Yılın Penguenleri Ödülleri 2005

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez. Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
BwT
28-04-2005, 22:31   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
720 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Arkadaşlar Penguenler için yapmış olduğum bir site. Yalnızca tasarımı bana ait. Yorumlarınızı bekliyorum.


Aynı zamanda Yılın Penguenleri Ödüllerinide tanıtmış olalım. Türkiye'deki açık kaynak çalışmalarına katkıda bulunmus, bu konuda emek sarfetmis, caba göstermis olan arkadaşlarımız 5 kategori altında ödüllendiriliyor. Oylamalara ise yalnızca LKD üyeleri katılabiliyor. Kategoriler ise söyle:

En Çalışkan Penguen: Geçtiğimiz yıl içerisinde özgür yazılım olgusunun Türkiye'de gelişmesi ve yaygınlaşmasına kişisel olarak en çok katkıda bulunmuş olan penguen. Bu ödül kişilere verilmektedir.

En İyi Kurumsal Kullanıcı: Geçtiğimiz yıl içerisinde özgür yazılımları Türkiye'de en yaygın ve verimli biçimde kendi bünyesinde kullanmış olan kurum. Bu ödül kurumlara verilmektedir. Ödüle bilgi işlem teknolojileri ile profesyonel olarak ilgilenen kurumlar aday olamaz.

En Başarılı Yerelleştirici: Geçtiğimiz yıl içerisinde özgür yazılımların Türkçe dil desteğinin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına en çok kişisel olarak katkıda bulunmuş penguen. Bu ödül kişilere verilmektedir.

En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması: Geçtiğimiz yıl içerisinde hazırlanan ve Türkiye'de özgür yazılımların yaygınlaştırılmasına en çok katkıda bulunmuş kitap, dergi, web sitesi, radyo/televizyon programı ve benzeri çalışma. Bu ödül projelere verilmektedir.

En İyi Özgür Yazılım: Geçtiğimiz yıl içerisinde GPL (Genel Kamu Lisansı) ya da uyumlu bir lisans ile halka açık olarak Türkiye'de geliştirilmiş olan en iyi yazılım. Bu ödül projelere verilmektedir.

En Başarılı Özgür Yazılım Temelli Uygulama Projesi: Geçtiğimiz yıl içerisinde özgür yazılımlar ve özgür bir işletim sistemi kullanılarak özgün bir konuda Türkiye'de gerçekleştirilen en başarılı yapı bütünü. Bu ödül projelere verilmektedir.

Son Düzenleme: BwT ~ 28 Nisan 2005 22:33