yiyip yiyip kilo almamak mümkünmü harbi

samet61
18-02-2016, 13:26   |  #1  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj

genelde yediklerini zannedip kilo almayan insanlardir. bazen gorursunuz bir ogunde 2 tane buyuk hamburger ve bir patates kizartmasi yerler, uzerine tatli yerler sonra da "yiyorum ama kilo alamiyorum bir turlu" derler. ama aslinda o cok yedikleri bir ogune karsilik yaklasik 10 ogun cok az yerler.

benim eski ev arkadasim boyleydi, ikimizde boks yapiyoruz ve ayni boydaydik. ben orta sikletken o hafif sikletti (60 kilo - 75 kilo) surekli hafif olmaktan ve ne kadar yese de kilo alamamaktan sikayet ederdi. bir gun merak edip tek tek yediklerimizi not aldim ve hesapladim. tam sonuclari hatirlamamakla beraber asagi yukari soyle bir tablo cikiyordu ortaya: sabah 200 kalori - oglen 200 kalori - aksam - 1000 kalori. benim dagilimim da yaklasik 1000-1500-1000 gibi birseydi.

sonra da aksam yemegini dusunerek ben cok yedim, neden kilo almiyorum diye sorardi. bunun uzerine okuz gibi 2 saatlik boks antremani yaptigimizi da hatirlatmakta fayda var. adama demistim "15 yasinda, diyet yapan bir kiz kadar kalori aliyorsun".

aksam benim kadar yedigi halde neden 2/3 kesirli ebatlarda oldugumuzun sirri boylece cozulmus oldu.

lterlemez
18-02-2016, 19:10   |  #2  
lterlemez avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
191 mesaj

Ben de öyleyim. Tamamen metabolizma ile ilgili bir konu, bazıları da tam tersine, neredeyse hiçbir şey yemeseler de kilo alırlar. Zaten üç tip vücut yapısı var; atletik yapı, çok yese de yemese de belli bir kilo aralığında zayıf yapıda ve yese de yemese de belli bir kilo aralığında ama kilolu yapıda. Lisede, sosyoloji dersinin kitabında okumuştum. Benim durumum içinde, orta okulda iken ailem şüphelendiği için kontrol ettirmişlerdi (troid vs de olabilir diye) ama bir şey çıkmadı. Doktor, metabolizması hızlı çalışıyor diye söylediğini hatırlıyorum. 30'lu yaşlara kadar 65-69 kilo aralığında gezindim durdum. Askerden sonra (32) 72-78 aralığına yükseldi ama bu aralığın dışına çıkmıyor ve kilo doğrudan göbek şeklinde (ki o da bir iki gün az yediğim de hemen normal ebatlarına dönmeye başlıyor), yani kollara bacaklara ve basenlere yayılmıyor. Şimdiye kadar da hep böyle gitti.

Son Düzenleme: lterlemez ~ 18 Şubat 2016 19:11 Neden: Eksik kelime