Uzunca bir aradan sonra yine can alıcı bir çözümle karşınızdayım arkadaşlar. RTE'ın ben giriyorum siz de girin dediği, ama sonradan ip ban atilan siteye giremeyip de mort olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Ne acınası bir durum değil mi... hangi siteden bahsettiğimi biliyorsunuz değil mi :) hadi hep bir ağızdan söyleyin bakalım, Evet evet YouTube dediğinizi duyar gibiyim... Bu yazının sonunda insallah nezarete düşmem :p
Geçenlerde aklıma takıldı. GooGLe YouTube'ü satın aldı. Bu iki site de aynı serverda olmalı diye düşündüm, aynı serverda olmasa bile aynı datacenterdır diye düşünürken... Aklıma bir yol geldi, birazdan size o yolu anlatacağım. Windows işletim sistemlerinin hepsinde hiçbir program yüklemeden evet evet yanlış duymadınız hiç bir program yüklemeden ve DNS değiştirmeden girebileceksiniz. Ama öncelikle bize bir kaç program lazım.
*Cmd.exe
*Ping.exe
*Attrib.exe (opsiyoneldir)
*Notepad.exe
E yazının başında hiç bir program yüklemeden halledeceğiz demiştin, bunlar da nerden çıktı dediniz değil mi:) evet program yüklemeyeceğiz. çünkü bu programların hepsi windows'un içerisinde mevcut arkadaşlar.
Şimdi adım adım başlayalım.
öncelikle Yönetici hakları olan bir hesabımız olmalı. Zaten %95'inizin hesabı öyledir. ve Youtube Jacker tarzı Host değiştirici dosyalar uninstall edilmeli.
XP için
1. Başlat menüsünden Çalıştır (Windows Tuşu + R)'ı açıyoruz ve gelen pencereye tırnaklar olmadan "CMD.exe" yazıp enterliyoruz.
2. Gelen Komut İstemi penceresinde tırnaklar olmadan "ping.exe [url=http://www.google.com]www.google.com" yazıyoruz ve biraz bekliyoruz.
www.l.google.com yoklanıyor32 bayt veri ile:
yazısını görüyoruz. burada xxx.xxx.xxx.xxx yazan yerde google serverinn IPsi var. O IP yi bir kenara not ediyoruz.
3. komut istemi penceresini kapatmadan tırnaklar olmadan sırasıyla (not her satırı yazdıktan sonra enterlayiniz!!!! bazi arkadaslar tek satira yazmaya calisiyor, sirayla ne demek anlayamamislar :))
"cd %systemroot%\system32\drivers\etc"
"attrib.exe hosts -s -h -r +a"
"notepad.exe hosts"
yazıyoruz.
4. karşımıza içinde # ile başlayan ingilizce yazılar yazan bir sayfa gelecek. burada yazıların sonuna gelip enterliyoruz ve boş satırdayken tırnaklar olmadan
"xxx.xxx.xxx.xxx youtube.com"
"xxx.xxx.xxx.xxx www.youtube.com"
satırlarını yazıp enterliyoruz(xxx.xxx.xxx.xxx yerine not ettiğiniz IP adresini yazıyorsunuz). Dosya Menüsünden Kaydet (CTRL + S) deyip çıkıyoruz.
Vista ve Se7en için:
1. Başlat Menüsüne Tıklayıp tırnaklar olmadan "CMD.EXE" yazıp CTRL + SHIFT + Enter kombinasyonunu kullanarak Yada gelen listeden CMD.EXE ye Sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" diyerek Komut istemi penceresini açıyoruz
Diğer adımlar XP ile aynı
Geriye Internet Explorer i açıp adres satırına YouTube.com yazıp test etmek kalıyor
youtube a yine giremezseniz, 5-10 dakika içinde google a tekrar ping atın farklı bir ip numarası gelir, gelmezse modemi resetlemeniz gerek. onunla deneyin.
youtube a girip de videoları açarken error alıyorsanız, DNS leri ttnet haricinde bir dns ile değiştiriniz.
bazı arkadaşlar ip adreslerini vermemi istemiş, özellikle vermedim çünkü telekom artık ip leri engellemeye başladı.
Hiç bir hakkı saklı değildir, kaynak olarak beni belirttiğiniz sürece istediğiniz gibi paylaşmakta özgürsünüz :)
Sağlıcakla Kalın, keshkesh
makalenin orjinali facebook profilimdedir... http://www.facebook.com/note.php?note_id=442660931254