Yoksa Google...?

CHIP Online
07-02-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Gmail gibi hizmetleri de elinde tutan arama devi Google, şimdi bütün şüpheleri üzerine çekti...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/yoksa-google_18133.html

Resimlerle: Müthiş bir Google albümü

Google'ın Amerikan istihbarat örgütü National Security Agency ile ilişkide olabileceği iddiaları ortalığı karıştırdı.

Washington Post gazetesinin Google'a sorduğu sorular yanıtsız bırakıldı. Google'ın NSA'dan Çinli hackerları takip için yardım isteyip istemediği sorusu halen cevabını bekliyor.

FBI ve CIA gibi istihbarat teşkilatlarının aksine oldukça kapalı olarak nitelendiren NSA, ABD'de adı bilinen en derin istihbarat teşkilatı. Amerikan gazetelerinde kişisel verilerin gizliği konusunda alarm çanları çalıyor, Google'ın NSA ile ilişkisi olup olmadığına dair tartışmalar büyüyor.

Daha önce NSA'nın milyonlarca Amerikalı'nın telefon kayıtlarını gizlice incelemesi olay olmuştu. Şimdi aynı şeyin e-postalara olup olmadığı tartışılıyor.

Tüm konu: Yoksa Google...?

İzleyin: Google interneti hızlandıracak!

Resimlerle: Müthiş bir Google albümü

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'daki veriler özel mi?

Süleyman.
07-02-2010, 19:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Google gibi bir web servisi olacak ve istihbarat ajansları, özellikle NSA gibileri bundan uzak duracak. İmkansız.

Google bütün webi izliyor ve indeksliyor. Google'ın işi bu; izlemek, istihbarat birimlerinin de.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 07 Şubat 2010 19:43
V E N U S
07-02-2010, 20:40   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
93 mesaj

Google hakkında pek de iyimser düşünmek doğru olmaz. Google hizmetleri çatısı altında kişisel bilgilerinin güvende olduğunu hissedenlerin CHIP Ocak sayısındaki '' Google sizi gözetliyor'' isimli konuyu okumalarını tavsiye ederim.

uGuR.uK
08-02-2010, 00:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

kesin bilinemez asla ama amerikada olupta nsa'in kontrolünde olmayan böyle büyük bir organizasyon yoktur diye tahmin ediyorum. o meşhur cia ve fbi'in bile erişemediği en üstün teşkilat en nihayetinde..

uGuR.uK
08-02-2010, 00:12   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

kesin bilinemez asla ama amerikada olupta nsa'in kontrolünde olmayan böyle büyük bir organizasyon yoktur diye tahmin ediyorum. o meşhur cia ve fbi'in bile erişemediği en üstün teşkilat en nihayetinde..

posicor
08-02-2010, 19:39   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj

kesin bilinemez asla ama amerikada olupta nsa'in kontrolünde olmayan böyle büyük bir organizasyon yoktur diye tahmin ediyorum.
doğru tahmin ediyorsun :) yasal olarak hepsi (apple, microsoft, IBM, yahoo, sun, vb.)  işbirliği yapmak zorunda.Büyük firmaların hepsinin bünyesinde NSA'den bir ekip çalışıyor.Hemen hemen her amerikan işletim sisteminde veya database yönetim sisteminde NSA'nin kullanabileceği arka kapılar mevcut.Bunlar ne zaman bulunsa hemen yalanlanıp hasıraltı ediliyor.