O onun hemşehrileri olsa dahi benim değil... Kullanıcı adım yabancı olsa da kendim değilim. Has Adanalıyım... Ben sizin ne derdiniz olduğunu anlamıyorum.Zaten siteye giriyorsunuz. Başbakan (ki kendisini sevmem) bile DNS değiştir gir diyor... En azından bu sitenin kapanmasıyla memleketimiz resmi, düzeyde bir tavır ortaya koyuyor... Daha önce açıldığında da ilgili başlığa şöyle yazmıştım :
"Yasak kalkmasaymış daha doğru olurmuş diye düşünüyorum. Zaten biz bir
şekilde bu siteye girebiliyorduk... En azından onurlu bir şekilde resmi
tavır gösterilmiş oluyordu. Yasak kalktı da, adamlar bizi o gün de
umursamıyordu hala da umursamıyorlar.
Koskoca bir devlet, bir
şirkete başvuruda bulunuyor şu video kaldırılsın diye. O videoyu bir
devlet değil, başka bir şirket kaldırabiliyor... Yazık... Çok yazık
halimize... Bence sevinmek yerine üzülmeliyiz bu duruma..."
Şu anda bu yapılanlar da benim öne sürdüğüm düşüncelerin doğruluğunun kanıtıdiye düşünüyorum...
Youtube'un açık olmasını isteyen arkadaşlara söylüyorum... Anladık memleketinize, vatanınıza ve bu milletin önderine saygınız yok ise bile var gibi davranın bari. Azıcık milli haysiyet olsun...
Info kardeş senin https://www.chip.com.tr/forum/bak ... 626_wp1.html#906280 bu bağlantıdaki soruların arasında cevaplanmayan hiçbir soru yok... Aşağıda kapak cevaplar bulabilirsin. Senin için özenmedim tek tek kapak tasarladım...
Soru : Bu mevzuyu Atatürkçü dernekler ele almıyor, halk bağırmıyor çığırmıyorda Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım her fırsatta niye dile getiriyor?
Kapak : Bu mevzuyu 2 video izlemek için ulusal gururu incitmek pahasına umursamayan kişiler zaten bu memleket sınırlarında da yaşamak taraftarı olmayanlardır. Ben kesinlikle partisi taraftarı değilim.Kendisini de hiç sevmem fakat bu çerçeveye bakıldığında ulaştırma bakanının durumdan vazife çıkarması doğru bir karardır... Keşke herkes adam olsa da çıkarsa diye düşünüyorum. Şu site kapanmadan topyekün bir boykotu adam gibi uygulayabilseydik kapatılmasına gerek kalmazdı diye düşünüyorum...
Soru : Hakimler, savcılar, milllet vekilleri, sözü geçen veya geçebilecek kimseağzına almıyor da Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım her fırsattaneden dile getiriyor?
Kapak : Hakimler, savcılar, millet vekilleri konu ile ilgili olarak kesin görüşlerini bildirmişlerdir. Zira eğer bilmiyorsan haberin olsun, sadece bir bakanın konuşmasıyla mahkemeden karar çıksaydı memlekette kellesi alınmayan bir tek karşı parti mensubu kalmazdı. Bu memlekette başkabakana ters yayın yapan medya organları varlığını sürdürmektedir. Yine eğer bilmiyorsan haberin olsun, ülkede internetten sorumlu bir bakanlık kurulana kadar Ulaştırma bakanlığı konu ile ilgili olarak yetkilidir. Sayın bakan (ki ne kendisini ne partisini severim) vazifesini yerine getirmiştir.
*Her fırsatta Youtube u dile getiren Binali Yıldırım Polis midir? Asker midır?Savcı mıdır? Hakim midir? Gardiyan mıdır? Maliye müfettişi midir? Yoksa Ulaştırma Bakanı mıdır? Ya da nedir?
