YouTube sunucularında saklanan terörist eğitim videoları için radikal bir karar aldı. Peki ama...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/YouTube-a-terorizm-ayari_8667.html
ABD'nin Connecticut eyaletinin Senatörü Joseph Lieberman'ın başvurusunu değerlendiren Google yetkilileri, terörizm ve teröristlerin reklamını yapan video görüntülerinin Youtube video paylaşım sitesinden kaldırılmasına karar verdi. Terörist eğitimi videolarının yanı sıra insanları şiddet eylemleri için kışkırtan, nasıl bomba yapılacağını ve keskin nişancılığı öğreten video görüntüleri de yasaklandı.
Google'ın kararını destekleyenler, yasaklamanın El Kaide terör örgütünün internet ortamındaki propaganda ve eğitim faaliyetlerini azaltacağına düşünüyor. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın sözcüsü Richard Koko, terörist eğitim videolarının internet ortamında daha az yer almasının iyi bir haber olduğunu, ancak dünyadaki farklı internet sitelerinde gösterilen bazı videoların da soruşturma ve istihbarat değeri taşıdığını, bu tip videoları yakından takip ettiklerini söyledi.
Amerikan Georgetown Üniversitesi'nden terörizmle mücadele konusunda uzman olan Profesör Bruce Hoffman, terörist eğitim videolarında kurbanların boğazının nasıl kesileceği, intihar kemeri ve ev yapımı patlayıcıların nasıl yapılacağı, insanlara sezdirmeden nasıl baskın düzenleneceğinin de aralarında bulunduğu çok sayıda yöntemin öğretildiğini ifade etti.
CHIP Online yorumu:
YouTube'un terör reklamı yapan videoları silmesi eleştirilecek bir karar değil; tam tersine, buradaki makalemizde de belirttiğimiz gibi, internetin kötü amaçla kullanılmasının önüne geçmek için atılmış önemli bir adım. Ancak ABD'li bir senatör istediği için ilgili tüm videoları silmeyi kabul eden YouTube, neden Türkiye'yi rahatsız eden videolar konusunda bu kadar yavaş hareket ediyor anlamak güç. YouTube' erişimin yasaklanması elbette ki eleştirilmesi gereken bir durum; ama eleştiri yaparken işin bu yönünü de unutmamak lazım.
AA - chip.com.tr
Tüm konu: YouTube'a terörizm ayarı!
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: İnternet üzerindeki sakıncalı olarak kabul edilen içeriğin silinmesi doğru mu?