yok mu düzgün bi player

cxoa
30-09-2010, 21:51   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
66 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

km player var ama netlik sorunu var kare kare,gom player ve bs player codec ara diyor 2 d 1, bi b*ku açmıyor zaten 2 side,hepside güncel ama :S kafayı yicem bana acil çözüm yada başka bi player ismi

Kapalı Hesap (172709)
30-09-2010, 22:00   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

http://www.filehippo.com/download_vlc/
burdan devam et.

Mert_06
30-09-2010, 22:07   |  #3  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

https://www.chip.com.tr/konu/hem- ... etenekli_22386.html

Kapalı Hesap (154227)
30-09-2010, 23:37   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
251 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

VLC player dene

uGuR.uK
01-10-2010, 00:01   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

ya vlc player yada k-lite mega codec pack ile gelen media player classic'i kullan, en geniş kapsamlı ve aynı zamanda pratikleri bunlar.

bosluk
01-10-2010, 00:51   |  #6  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Sizin bilgisayarınız sorunluysa oynatıcılar ne yapsın??? Codec paketi yüklü değil, donanımlarınız sorunlu ya da kurulu Windows'unuzda bir problem var. Boşuna oynatıcı arayacağınıza önce bilgisayar problemlerinizi giderin, ardından oynatıcılarda yaşadığınız her şey kendinden düzelecektir...

cxoa
01-10-2010, 01:18   |  #7  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
66 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010
Alıntı: bosluk  
Sizin bilgisayarınız sorunluysa oynatıcılar ne yapsın??? Codec paketi yüklü değil, donanımlarınız sorunlu ya da kurulu Windows'unuzda bir problem var. Boşuna oynatıcı arayacağınıza önce bilgisayar problemlerinizi giderin, ardından oynatıcılarda yaşadığınız her şey kendinden düzelecektir...
bilgisayarım sorunlu değil 3 farklı bilgisayardada aynı sorunlar var ayrıca xp vista ve windows seven da denedik aynı sorunlar var.tüm kodekler var son sürüm, zaten ilk mesajımdada yazdım ,görmediniz herhalde daha dikkatli okuduktan sonra suçlama yapmanızı öneririm,donanınım sorunlu değil kesinlikle, not: hayatta hiç bişey kendiliğinden düzelmez ne dua ile ne zaman ile...doğru düzgün cevap veren arkadaşlara teşekkürler

bosluk
01-10-2010, 11:45   |  #8  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Efendim, suçlama niye yapayım bana ne kime ne, yanlız ilk mesajınızda hiçbirşey yazmamışsınız ki, dikkatli olunacak birşey göremiyorum hala baktığımda.

Denedik demişsiniz, bir kere kiminle hangi bilgisayarlarda nasıl denediniz? Bu codec ve programları kullanan bin değil milyonlarca kullanıcı var dünyanın dört bir yanından. Herşey kuralına uygun yüklendiyse ve kurulduysa sorun %100 sizin bilgisayarınızda zaten, bunu ister ben yazayım ister başkası yazsın ya da yazmasın iki kere iki dört eder.

Olası sorunları yazalım, siz içlerinden hangisi probleminize uygunsa ona bakın sorunu gidermek istiyorsanız.

