yönetici parolasını unuttum

HPQ-User
01-07-2008, 08:27   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

melek sormuş:
aile koruma şifresi yönetici parolasını unuttum

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
hgyyuh

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.1)

viking20
01-07-2008, 09:54   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Başlat - Çalıştır komut satırına control userpasswords2 yaz ve enter'a bas sonra ordan admin parolasını sıfırla düğmesine tıkla.
----
1)Başlat\Çalıştır\control userpasswords2 yazılır..administrator den alla parola sıfırlanır
2)Bilgisayarı güvenli kipte başlat ..açıldıktan sonra administrator sekmesine gel..sonra windows acılacak baslat-ayarlar-denetim masası-kullanıcı hesapları--oradan şifreni kaybettiğin kullanıcı girisinin şifresini yeniden yaz..
3)Eger administratora şifre konmamissa şifre istedigi yerde ctrl+alt+del(2 defa hizli)'e bas acilan yerde kullanici adina administrator yaz. bilgisayar acilacaktir. acildiktan sonra kullanisi hesabi bolumunden sifreli kullanicinin sifresini iptal edebilirsin...(Alıntı)
-------
sistemi dos ta aç.
C:\Windows\system32\config içerisinde bulunan SAM dosyasını sil veya yedekle.daha sonra
C:\Windows\repair klasörü içerisindeki SAM dosyasını yukarıdaki adrese kopyala.Sistemini yeniden başlat.
Bundan başka çeşitli SAM okuyucu programlar var ama bu biraz sıkıntılı bir işlemdir..
edit:eğer NTFS kurduysan bu çözum işe yaramaz,
sadece FAT32 kurulumlarında geçerlidir.
-----------
başka bir bilgisayarda windows xp yardımını çalıştır,
yardıma parola yaz gelen seçeneklerden parola sıfırlama disketi diye bişi olacak işlemi tamamla bilgisayara tak bilgisayarı aç şifrelerin hepsini kaldırır.
(Alıntı)

Son Düzenleme: viking20 ~ 01 Temmuz 2008 10:09