Youtube'a Programsız Nasıl Girilir? Adım Adım

keshkesh
10-07-2010, 01:16   |  #1  
keshkesh avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
910 mesaj

[/url]

Uzunca bir aradan sonra yine can alıcı bir çözümle karşınızdayım arkadaşlar. RTE'ın ben giriyorum siz de girin dediği, ama sonradan ip ban atilan siteye giremeyip de mort olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Ne acınası bir durum değil mi... hangi siteden bahsettiğimi biliyorsunuz değil mi :) hadi hep bir ağızdan söyleyin bakalım, Evet evet YouTube dediğinizi duyar gibiyim... Bu yazının sonunda insallah nezarete düşmem :p

Geçenlerde aklıma takıldı. GooGLe YouTube'ü satın aldı. Bu iki site de aynı serverda olmalı diye düşündüm, aynı serverda olmasa bile aynı datacenterdır diye düşünürken... Aklıma bir yol geldi, birazdan size o yolu anlatacağım. Windows işletim sistemlerinin hepsinde hiçbir program yüklemeden evet evet yanlış duymadınız hiç bir program yüklemeden ve DNS değiştirmeden girebileceksiniz. Ama öncelikle bize bir kaç program lazım.

*Cmd.exe
*Ping.exe
*Attrib.exe (opsiyoneldir)
*Notepad.exe

E yazının başında hiç bir program yüklemeden halledeceğiz demiştin, bunlar da nerden çıktı dediniz değil mi:) evet program yüklemeyeceğiz. çünkü bu programların hepsi windows'un içerisinde mevcut arkadaşlar.

Şimdi adım adım başlayalım.

öncelikle Yönetici hakları olan bir hesabımız olmalı. Zaten %95'inizin hesabı öyledir. ve Youtube Jacker tarzı Host değiştirici dosyalar uninstall edilmeli.

XP için
1. Başlat menüsünden Çalıştır (Windows Tuşu + R)'ı açıyoruz ve gelen pencereye tırnaklar olmadan "CMD.exe" yazıp enterliyoruz.

2. Gelen Komut İstemi penceresinde tırnaklar olmadan "ping.exe [url=http://www.google.com]www.google.com" yazıyoruz ve biraz bekliyoruz.
www.l.google.com  yoklanıyor32 bayt veri ile:

yazısını görüyoruz. burada xxx.xxx.xxx.xxx yazan yerde google serverinn IPsi var. O IP yi bir kenara not ediyoruz.

3. komut istemi penceresini kapatmadan tırnaklar olmadan sırasıyla (not her satırı yazdıktan sonra enterlayiniz!!!! bazi arkadaslar tek satira yazmaya calisiyor, sirayla ne demek anlayamamislar :))
"cd %systemroot%\system32\drivers\etc"
"attrib.exe hosts -s -h -r +a"
"notepad.exe hosts"

yazıyoruz.

4. karşımıza içinde # ile başlayan ingilizce yazılar yazan bir sayfa gelecek. burada yazıların sonuna gelip enterliyoruz ve boş satırdayken tırnaklar olmadan

"xxx.xxx.xxx.xxx                youtube.com"
"xxx.xxx.xxx.xxx                www.youtube.com"

satırlarını yazıp enterliyoruz(xxx.xxx.xxx.xxx yerine not ettiğiniz IP adresini yazıyorsunuz). Dosya Menüsünden Kaydet (CTRL + S) deyip çıkıyoruz.

Vista ve Se7en için:

1. Başlat Menüsüne Tıklayıp tırnaklar olmadan "CMD.EXE" yazıp CTRL + SHIFT + Enter kombinasyonunu kullanarak Yada gelen listeden CMD.EXE ye Sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" diyerek Komut istemi penceresini açıyoruz

Diğer adımlar XP ile aynı

Geriye Internet Explorer i açıp adres satırına YouTube.com yazıp test etmek kalıyor

youtube a yine giremezseniz,  5-10 dakika içinde google a tekrar ping atın farklı bir ip numarası gelir, gelmezse modemi resetlemeniz gerek. onunla deneyin.
youtube a girip de videoları açarken error alıyorsanız, DNS leri ttnet haricinde bir dns ile değiştiriniz.

bazı arkadaşlar ip adreslerini vermemi istemiş, özellikle vermedim çünkü telekom artık ip leri engellemeye başladı.
Hiç bir hakkı saklı değildir, kaynak olarak beni belirttiğiniz sürece istediğiniz gibi paylaşmakta özgürsünüz :)
Sağlıcakla Kalın, keshkesh

makalenin orjinali facebook profilimdedir... http://www.facebook.com/note.php?note_id=442660931254

Son Düzenleme: keshkesh ~ 09 Ağustos 2010 14:34
mhmmt
04-08-2010, 10:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
180 mesaj

teşekkürler.

mht94ult
09-08-2010, 01:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
382 mesaj

Olmadı kardeş...

mcafee23 ayrılmıştır
09-08-2010, 01:51   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

bu kadar dallı budaklı anlatmana gerek yok ip'yi versen yeterdi.Sende çıkan ip ile Türkiye'nin heryerinden erişimi sağlayabilirsin.

