Youtube'dan beklenen açıklama geldi!

CHIP Online
04-06-2008, 15:54   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

YouTube yetkilileri en sonunda resmi bir açıklama yaptılar. Ayrıntıları okuyun!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Yout ... ama-geldi_7192.html

YouTube yetkilileri Youtube'un kapalı kalması konusunda aşağıdaki açıklaması ilk olarak CHIP Online'da:

Türk kullanıcılarımız YouTube'un kendilerine sunduğu servislere yoğun ilgi göstermekte ve severek kullanmaktadır. YouTube olarak Türkiye'de yaşayan farklı kesimden birçok kişiye online dünyada eğlenceli ve bilgilendirici video tecrübesi yaşatabiliyor olmaktan son derece mutluyuz. YouTube'da  Türk kullanıcılar; diğer kullanıcılar ile iletişim kurma, fikir alışverişinde ve bilgi paylaşımında bulunma ve yeteneklerini gösterme gibi farklı alanlarda sunulan servisleri  çok olumlu ve yaratıcı amaçlar için kullanmaktadırlar. YouTube platformunda yer alan ve popüler olan birçok video Türkiye'deki kullanıcılar tarafından yüklenmekte ve erişim açık olduğu sürece, her gün bu tür videoların yüklenmesi artarak devam etmektedir.

YouTube; artık tüm dünyada bireyler ve kurumların oluşturdukları özgün içeriği birbirleriyle paylaşma imkânı sunan önemli ve etkin bir iletişim aracıdır. YouTube'u, toplum için önem taşıyan mesajlarının iletimi için kullanan devlet kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin de sayısı giderek artmaktadır. Sivil toplum örgütleri, devlet kuruluşları, YouTube'u, kültürlerinin ya da misyonlarının olumlu yönlerini paylaşmak ve diğer yöntemler ile erişemeyecekleri küresel çapta kitlelere ulaşmak için en etkin iletişim araçlarından biri olarak değerlendirmektedirler.

YouTube'un firmalara, kurumlara, bireylere, sivil toplum örgütlerine sunduğu fırsatlardan yararlanmak oldukça kolaydır. Dileyen her kullanıcı YouTube'da kendi kanalını yaratabilir. Birkaç örnek:

  • Ürdün Kraliçesi Kraliçe Rania, YouTube'u olumsuz kültürel önyargıları kırmak ve önemli sosyal konuları tartışmaya açmak için kullanmaktadır.

  • UNICEF, Dünya Gıda Programı ve Kızılhaç gibi sivil toplum örgütleri, misyonları ile ilgili  farkındalığı artırmak ve yeni destekçiler kazanmak için YouTube'u kullanmaktadır.

  • Dünya çapında birçok siyasi parti, insanları oy vermek için yüreklendirmek ve bölgelerindeki seçimlerde demokrasiyi sağlamak için YouTube'u kullanmaktadır.

  • Fransa Çevre Bakanlığı, halkın önemli çevre sorunları konusundaki farkındalığını YouTube ile artırmaktadır.

  • Birleşik Krallık'ın Başbakanı da İngiliz seçmenlerine ulaşmak ve kendisine doğrudan soru yöneltmelerine fırsat tanımak için YouTube'u kullanmaktadır.

Tüm konu: Youtube'dan beklenen açıklama geldi!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: YouTube'un açıklamasından çıkan sonuçlar...

azmikelesoglu
04-06-2008, 17:07   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

bence youtubeden yapılan açıklama üstünkörü yapılan bir açıklama olmuş.Türkiye'yi ciddiye almadıkları açıklamalarından belli oldu. Eğer böyle devam ederse Youtube daha çok kapalı kalacak. Yasaklara her zaman karşıyımdır ama eğer bize zarar veriyorsa kapalı kalsın daha iyi..

Azmi

supercocuk
04-06-2008, 17:16   |  #3  
supercocuk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
550 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Youtube, türkiye bize lazım diyor ama türkiye'ye yönelik bu kapatmaları önleyecek birşey yapmıyor.Youtube biraz zor açılır.Gerçi artık yemiyoruz bu açılacak numaralarınıda sonuçta yöneticilerimiz sağolsun zırt pırt site kapatmayı seviyorlar.Kim bilir bunun üstüne belkide bahis felan yapıyorlardır acaba hangimiz daha hızlı youtube'yi kapatırız felan diye.Yakında youtube'nin kapatılmasının 21 yolu diye kitap bile çıkarsa şaşmam yani.

KIZILSUNGUR
05-06-2008, 01:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
179 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

İyi niyet var. Youtube, görüşlerimin yansımasını gerçekleştirmiş bu bildirisi ile. Rahatsız edici bir şey varsa "flag"lersiniz.Bir iki kişinin yaptığı videolar yüzünden bizim gibi düşünen bir çok youtubeseverin engellenmesi ironik. Sevmediğiniz videoları izlemeyin... Bu kadar basit. Kumanda sizde.

Son Düzenleme: KIZILSUNGUR ~ 05 Haziran 2008 01:20
sekoya
08-06-2008, 10:32   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
79 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

Youtube başka ülkelerde de yasaklandığını bi yerden okumuştum..Burada yeterli bir denetim yok, "ne demek insanlar istediğini yükler" böyle bir sorumsuzluk olabilirmi neden yeterince denetim sağlayamıyorlar, bu siteleri çocuklarda izliyor ve gördüklerinden olumsuz etkileniyorlar...bu işte bir denetim olmalı, bir çok sitede yayından önce dosyalar denetimden geçer öyle yayınlanır..Biz, ahlaki değerlere önem veren geleneklerine bağlı bir toplumuz halen daha bozulmamaış geleneklerimiz var başka ülkeler gibi yozlaşmadık, aileye, insana ve insan ilişkilerine önem ve değer veriyoruz, bizim için bayrak bir bez parçası değildir, vatan bir toprak parçası değildir bunlar bizim en kutsal değerlerimizdir bu iki kutsalımız için yüzbinlerce can verdik ve gerekirse veririrzde kimse dil uzatamaz o nedenle tepki göstermemiz çok normal ve doğaldır.
YouTube'nin açıklamalarını yeterli bulmadım halbuki Türkiyede milyonlarca kullanıcı var en azından olayı bu açıdan değerlendirip bazı taahhütlerde bulunması gerekirdi..

57mm
08-06-2008, 10:54   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
336 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

flag lanan videolara bakıp silemiyolar tabi! tamam millet dns leri degiştirip girelim youtube a yükleyelim +18 içerigi noluyo bakalım?!