YouTube İngilizi dinledi, Türkler beklemede!

CHIP Online
18-09-2008, 11:16   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Türkiye'deki sorunu bir türlü halledemeyen YouTube, İngiltere'nin ricasını kırmadı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/YouT ... beklemede_8747.html

Geçtiğimiz günlerde YouTube, İngiltere'nin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak şiddet içerikli bazı videoların engellendiğini açıkladı.

YouTube'un İngiltere'de böyle bir yasaklamaya gitmesinin ana nedeni ise İngiltere'de son yılarda artan cinayet oranlarının ülke çapında büyük endişeye yol açması ve şiddet içeren hemen her faktörün İngiliz hükümetince titizlikle incelenmesi.

Google'dan bu konuda yapılan açıklamada, İngiltere'nin bazı hassasiyetlerini dikkate alarak bazı video içeriklerinin engellendiği dile getirilirken, İngiliz hükümetinin ilgili kanadından yapılan açıklamada ise, YouTube da dahil olmak üzere bu tür internet sitelerinin şiddetin önüne geçmek için daha fazla çalışması gerektiğinin altı çizildi.

YouTube'un şiddet içerikli görüntüleri engellemesinin son derece önemli bir adım olduğunu dile getiren İngiliz parlamenter Jacqui Smith, diğer sitelerin de YouTube'u örnek alması gerektiğini söyledi.

YouTube'un ilk kez bu tür video içeriklerini engellediğini ifade eden üst düzey bir Google yetkilisi, İngiltere'de son yıllarda artan cinayetler neticesinde ülkenin bu konulara son derece duyarlı hale gelmesinden ötürü bu sansür kararını aldıklarını sözlerine ekledi.

Tüm konu: YouTube İngilizi dinledi, Türkler beklemede!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

firar5381
18-09-2008, 11:30   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

youtubeye yasadışı ve yönlendirme sayfaları kullanan arkadaşlar türkiyeye verilen değeri bilin ve youtubeye girmeyin türk milleti olarak bize bu kadar değer veriliyosa sizde bize verilen değeri göz ardı etmeyin sizde aynı değeri verin derim... ( youtubeyi ebediyen kullanmayın )

onlineTR
18-09-2008, 11:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

çok haklısın arkadaşım ...yürekten desteklıyorum....

uGuR.uK
18-09-2008, 12:56   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

ilk bakısta bize haksızlık gibi gözüküyor ama ingiltere veya almanya küt diye erişimleri kapatıp milyonlarca sayfa gösterimi ve gelirini engellemedi onların. adam gibi ciddiye alıp konuştular ve anlaştılar. bizdekiler küt diye siteyi kapatıyorlar, tamam icerik hoş degil gurur kırıcı ama onlarda sorumlusu degil. sitenin lisans ve hak sözleşmelerinde de yazar zaten icerikten videoları yükleyenler sorumludur diye. kaldıki kapatmadan resmi makamlar ilgili videoların silinmesini isteseydi silinirdi. eger oyle bişey yapmazlarsa kapatırlardı ülkemizden erişime ve sonuna kadar haklı olurlardı. zaten zırt pırt bi mahkeme kapatıyor biri acıyor biri kapatıyor biri acıyor. girin youtube'a farklı yollarla bicok ülke ve milli teşkilat hakkında iyi/kötü videolar bulabilirsiniz, terör örgütlerinin gövde gösterilerinide bulursunuz. biz siteyi bunları izlemek/izletmek icin kullanmıyoruz ki ama bize kapatılıyor site. adam gibi iş yapıcaklarsa video'ları upload edenleri kayıtlardan vs. bulsunlar onları cezalandırsınlar, IP/DNS banlamakla milli degerleri korumak mı olur?

Optimum
18-09-2008, 14:10   |  #5  
Üye
73 mesaj

Hala Youtube savunanlara şaşırıyorum. Peki sizin hakkınızda çok kötü bir video çıksa ve aynı ağırdan almayı size uygulasalar ne olurdu tavrınız acaba? İşin ilginç yanı ilk yasaklamalardan sonra Atatürk aleyhinde video yayınlamama konsunda başvuru yapılmıştı ancak youtube böyle birşeyi denetleyemeyeceğini bildirmişti. O zaman o ülkenin bir kurumunu ciddiye alıp o konudaki videoları mahkeme kararına kalmadan kaldırabilirlerdi. Bunun için uzun prosedürlere gerek varmı allahaşkına. Bahsi geçen teknoloji firması ve anlık iletişim kurmak bu kadarmı zordu.  Bazı video paylaşım sitelerinde (Örnek: dailymotion)dikkat ettiyseniz seyrettiğiniz videoların altında "Bu video rahatsız edici" vs gibi linkler vardır ve sizler bizler bunlardan rahatsız olunca tıklarız. Tıklama sayısına görede adamlar tedbirlerini alır. Youtube deki beyefendilerde bu gibi basit işlerle olayı çözerlerdi.

Her şey bir yana yaşadığınız ülkenin bir onuru olmalı. Bazen haksızlıklar yapılsada savunacağınız ilk değer kişilik ve ülke onurunuz olmalı.

Ben kesinlikle komple site kapatılmasından yana değilim. Özellikle bu iktidar döneminde her türlü cinsel içerikli siteler hatta winamp tv'nin dahil kapatılmasını hepbirlikte görüyoruz ve kesinlikle karşıyım.

Ancak avrupanın en kalabalık nüfuslu bir iki ülkesinden olmamıza rağmen bizi ülke olarak neden ciddiye almıyorların cevabı maalesef hergün gayriresmi yollardan milyonlarca Türk kullanıcının youtube girmesinde yatmakta. Şimdi sorarım size dünyada sadece youtube'mi varki hala inatla giriyorsunuz. Ondan daha kaliteli ve içeriği türkçe (Adamlar size değer verip türkçe içerikle hizmet ediyor) Dailymotion gibi sitelere neden gitmiyorsunuz. Ben bloglarımdaki eski youtube linklerini dailymotion'a çevirdim ve hem ziyaretçiler hemde ben rahat ettim. Üstelik HDefination video bile koyabiliyorsunuz.

İşin özü toplumsal bilinçle hareket ederseniz "Neden bizi dikkate almıyorlar" diye sorulara muhatap olmayacağımız kesindir. Bu hayatımızın her aşamasında böyle olmalı diye düşünüyorum.

Fattur
18-09-2008, 16:36   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Acaba bizim devlet yetkililerimiz Youtube'la masaya oturup bu konuda şikayetlerini çözüm önerilerini görüşmüş mü?.

Çünkü bizim devletimiz/milletimiz önce bir yasaklarız sonra bekleriz ki onlar bizim istediğimiz noktaya tıpış tıpış gelsinler, zorla, baskıyla.

Ee... kendi içinde halkını azarlayarak, aşağılayar, koyun gibi güdebilisin belki ama senin milli servetine yakın değere sahip bazı global firmalar adamın bu "sert" tavrını böyle elinde patlatır işte. Bu çağdışı bağnaz stratejinle tüm dünyaya rezil olduğunla kalırsın. İsteyen istediğini politik bir şekilde alırken, biz anca çağın 10 yıl gerisinde kendi kendimize vatan millet sakaryacılık oynarız.18 Eylül 2008 Perşembe, 12:22

---
ASıl gerçekler bu yorumda saklı.

CU_GS7
18-09-2008, 16:43   |  #7  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Youtube rullz dude.. =)