Yöneticiyim ama yönetici izni istiyor

HPQ-User
11-02-2012, 14:53   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Gökcan sormuş:
C:\Windows\System32\drivers\etc gibi güvenlikli bir yerdeki dosyada(host) değişikli yaptım, çıkarken "kaydet" seçeneyini seçtim, ama bana "Bu konuma kaydetme izniniz yok. İzin almak için yöneticiye başvurun" diyor.
Ama, Denetim Masası\Kullanıcı Hesapları ve Aile Koruması\Kullanıcı Hesapları içinde sağdaki resimde kullanıcı ismim ve altında "adminstatör" yazıyor. E zaten adminstatör sem nası yöneticiden izin alcam? Başka kimse kullanmıyo bu bilg.'i.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
"Bilgisayarınız ve parçaları hakkında detaylı bilgiler veriniz"
Tamamen yazılımsal bir sorun sanırım, gerek yok.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1

kafkas066
09-04-2012, 22:50   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

C:\Windows\System32\drivers\etc gibi dosyaların güvenliğ yüksek olduğu için direk açarsan değişiklik yapmana müsade etmez.
yedeğini alarar işlem yapmak istediğin \etc\... dosyasını masa üstüne kopyala metin editörü ile aç içerisinde yapmak istediğin işlemi tamamla kaydet ve tekrar system32 içerisindeki yerine at ve değişikliği kabul et.
sorun hallolur

LENO7
09-04-2012, 23:00   |  #3  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj
Alıntı: kafkas066  
C:\Windows\System32\drivers\etc gibi dosyaların güvenliğ yüksek olduğu için direk açarsan değişiklik yapmana müsade etmez.
yedeğini alarar işlem yapmak istediğin \etc\... dosyasını masa üstüne kopyala metin editörü ile aç içerisinde yapmak istediğin işlemi tamamla kaydet ve tekrar system32 içerisindeki yerine at ve değişikliği kabul et.
sorun
gece55
10-04-2012, 10:52   |  #4  
Taze Üye
15 mesaj

win7 de böle bir sistem active oldu cözüm basit aslında C/ bölümünde sag tıkla özelliklere gir güvenlik sekmesinden özelliklere gir ve izin ver secenegini active et  burda active edecegin sekme user sekmesi bukadar ama cok tehlikeli bir işlemde var burda o kısımdan dosya sılme yoksa format zorunlu olur sadece izin ver de onayla oke

ozagor
10-04-2012, 13:51   |  #5  
Taze Üye
4 mesaj

Sağ tık, güvenlik kullanıcı adını bul okuma yazma özelliklerini seç.
Ver gitsin