalışan programlar Avast İS ve Comodo Defense+ , yani bunların beraber çalışması sorun olur mu ? Yoksa birini kapatmalı mıyım?Ek olarak; NIS 2010 ve Avira da, bilgisayarını kasmaz. Hattâ ben bir ara KIS 2011 kurdum. Bilgisayarda bir ağırlaşma olmadı. Demek ki, KIS 2011 önceki versiyonlardan farklı.
Son Düzenleme: alpagun ~ 31 Temmuz 2010 21:27
Kaspersky zaten bilgisayarı yavaşlatmıyor, dosya açılışlarını yavaşlatıyor. 2 GB'lik MMORPG oyunun setup dosyasını 2 dk. de anca açtı halbuki kaldırıp başka bi antivirüs kurduğumda 10 sn. sürmedi. Setup dosyaları açılırken temp'e yazılıyor bazıları Kaspersky de tarama yaptığı için yavaşlatıyormuş gibi görünüyor.
ben sadece firewall kullanıyorum.defense+ kapalı,açarsam bilgisayardan soğuyorum :)
Bende Defense+ da açık sorun yok :)
Benim sistemde bunlara gerek yok. Sistemin kendi Güvenlik Duvarı + iAntiVirus yetiyor ;)
Comodo Antivirüs'ün yerine Avira+Avast kurarsanız(Avast'ın dosya taramasını devre dışı bırakın) çok daha iyi olur. Her kafası esenin AV yazılımı çıkardığı şu dünyamızda bilindik markalar tercih edilmeli (Comodo'nun Firewall'una sözüm yok ama antivirüs çıkarmalarına hiç gerek yoktu)
Ayrıca Mac kullananlar da bedava koruma için iAntiVirus yüklesin ve Sistem Seçenekleri'nden Güvenlik Duvarı'nı çalışır duruma soksun. Ayrıca sistem virüs kapmaz diye bilinmedik sitelerde de dolanmasınlar yeter.
nasıl dayanıyorsun atilla uyarılara? yeni bir şey kurduktan sonra filan özellikle :D
Pek uyarı vermiyor genelde sistem de korumada olan dosyalara erişimde uyarı veriyor (Sxe > explorer.exe gibi) Onun dışında pek birşey yok. Zemana Antilogger da kurulu kendimi güvende hissediyorum şuanda ilerleyen zamanlarda başka bi antivirüs ile tarama yaparım bakalım sonuç ne olacak :)
Comodo Internet Security kullanana kadar güvenlik kombinasyonu yapın daha iyi. Antivirus + Firewall + KeyLogger. Mesela Avast + Comodo Firewall + Zemana AntiLogger. Nede olsa çakışmıyorlar. Avast'ın antivirusu Comodo'dan daha iyi ayrıca.
Bi avast kurayım dedim kurmaz olaydım. Güvenlik duvarı açılmıyor haliyle internetide kesiyor atıyor. Anlamadım bu işi :D
Internet Security yüklemeye çalıştım. Sonuç negatif :)
bende de Nod32+Spybot SD +Comodo var.ThreatFire da kuruluydu ama Firefox u çökertiyordu :)Sildim ben de.yerine kurabileceğim bir şey varsa kurayım ben araştıramadım pek.
@Phoenix_
Kombinasyon çok :)
Avast Pro Antivirüs (Firewall Yok)
Comodo Firewall (Antivirüs Yok)
Zemana Antilogger (Anti Keylogger)
Panda Cloud (Pasif konum ve düzenli olarak haftada bir tarama yaparsan rahat edersin)
MSE'den çok daha iyi bana kalırsa :)
panda c. ve zamana yı da kuralım bakalım :)
SD iyi mi peki? Ne zamandır onu kullanıyorum herhangi bir kayıt defteri uyarısı hariç uyarı almıyorum.ama yavaşlama da yok bende.
Spyware Doctor mu ? Çok kasıyor bilgisayarı. Ad-aware daha iyi. Ama Panda Cloud tüm virüsleri tanıyor. İnternet üzerinden çalıştığı için.