Yılların Winamp'ı resmi olarak kapanıyor!

CHIP Online
21-11-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Çoğumuzun PC ile tanışmasından da eski olan, milyonlarca PC'de bulunan efsane, yolun sonuna geldi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yil ... apaniyor_43839.html

Resimlerle: Favori araçlarınızdaki 21 gizli özellik!

Birkaç sene öncenin en popüler MP3 çalıcılarından, bazılarımızın hala kullandığı Winamp, 20 Aralık 2013 itibariyle kapanıyor. Bu tarihten sonra Winamp'ı resmi web sitesinden indirmek ve onun web hizmetlerinden yararlanmak ise mümkün olmayacak.

Winamp, Haziran 1999'da AOL tarafından 80 milyon dolara satın alınmıştı. Yazılımın başarısızlığa sürüklenmesinin arkasında AOL'ın yönetimdeki başarısızlığı yatıyor. Winamp, son 15 senede güncellemeler almaya devam etti ancak AOL'e çok cüzi miktarlarda para kazandırdı. Winamp, resmi rakamları açıklamak istemese de eski bir Winamp çalışanı, firmanın şu anki gelirinin yılda 6 milyon dolar civarında olabileceğini tahmin ediyor.

Winamp'ın ilk genel yönetmeni Rob Lord, 2012'de yaptığı bir açıklamada "Winamp'ın bugün iTunes'un konumunda olmaması için hiçbir neden yok - tabi AOL'ün satın almayla aynı anda başlayan kötü yönetimi olmasaydı" demişti.

Winamp'ın hala milyonlarca kullanıcısı bulunuyor, dolayısıyla hizmetin kapanması bütün bu kullanıcıların kaybedilmesi anlamına geliyor.

Tüm Konu: Yılların Winamp'ı resmi olarak kapanıyor!

Resimlerle: Favori araçlarınızdaki 21 gizli özellik!

Kaynak: www.chip.com.tr

badwizard
14-12-2013, 15:50   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj

Aranızdan bazılarının olduğu gibi Winamp benim için alelade bir programdan çok bir dost gibiydi, çok uzun yıllarmız beraber geçti çok şey paylaştık yüzlerce sistemde ilk kurduğum programların arasında hep o vardı setup dosyasını disketle taşıdığım zamanları dün gibi hatırlıyorum.

Bugün Winamp forumlarına bakarken son resmi sürümün duyurulduğu başlığı okudum biraz ama 2. sayfaya geçemedim..

DJ Egg
This is the best release of Winamp ever, imo, but let's just hope & pray that it's not the last...
However, this will be the last AOL/Nullsoft release of Winamp :-(
A big thank you to all our users, former team members, beta testers, moderators, translators, skinners,
plugin developers, preset & color theme designers, community members, everyone... for everything...

diye bitirmiş, son sürümü indirip ölünceye kadar saklamaya devam edeceğim sanırım..