Kapak : Her fırsatta adı geçen siteyi dile getiren kişi söylediklerinden hiçbiridir. Zaten gerek de yoktur. Kişi bakandır ve savcıları göreve çağırmıştır. Savcı görevini yapıp suç duyurusunda bulunmuştur(ya da kişisel olarak kendisi… tam hatırlamıyorum... inanmicaksın ama kanına dokunan birşey olduğunda sen bile mahkemeye gidip dava açabiliyorsun... süper birşey değil mi...). Konu ile ilgili olarak mahkeme kurulmuş ve hakim karar vermiştir. Şirketin vergi ödeyip ödemediği konusunda maliye bakanlığı harekete geçmiş ve ödemediği tespit edilmiştir. Gereği durumunda asker ve polis müdehale edecektir. Şu anda buna gerek yoktur. Bu durumda gardiyan da sen oluyorsun sanırım :-)
*Videolardan kim neden şikayetçi olmuştur? Şikayetçi olup suç duyurusunda bulunan Ulaştırma Bakanlığı mıdır? Değilse neden kanun nezdinde verilen cezanın savunucusu Ulaştırma Bakanıdır?
Kapak : Videolardan kimin şikayetçi olduğunu az önceki kapakta söylemiştim. Sebebi bu memleketin anayasasına aykırı harekettir ve fazlasıyla haklıdır. Ulaştırma bakanının bir ceza savunucusu olduğu kişisel fikrindir. Kanun nezdinde cezanın savunucusu değil, tarafıdır. Çünkü konu ile ilgili olarak yetkili bakanlıktır ve kendisi bakandır. Sen bakana gıcık olmuşsun sanırım. Ayrıca yapılan olay etiktir. Kendisini sevmesem de adam, senin olmasa da benim milli haysiyetimi koruyor. Buna karışma bence…
*Ulaştırma Bakanı hakaret içerikli videolar hakkında çoğu zaman bir cümlek urarken neden vergi borcu konusunda uzun uzun konuşmaktadır?
Kapak : Sebebi, zaten milli duygulara hakaret konusunda fazla konuşulmasının yanlış olmasıdır. Milli duygulara hakaretin konuşulacak bir tarafı yoktur. Vergi borcu tartışmaya açık bir konudur… Milli haysiyet değil…
*Ulaştırma Bakanlığı diğer sitelerin vergileri konusunda yine bu kadar titizmidir?
Kapak : Birçok reklam amaçlı sistem (adhood gibi) yasalara bağlıdır. Zira hepsiburada.com, gittigidiyor.com gibi siteler de kazançları oranında vergiye tabidir. Aslen memleketimizde kurulu sitelerin büyük bir bölümü Google AdSense kullanmaktadır. Zira bu sistem de vergi sorgulamasına tabi tutulmuştur. Kaldı ki asıl amaç milli duygulara hakaretin önüne geçilmesidir.
*Ulaştırma Bakanlığı diğer sitelerin içeriği konusunda yine bu kadar titizmidir?
Kapak : Aynı şekilde titizdir. Sadece bürokrasi yavaş işlemektedir. Her ülkede olduğu gibi… Keza youjizz ve benzeri siteler dei çerik dolayısıyla kapatılmıştır… Kapatılmayanlar da tabii ki mevcuttur. Zira internet uçsuz bucaksız bir denizdir. Tüm sitelerin içerik kontrolü zaten dünyadaki hiçbir devlet tarafından yapılabilecek kadar kolay bir iş değildir…
*Mahkeme kanunlara bakarak 10 içerik için siteyi erişime engellemiştir artık sorumluluk Youtube un ve Mahkemelerindir deyip neden işin içinden çıkmıyor?
Kapak : 1. ve 3. kapakta izah edildiği üzere bakanlık olayın tarafıdır. Sana bir dava açıldığında veya sen bir dava açtığında bunu takip etmeyecek misin?
*Neden israil askerlerinin devriyede dans etmelerini gösteren videosu çat diye kaldırılıyor da kaç yıldır 10 tane video kaldırılmıyor?