Komutlara da gerek yok hosts'un içine yapıştırak yeterli

hiçbir hakkı saklı olamaz çünkü sana ait değil 2 haziranda yazmıştım bunu foruma

Ayrıca bu youtube konusu da artık sıktı.
Herkes bilinen şeyleri alıp foruma yazıyor,Çözüm üretmiş gibi bir havaya bürünüyor,defalarca aynı konu açılıp duruyor.

Youtube orada birşeyin değiştiği yok ama devamlı yeni çözüm gibisinden konular açılıyor 

çözüm zaten bilinen çözüm.
Ne meraklıymışız youtube'a

Size bir konu vereyim de onun çözümünü bulun sorun çözmeye meraklısınız ya
benim 6 ayımı aldı.Siz de biraz uğraşırsınız işte.

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 09 Ağustos 2010 01:58
cbilgen13
09-08-2010, 02:28   |  #5  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,441 mesaj

mcafee23 forumda takip ettiğim aklı başında katılımcı arkadaşlardan biridir...bende sanki bu çözümü bayağı bir zaman önce onun yazdığını hatırlıyor gibiyim...onunda dediği gibi sürüyle alternatifi varken nedir bu youtube sewdası...sırf meraktan girdim okudum... ama heryerde aynı çözümler bence dns..host... vb ayarlarınızla oynayıp zaten berbat olan internet bağlantınızı daha kötü duruma sokmayın...

keshkesh
09-08-2010, 14:31   |  #6  
keshkesh avatarı
OP Yıllanmış Üye
910 mesaj

işlerim dolayısı ile forumu pek sık takip edemiyorum 1-2 haftada bir kez giriyorum, o yüzden denk gelmemişimdir. daha önce açılmışsa da ben gayet açık ve ayrıntılı bir şekilde anlattığımı düşünüyorum o yuzden bir problem olmaz sanırım. amacım herhangi birisinin yaptığı şeyleri paylaşmak değil düşünüp taşınarak iş yapmak. bir de ben hiç bir hak iddia etmiyorum zaten yazımda da belirtmiştim hiç bir hakkı saklı değildir diye.... umarım anlamışsınızdır.

Son Düzenleme: keshkesh ~ 09 Ağustos 2010 14:35
Atilla Sarıtaş
09-08-2010, 15:00   |  #7  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

Bu çok önceden bilinen birşey. Hosts dosyasına yazılan IP adresleri nerden çıkıyor sanıyorsun :)
mcafee23'ün dediklerine harfiyen katılıyorum.
Benim konunun açılış tarihine bak :)
https://www.chip.com.tr/forum/surekli-guncel-hosts-dosyasi_t168265.html 

ProFCJ
06-10-2010, 12:16   |  #8  
Üye
78 mesaj

ohooo kardeşim o kadar uzatmaya ne gerek var gir google translate ye oraya yaz www.youtube.com google amca sana çevrilmiş halini sunsun :D

mcafee23 ayrılmıştır
06-10-2010, 14:19   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Alıntı: ProFCJ  
ohooo kardeşim o kadar uzatmaya ne gerek var gir google translate ye oraya yaz www.youtube.com google amca sana çevrilmiş halini sunsun :

demiyor muyum "ya herkes duyduğunu yazıyor" diye
yaptığım ayarlar sayesinde normal şekilde youtube'a girerken translate ile bu şekilde görünüyor.
Ben ne yapayım böyle youtube'u

Atilla Sarıtaş
06-10-2010, 14:49   |  #10  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

Aynısını ben yazacaktım daha önce denemiştim yeni gördüm mesajı Gülüş

bobboken
18-11-2010, 12:20   |  #11  
Üye
91 mesaj

Sanırım artık gerek kalmadı ;)

cbilgen13
19-11-2010, 05:27   |  #12  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj
Alıntı: bobboken  
Sanırım artık gerek kalmadı ;)

konunun temmuz ayında açıldığı ve o tarihte youtube'un hala yasaklı olduğunu yazmamıza gerek yok sanırım...