yine 8400m gs yardım?

aylak17
01-08-2008, 19:55   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

okumaya üşenmeyen yardımseverler devam edin,lütfen Gülümseme

daha önce ekran kartımın sıcaklığı ile ilgili bir konu açmıştım. aslında ekran kartımla ilgili (ya da benim öyle düşündüğüm) problemlerle karşılaştıktan sonra baktım sıcaklığına . nese. bilgisayarım casper tw7 intel core2 t7300 1gb ram nvidia 8400m gs.... vista home premium. bi süre önce bilgisayarla gelen dvd den vistayı birbaşka sürücüye yükledim. iki sistemi bir arada bir müddet kullandıktan sonra eski sistemde donmalar meydana gelmeye başladı. sonra problemler çoğaldı. görüntü boottan itibaren 6 tane oldu (normalde görmem gerekn ekranın 6 tane küçültülmüş versiyonu bir arada), görüntüde bozulmalar falan. problemin os den kaynaklandığını düşündüm. sonra bilgisayara format attım ikisinde kaldırıp yeniden kurdum. problemler düzelmiş gibi göründe ta ki ekran kartımın sürücüsünü yükleyip standart vga dan ekran kartıma geçene kadar. benzer problemlerle karşılaştım. donmalar 6 ya bölünmeler, bir keresinde "ekran kartı sürücünüz problemle karşılaştı ama bu durumdan kurtardı" gibi bi uyarı aldım. ekran kartı ile ilgili bir problem olduğunu düşünmeye başladım. sürüsünü kaldırıp yeniden yükledim olmadı. sıcaklığını merak ettim yük altında olmazken bile 80 civarı  (88 e vardığını gördüm everest ile). aygıt yöneticisnden aygıtı kaldırdım. problemler yok oldu. tekrar ekledim yine problemler. şu anda yine o durumda. bazen boot ekranı 6 tane gözüküyo. böyle olunca bilgisayar açılmıo. ekran karanlık oluo, bazen çizgiler gelio. gücünü kesiorum. eğer açılış ekranı normal gözükürse açılıyo(şu anda olduğu gibi) ama ne zaman doğru düzgün açılacağı belli değil. şimdi sorularıma geçiyim:
-problem nerdedir (ekran kart? sürücüsü? vista?diğer donanım veya sürücüler?)

-çözümi varmıdır?

-ekran kartım mefta olmuş olabilir mi(ama şu anda kullanıyorum)?

-serviste ekran kartını değiştirebiliriyim, maliyeti ne olur?

ya da ne bilim herhangi solemek istediğiniz başka bir şey. sürekli standart vgayı mı kullanacam artık?

keshkesh
01-08-2008, 19:59   |  #2  
keshkesh avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
910 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

sorun büyük olasılıkla kullandıgın sürücülerden kaynaklanıyor... önce service pack kurup sonra tekrar yüklemeyi dene.. olmazsa http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us   adresinden senin ekran kartın için uygun olan driveri seç ve onunla dene

aylak17
02-08-2008, 12:33   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

verdiğin linke baktım. orda 8400 gs için var, yani masaüstü pcler için. benimki dizüstü 8400m gs. adı da değişik Gülüş . 8400 gsyi indirip yüklesem  sorun olmaz mı ki?

Son Düzenleme: aylak17 ~ 02 Ağustos 2008 12:46