Kapak : Zaten sorun da buradan çıkıyor… İsrail devletine gösterilen özenin 10’da 1’i gösterilseydi zaten kapatma işlemine gerek kalmazdı. Zira erişim engellemesinden önce adı geçen siteye videoların kaldırılması ile ilgili başvuru yapılmış, site bu konuyu ciddiye almamıştır.
*Sadece hakaret içeren 10 video mu mevcut? Ben 100 lerce video görüyorum neden diğerleri de listeye alınmıyor?
Kapak : 10 tanesi yeterli. Hatta 1 tanesi bileyeterli. Ben bakanın yerinde olsam inadına tek video için dava açardım…Yüzlerce video görüyorsan bence sende şikayet etmelisin…
*Youtube Üyelik sözleşmesi yerine neden sözleşmenin eksik veya uygulanmayan maddesi sonucu ortaya çıkan videolarla uğraşıyorlar?
Kapak : Sözleşmenin eksik ya da uygulanmayan maddesi zaten konunun ana fikrini oluşturuyor. O madde eksik ya da uygulanmadığı için…Sonuç olarak bu konu ile ilgili başvuruları youtube yönetimi ciddiye almadığı için…
*Videoyu koyan adamı patlatacak ve videoyu silecek neden bir adam yok?
Kapak : Konuya ilişkin çözüm önerilerinden bir tanesi de buydu. Youtube kabul etmedi. Adamı patlatmak konusu ise bence ancak senin düşünebileceğin bir şey. Medeni olarak sorunları çözmek duruken…
*Neden videoyu koyan adamın peşine düşülmüyor da youtube un peşine düşülüyor?
Kapak : Türkiye Cumhuriyeti kanunları Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisini kapsar. Bunu koyan adam yurtdışında bulunduğu sürece yargılanması mümkün değildir. Bunu silmemekte inat eden şirket ise Türkiye’ye yayın yapmaktadır. Şirkete gerekli başvuru yapılmış, fakat şirket bunu ciddiye almamıştır.
*Neden diğer engellenmiş siteler ağza alınmazken, soru sorulmadan youtube hakkında konuşuluyor?
Kapak : Youtube, senin gibi bağımlıların ağzından düşmediği için konuşuluyor. Diğer kapatılan sitelerin bağımlıları olsaydı onlar hakkında da konuşulurdu…
*Binali Yıldırım'ın veya Partisinin hakkında istenmeyen videolar youtube tamevcut mu?
Kapak : Kesinlikle mevcut. Hatta benzevk olsun diye kendileriyle dalga geçilen videoları çok izledim…
Az önce dile getirdiğim bazı durumları https://www.chip.com.tr/forum/bak ... 626_wp1.html#906280 şu adresten öğrenebilirsin. Bu yazı içerisinden vergilerden bahsedilen 1 tane satır gösterir misin... Ya ben, ya sen... ikimizden biri okumayı bilmiyoruz sanırım...
Yani arkadaş… Birşeyi ya bileceksin ya konuşmayacaksın. Memleketimizdeki en büyük sorun da bu değil mi zaten. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak… Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e de bir çok hakaret içerikli videolar var o sitede. Fikir sahibi olmadan azıcık bilgi sahibi olsaydın belki önderinin de değerini bilirdin. UYAN ARTIK UYAN… ADAMLAR NE SENİ, NE DE ETRAFINDAKİ KİMSEYİ CİDDİYE ALMIYORLAR! BENCE SENDE ONLARI BU KADAR CİDDİYE ALMASAN İYİ OLUR. YOKSA SIRTINA YOUTUBE GİBİ SEMER VURAN ÇOK OLUR…
Yedek hesabın hayırlı olsun!!!Önce şunu sana söyleyeyim;
CEVAP kelimesi yerine
KAPAK kelimesini kullanmış olman karakterini ve tartışmaya ne yönden yaklaştığını belli etmiştir. Seviyenin düştüğü bir cevap yazarak benim cevap vereceğimi tahmin edip gardını almışsındır ama ben belden aşağı vuracağım gardın bir işe yaramaz!!! Korkma senin gibi kaba, aşağılayıcı, seviyesiz kelimeler kullanmadan cevap vereceğim. Ne olursa olsun mantıksız düşüncelerine bile saygım var!!!
