Yine bir Seagate çökmesi ST3500418AS ve 7200.12

taneramos
10-03-2009, 12:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Bundan 8 ay önceki aldığım 3 Adet 500 GB Seagate ST3500320NS 'lerin 2 tanesini RAID 0 olarak kullanıyordum. Sonradan kafa vurması ve rastgle durup dururken mavi ekran hataları ve RAID hataları vermeye başladı, BIOS hard disk'leri görmüyordu bazen. Bunun üzerine RAID olan 2 tane hard disk söküp yerlerine 7200.12 yeni çıkan ST3500418AS modelli Seagate aldım alalı tahminen 2-3 hafta olmuştur. Herşey başta normaldi ama sonradan mavi ekran vermeye başladı sistem, BIOS bazen görmüyordu, hard disk'in birinden ince bir ses geliyordu sinyal sesi gibi. Sistem şuan kafasına göre açıyor.

Sonuç olarak 3 haftalık bir hard disk nasıl olurda bu kadar kısa sürede aynı arızaları yapabilir ? 7200.11 ürünlerinde kafasına göre göçmeleri herkes bilir, 7200.12 yeni ürün olduğu için bu sorunlardan arındığını düşünerek almıştım ama sonuç yine aynı. İşin kötü tarafı sistemi kur, yazılımları kur sonra sistem göçsün şimdi yedekleri al sonra yeni hard disk al yeni sistem kur vs.vs.vs. bu kadarına pes Seagate diyorum.

Bence Seagate ürünlerinde problemler var kafasına göre göçüyor, buna 7200.12 'de de dahil. Artık Seagate markası görmek istemiyorum, tek plakaymış yok hızlıymış ne anlamı var sanki göçtükten sonra??

Hard disk alırken Seagate markasını 3 kere düşünerek alın derim. Herkese teşekkürler.

Not: İlkden kullandığım Seagate NS serisine aitti yani hesapda 7/24 kullanım ve RAID için özel tasarlanmıştı ve ne 7/24'ü birkaç saat çalışsa iyi :)

taneramos
10-03-2009, 16:39   |  #2  
OP Taze Üye
12 mesaj

Bu yazının aynısnı Seagate'in türkçe resmi sitesine yazdım akabinde kullanıcı kayıdımı silmişler.

Adamlar cevap vermeyi bırakın bunu yazdığım için kayıdımı bile siliyorlar.
Ne işlere kaldık ya.

Banned
10-03-2009, 17:01   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Şaka yapıyorsunuz herhalde. Seagatenin 2008 ylı ürünlerinde kendisinde kabul ettiği ve gerekli güncellemeleri yayınladığı firmware hatası var. Firma her ne kadar bu hata ile ilgili güncelleme yayınlasada çoğu zaman güncelleme bile işe yaramamakta. Bununla birlikte seagate birebir değişim ve veri kurtarma garantisi vermekte. İlginç olan bundan sizin haberiniz olmaması ve bu hataya ragmen gidip bir tane daha seagate disk almanız.

taneramos
10-03-2009, 18:07   |  #4  
OP Taze Üye
12 mesaj

Esasında almayacaktım ben WD 'in RAID için özel bir serisini alacaktım ama Türkiye'deki ithalatçısı 20 adet alırsanız yurtdışından getirtebilirsiz dedikten sonra yılmadan WD'in resmi sitesine email ile bu durumu anllatım bu serinin çokda uç sınıf olmadığını normal satılan ürünlerden demesine rağmen değiştirecek bir durum sözkonusu değildi. Akabinden Hitachi alayım dedim Hitach'inde Türkiye'de resmi ithalatçısının olmadığını öğrendim. Hitachi'in resmi sitesine email atarak durumu netliğe kavuşturmak istedim ve gerçektende Hitachi'in Türkiye'de ithalarçısının olmadığını öğrendim :) Samsung markasını direk devre dışı bırakıyorum çünkü yıllardan beri hard disk üretimi yapan firmalar varken bu konuda yeni olan Samsung firmasından hard disk almakta mantıksız geldi.

Seagate almak istememiştim ama 7200.12 ve tek plakadan olmasına aldandım ama bu kadarına pes doğrusu. 7200.12 filan hikaye bırakın tek plakayı hiç plaka olmasa bile artık Seagate almam. Şimdi 3 adet Seagate hard disk'leri çıkartıp yerine W.Digital (Black Caviar) alacağım.

Eğer önemli bilgileriniz varsa ve hard diskiniz Seagate ise bir gözünün arkanızda kalacak demektir :)

ferrarili adam
21-03-2009, 23:24   |  #5  
Yıllanmış Üye
457 mesaj

seagate çuvalladı

almayın seagate adamlar hdd yapmayı sanki yeni öğreniyorlar.

semael
09-05-2010, 11:45   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

Merhaba;
Bende de az hasarlı iki adet seagate 500gb 7200.12 hdd war ve değerlendirebilirmiyim diye bakıyordum fakat öyle yorumlar gördüm ki vazgecmek uzereyim direk cope atmayı bile dusunuorm suan:) seagate in maxtoru felan satın aldıktan sora garipleşmeye basladığını biliodm ama yani bu denli onemli disklerde en cok kullanılan ya baracuda serisi bu ya eski dergilerdeki reklamını hatırlayanlar wardır "carptık ezdik yaktık 50 farklı testden gecirdik" felan hikaye olmus onlar demekki inanamıorm seagate e hakkaten. neise allahtan ben bu disklere para vermemiştim cunku suphelerimn wardı zaten 2004 yılında sanırım yanlısım olabilir gozumun onunde bi segate 200 gb hdd yanmıstı hiçbişi yokken orda soğumustum. O zamandan beri samsung kullanıorm on numara tek bi arıza ses hiçbişi yok cunku adamların belli bi kalite standartı war die düşünüorm iki milisanie daha hızlı olcaz die yeterince test etmeden piyasaya hdd sürmüolar. Neise yawas olsun samsung olsun diorm cunku veriler cok onemli en azından benim için ...

Saygılar

Son Düzenleme: semael ~ 09 Mayıs 2010 12:08