1 - Cracklı Windowslar : Bu tarz özelleştirilmiş bir sürüm kullanıyorsanız başınıza zaten herşey gelebilir, sürpriz değil.
2 - Eksik Windows güncelleştirmeleri : Birçok uygulama (buna tüm codec ve oynatıcı paketleri de dahildir), bilgisayarın temel sistem dosyalarına ihtiyaç duyarlar. Bunlar .Net framework'ünden tutun, c++ dist sürücülerine ve directx güncelleştirmelerine kadar gider.
3 - Eksik/Hatalı donanım sürücüleri : Kasaya bağlı, özellikle anakart, ekran kartı ve ses kartı sürücülerinin yüklü ve son sürüm olduklarından emin olmak gerekli. Aksi takdirde ne yüklerseniz yükleyin doğru düzgün görüntü ya da ses alamazsınız.
4 - Hatalı Windows ayarları : Yanlış ayarlar da çok sık karşılaşılan sorunlardan. Özellikle sistem servislerinden hatalı biçimde kapatılanları, medya gösterimlerini ve donanımların düzgün kullanılmalarını engellemekte. Bunun yanında sistemle çakışan artık dll'ler, hatalı komut çıkmazlarına neden olabilen artık Windows kaydı anahtarları, vb.. tespiti zor ve sistemi çıkmaza sokan etkenlerden.
5 - Gereksiz/Çakışma yaratan otomatik çalışan uygulamalar : Pratikte Windows açıldığında, saat simgenizde 4/en fazla 5'ten fazla şey varsa bu, o bilgisayarın profesyonelce kullanılmadığını gösterir. Şunun gibi düşünelim, sabah kalkıyor, banyodaki musluğu açıyorsunuz. Gün içinde kullanmadığınız zamanda bile su akıp duruyor. Saçma değil mi?
6 - Uyumsuz donanımlar : En sık hafıza modülleri buna sebep oluyor. Ek olarak ömrünün son aylarına gelen aşırı yavaşlamış bir sabit sürücü bile, işlemci/sisteminiz ne olursa olsun 10 sene önceki bir bilgisayar tadında bir hız almanıza neden olacaktır.
7 - Anlık çalışan ve çalışma ayarları en yükseğe ayarlanmış virüs tarayıcıları : Film açıyorsunuz, virüs tarayıcısı sırasıyla oynatıcıyı, kullandığı dll'leri, codecleri, codeclerin bağlı olduğu dahili dll'leri, ortalama 700 mb'lık film dosyasını, o an değişen sistem kayıt dosyalarını; sonuçta ortalama 100'den 1000'lere varabilen ufak tefek çok şeyi taramaya başlıyor. Koşuya çıktığınızda paçanızdan 100 kişinin tuttuğunu düşünün, hızlı koşabilir misiniz?
8 - Hatalı işletim sistemi/dosya biçimi kullanımı : 32/64 bit ve fat32/ntfs'ye de özellikle dikkat etmek gerekiyor. Şöyle ki büyük dosyalar, heleki bir klasörün içine konulmuş 100 ve üzerindeki her dosya, disk erişiminde çok çok büyük bir veri darboğazına yol açacaktır. Bu klasör bir fat sisteminde formatlıysa durum daha da vahimleşecek, hele üstüne bir de paylaşıma da açılmışsa işinizi oldukça yaş duruma sokacaktır. Masaüstü kalabalığı, önizleme açık bırakılması, vb.. gibi her türden dosya ve klasör kalabalıklığı/ayarsızlığı sistemde abartılı yavaşlama yanıtlarına neden olabilir.
9 - İyi soğutma/Yeterli güç : Son dönemde yavaş yavaş önemsenen, aslında ilk bakılması gereken şey olan sisteme yeterli güç ve soğutmanın sağlanması durumu, donanımların yani film izlerken kullanılan işlemci/hafıza/ekran kartı/ses kartı/sabit sürücü 5'lisinin tam oranda çalışmalarından ötürü sıkıntı yaratabiliyor. Bir telefonun şarjı açıkken, ama tuş kilidindeyken 3 gün gider örneğin; ancak konuşmaya yani telefonu kullanmaya çalıştığınızda 2-3 saate biter.
10 - Açılmaya çalışılan medyaların uygunsuzlukları : Birçok scene grubu yanında, birçok da yeniden kodlayıcı/paketleyici kişi var nette. Bazı siteler oldukça hatalı film paketlemesi yaptıklarından, çekilen dosyalar ortalama ve altında kalan birçok donanımca yeterli hızda gösterilemiyorlar. Eğer film/dizi izlemeye ve çekmeye meraklı iseniz, bilinen grupların orjinal sunumlarını indirmenizde fayda var.
11 - Hatalı kurulmuş/ayarlanmış codec paketleri : K-lite Mega Codec (ki bunun kurulu olması lazım şu anda standart olarak) ve benzerleri kurulurken oldukça özelleştirilebilen bir seçenek sunarlar. Burada ve medya oynatıcısı ayarlarında yapılan en ufak bir hata, seslerin kısık/boğuk çıkmalarına, donanımların gereksiz yere/hiç kullanılmalarına ya da çoğu filmin hiç mi hiç oynatılamamasına neden olabilir.
12 - Bu liste uzar gider...

Neticede, sorunların tamamına yakını kullanılan codec, program ya da medyadan değil, kullanıcının kendisinden ya da kendi bilgisayarından kaynaklıdır. Bunun çözümü ise iki cümlelik sorun bildiriminden ya da tek bir nedenden tespit edilemez çoğu zaman. Şöyle düşünelim, araba kullanmayı bilmediği/ya da arabası bozuk halde arabaya binen bir kişi ele alalım. Bu kişi gitse bir ağaca çarpsa, ağaca mı suçu atacak, bu araba markasında mı sorun var diyecek ;) Durumu böyle ele alırsak her türlü problemimizde yardım istemez, kendi kendimizin de rahatlıkla doktoru olabiliriz efendim. Saygılarımla...

13. Man
01-10-2010, 18:37   |  #9  
13. Man avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
256 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

En iyisi K Lite Codec Paketi ile codec sorununu çözmen ardından GOM Player ile videolarını izlemeni öneririm. Gom'un türkçe yamasınıda yüklersin temalardan iyi bir temada yükleyince daha ne istenir ki..

 GOM Player + Türkçe Yaması ve K Lite Codec linkten indirebilirsiniz..

http://www.gomplayer.org/indir-download/#

Altyazı ve Görüntüyü resimdeki gibi daha iyi bir hale getirebilirsin..


http://img340.imageshack.us/img340/372/altyaz.png

http://img228.imageshack.us/img228/1463/videotb.png

veysel_pasa
01-10-2010, 21:15   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

k-lite codek pack ile birlikde bsplayer kullanıyorum ve hiç bir problem yok sen boşluğunda deidği gibi bi hata yapmış oalbilrisin ki bsplayerın son sürümünü sitesinden indir ücretsiz olanı ve bütün kodekleri o indirsin sen hiç bir şey yapma yinede olmuyosa  wm11 ile dene daha önce vlc gom palyer kullanıyordum en az sorun cıakrtan bsplayer oldu bana .Yada alternatif olrak stersen slplash lite ı dene sistemi cok az yoruyor kullanımıda güzel

Son Düzenleme: veysel_pasa ~ 01 Ekim 2010 21:20