Her ne kadar sevmediğini söylesende
maşallah adamları öve öve bitiremiyorsun. Bu kadar öven bir kişi övdüğü kişileri nasıl sevmez anlaşılır değil :) Hükümeti eleştirince hemen avukatları bir yerden çıkıveriyor:) Konuştuğumuz her iki kişiden 1'i bu hükümete oy verdiği için avukat sayısı gerçekten çok ama benim korkum yok.
Gelelim konuya;
Bilmen gereken Ulaştırma Bakanının görev ve yetkileridir. İlk öğrenmen gereken Yasama - Yürütme - Yargı nın ne olduğudur. 10 videonun engellenmesi için Cumhuriyet Savcılığı ilgili mahkemeye başvurarak videolar kaldırılana kadar youtube erişiminin engellemesini istemiştir. Mahkemede isteği onaylamış ve ilgili kuruma youtube erişiminin engellenmesi söylemiştir. Sonuç olarak 10 videodan 6 sı youtube tarafından kaldırılmıştır fakat bu süreçte Binali Yıldırım kendini Maliye Bakanı sanıp youtube un vergileriyle uğraşmaya başlamıştır. İşte benim kızdığım ve dile getirdiğim durum burası.
Bu süreçte Ulaştırma Bakanlığının görev ve yetkileri nerede başlıyor nerede bitiyor?
Cevap: Hiçbir yerde !!!
Birde yetmezmiş gibi kanun gereği alınmış kararı savunmayı kendine görev ediniyor. Adalet Bakanı youtube hakkında alınan kararı ağzına almazken Ulaştırma bakanı her basın toplantısında mahkeme kararının avukatlığını yapıyor.
Sonrası daha da vahim.
2.5 yıllık süreçte (2009 yılında)
Google a
71,000,000 TL vergi cezası kesiliyor:)
Peki neden kesiliyor biliyor musun?
Google, sadece reklam gelirlerinin vergisini ödemek için Türkiye'de bir ofisi kurmuştur!!! Buna rağmen hükümetimiz Google Reklamlarını (
Google AdSense ve
Google AdWords) yayınlayan Google'ın yankuruluşu YouTube'un da Google reklamlarının vergisini vermesini istiyor:)
Youtube ve Google kardeşim biz o reklamların vergisi verdik aha faturaları deyip yargıya gidiyorlar :)
71.000.000 TL lik cazanın içeriğinde Google arama sonuçlarının reklam olarak nitelendirilmesi ve Google Reklamlarının vergisinin ödenmediği gerekçesi var :) Düşünsene sen Google'da chip diye aratıyorsun çıkan sonuçlar Google'a vergi olarak yansıyor :) Türkiye dışında bundan vergi isteyen 1 tek ülke yok!!!
Bing ve Yahoo'nun neden Türkiye sayfası yok şimdi anlayabiliyorsundur umarım.
Eklemek istediğim bir mevzuda Reklam vermek isteyen Türkiye firmaları reklamlarını vergisi daha düşük ülkelerden veriyorlar yani vergi dahil 5000TL lik reklamı yurt dışında vergi dahil 1500 $ a verilmiş oluyor. Reklam da Türkçe olup, Türkiye'de yayınlanıyor ve Türkiye'den bir firmanın reklamı yapıldığı için Maliye Bakanlığı Google'ın tepesine biniyor. Google da "
Vezirim ben bunun vergisini şu ülkede verdim" diyor. Bizim vezirlerde "olmaz Reklam Türkçe, Türkeye'de yayınlanıyor ve Türk firmayı reklam ediyor vergiyi burada (da) vereceksin" diyor.
Peki bize ne Google'ın vergisi?
Biz niye ağzımıza alıyoruz bu vergi meselesini?
