Bundan 8 ay önceki aldığım 3 Adet 500 GB Seagate ST3500320NS 'lerin 2 tanesini RAID 0 olarak kullanıyordum. Sonradan kafa vurması ve rastgle durup dururken mavi ekran hataları ve RAID hataları vermeye başladı, BIOS hard disk'leri görmüyordu bazen. Bunun üzerine RAID olan 2 tane hard disk söküp yerlerine 7200.12 yeni çıkan ST3500418AS modelli Seagate aldım alalı tahminen 2-3 hafta olmuştur. Herşey başta normaldi ama sonradan mavi ekran vermeye başladı sistem, BIOS bazen görmüyordu, hard disk'in birinden ince bir ses geliyordu sinyal sesi gibi. Sistem şuan kafasına göre açıyor.
Sonuç olarak 3 haftalık bir hard disk nasıl olurda bu kadar kısa sürede aynı arızaları yapabilir ? 7200.11 ürünlerinde kafasına göre göçmeleri herkes bilir, 7200.12 yeni ürün olduğu için bu sorunlardan arındığını düşünerek almıştım ama sonuç yine aynı. İşin kötü tarafı sistemi kur, yazılımları kur sonra sistem göçsün şimdi yedekleri al sonra yeni hard disk al yeni sistem kur vs.vs.vs. bu kadarına pes Seagate diyorum.
Bence Seagate ürünlerinde problemler var kafasına göre göçüyor, buna 7200.12 'de de dahil. Artık Seagate markası görmek istemiyorum, tek plakaymış yok hızlıymış ne anlamı var sanki göçtükten sonra??
Hard disk alırken Seagate markasını 3 kere düşünerek alın derim. Herkese teşekkürler.
Not: İlkden kullandığım Seagate NS serisine aitti yani hesapda 7/24 kullanım ve RAID için özel tasarlanmıştı ve ne 7/24'ü birkaç saat çalışsa iyi :)