Arkadaşlar benim sorunum ufak bi problem ama yardımcı olursanız sevinirim.Mesela yerel disk C: yi açmaya çalıştığımda arama yeri çıkıyor.nasıl yapılabilir acaba?
Yerel Disk Açma Sorunu
arama derken ne dediğinizi anlamadım birlikte aç mı çıkıyor
eğer böyleyse bilgisayarına virüs bulaşmış arkadaşım sistemini güncel bir antivirüs programıyla güvenli kipte tarat
yok birlikte aç değil "arama sonuçları" yeri çıkıyor
spy bulaşmış olabilir belkide güvenli kipte bilgisayarını tarat
yok virüs , spy olduğunu düşünmüyorum çünkü sağ tuşla aç deyince açılıyor.Bir de sağ tıkladığımda "Ara" yazısı diğerlerinden kalın yazıyor acaba bununla bi ilgisi olabilir mi?
arkadaşlar yukarıdaki resimde find yazan yerde eskiden open yazıyordu bence burdan olabilir ama nasıl düzelteceğimi bilmiyorum
arkadaşlar sorunu hallettim internetten xp_folder_open diye bi script indirdim sonra düzeldi
arkadaslar yerel disklerimde ilk basta birlikte acma sorunu vardı explorer ile aça biliyordum su an hiç açamıyorum güncel malvare ve siystem care kullanıyorum her seferinde nereden geldigini anlayamadıgım dosyaları bulup siliyorlar disklerimi nasıl kurtara bilirim ? bi ara
@echo on
taskkill /im explorer.exe /f
taskkill /im wscript.exe
start reg add HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXplorer\Advanced /v ShowSuperHidden /t REG_DWORD /d 1 /f
start reg import kill.reg
del c:\autorun.* /f /q /as
del %SYSTEMROOT%\system32\autorun.* /f /q /as
del d:\autorun.* /f /q /as
del e:\autorun.* /f /q /as
del f:\autorun.* /f /q /as
del g:\autorun.* /f /q /as
del h:\autorun.* /f /q /as
del i:\autorun.* /f /q /as
del j:\autorun.* /f /q /as
del k:\autorun.* /f /q /as
del l:\autorun.* /f /q /as
start explorer.exe
kodları ile açmam mümkün oluyordu artık bu da bi işe yaramıyor :S
harici hard diskim içinde autorun bilgilerinde
[AutoRun]
;SAxusvar DSXyyTBMkjspUMS uExJb
;iShc
open=esib.exe
;
SHEll\OpEN\commAnd = esib.exe
;IUuAp dWcn wmdbfilw
shell\Open\deFAUlT=1
;KDrnYgIpwp fNOjQKMqyyuaHr
shell\ExPLOre\cOmmand= esib.exe
;nboOyxbVeD suPp
sheLl\autoPlAy\cOmmANd= esib.exe
var ve bu esib.exe yi çalıştırıyor ve diger disklere de hükmediyor bi türlü değiştiremiyorum malvare programı virüsü bulsada kalıcı olarak kaldıramıyor güvenli kip başlatmayı bilmiyorum güvenli kip de nasıl başlata bilirim ?