Çünkü
Sayın Ulaştırma Bakanımız her basın toplantısında Youtube'u vergileriyle eleştirirken, asıl kapatılma nedeni olan Atatürk'e hakaret videolarını dile almıyor. İŞTE BENİM KIZDIĞIM BU !!! SENİN VEZİRİN BENİM MANEVİ DEĞERİM OLAN ATATÜRK'Ü KORUMUYOR DA ÜSTÜNE VAZİFE OLMAYAN MALİYE BAKANLIĞININ GÖREVİNİ ÜSTLENİYOR. Vergi alamıyosan vur Türkiye ofisine mühürü kapat bütün Google erişimini. Vergiyi vermeyen Google bahaneyle kapatılan Youtube. Bari Atatürk'ü mazeret edip kapatmayın asıl niyetiniz olan vergiyi söyleyin.Yargı karar vermiş daha neyi dillendiriyorsun. Kararı alan hakim konuşmuyor maşallah bakanım dilinden düşürmüyor. Bak güzel kardeşim benim hakkımda ATATÜRK DÜŞMANI - Youtube bağımlısı gibi nitelendirme yapmışsın. İnan bunları okuyunca içimden neler söyledim bilemezsin !!! Çamur at izi kalsın misali hakaret kabul edebileceğim birşeyi bana yakıştırman gerçekten terbiyesizlik!!! Beni tanıyabilmen için facebookta beni ekleyebilirsin:
http://www.facebook.com/SGUdogan eklemek istemezsen söyle bütün profil içeriğimi görünür hale getireyim. Onu da istemezsen anlayacağım tekşey gözünün üzerinde kaş var şeklinde bir saldırı gerçekleştirmişsin. Zaten bazı cümlelerin hakaret davası açılabilecek derecede suçlayıcı yalan. Birde akıl hocalığına savunmuşsun, mesela interpol ile ilgili bir araştırma yapmanı tavsiye ederim. 2 kere ehliyet sınavını yakan birisi nasıl bütün dünya ülkelerinden ehliyet alamıyorsa bilişim suçlarıda aynı derecede küreseldir.
Kapak diye isim taktığın zırvalıkların birinde beni youtube bağımlısı olarak nitelendirirken sanki youtube benim dilimden düşmüyormuş gibi konuşmuşsun. Kendin diyorsun
"...Hatta benzevk olsun diye kendileriyle dalga geçilen videoları çok izledim…" görende seni dns-host ayarı yapmamış sanar. Dinime küfreden müslüman olsa bari.Kapak zırvalığının bir diğerindede youtube hakkında basın açıklaması yapan bu açıklamayı dile getirip haber yapan benmişim gibi cevap yazmışsın :) Millet orada Atatürk'e hakaret videosu yayınlasın biz konuşmayalım sen ve vezirin konuşsun. Zaten sen ve senin gibi insanlarla yüzünden susturuluyoruz. Ciddiye almayacakmışım :))) kardeşim o videoları bütün dünya izliyor bunun neresini ciddiye almayacağım? Ben senin kadarvurdum duymaz değilim, benim için manevi değerlerin önemi senin daire fiyatlarından kat kat değerlidir. Zaten 8 yılda herkes ya müteahhit oldu ya emlakçı ama 1923 ten buyana yapılan herşey birer birer yıkıldı.
Son sözüm: Mahkemenin kapatma kararına sonuna kadar katılıyorum. Usulsüzlük varsa cezası verilsin ama birşeyleri bahane edip başka amaçlara yol alınmasın. Kimse youtube açılsında Atatürk'e hakaret videolarını izleyelim demiyor. Youtube istenileni yapsın erişim hakkını kazansın.
Profilime girip bu konu ile alakalı yorumlarımı okumanı tavsiye ederim ki bir daha senin yalama olmuş sadece adı kapak olan zırvalıkları okumak zorunda kalmayayım.
http://imgur.com/j0dRt.jpghttp://imgur.com/L042L.jpghttp://imgur.com/MM2Df.jpghttp://imgur.com/SQ4an.jpg