YouTube yine yasaklandı!

CHIP Online
05-05-2008, 18:41   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Video paylaşım sitesi YouTube, özgürlüğün tadını çıkartamadan bir kez daha yasaklandı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/YouTube-yine-yasaklandi_6735.html

Video paylaşım sitesi YouTube'a erişim bir kez daha yasaklandı. Bir önceki yasağın ardından henüz günler geçmişken yeni bir yasak kararının gelmesi şaşırtıcı gibi görünse de aslında hiç kimsenin bu karar karşısında şaşırmaması gerek.

Bir açılıp bir kapanmasına artık alıştığımız YouTube'a uygulanan yasak umarız çok uzun sürmez. Zira Türk internet kullanıcılarının YouTube gibi popüler bir video paylaşım sitesinden, özellikle son zamanlarda sadece tadımlık olarak yararlanabilmesi son derece üzücü bir durum. Üstelik bu yasakların ülkemizi dünya vitrininde ne kadar kötü durumlara düşürdüğü de açıkça ortada...

Siteleri yasaklamak çözüm olabilir mi?

CHIP Online notu: Kapanma yazısı akşam üstü geldiği için servisin hangi videodan dolayı neden kapandığı meçhul. Google yetkilileri de hukuk departmanına henüz detayların ulaşmadığının altını çiziyorlar. CHIP Online olarak araştırmalarımız sürüyor, Youtube'u kapatan videoyu öğrenir öğrenmez size bu sayfalardan duyuracağız.

Tüm konu: YouTube yine yasaklandı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: YouTube'un sık sık yasaklanması doğru mu?

Reborn91
05-05-2008, 19:01   |  #2  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

Yasaklar gerçekleri saklamaktan başka birşey değil.. Youtubeyi yasaklayarak sadece kafamızı kuma gömüyoruz başka birşey değil...

SaGoPa KaJMeR.
05-05-2008, 19:20   |  #3  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,547 mesaj

Bu youtube yi Kac kere yasakladılar Sayısını Unuttum

karakalem59
05-05-2008, 20:24   |  #4  
Taze Üye
6 mesaj

Arkadaşlar
Hiçbir gerekçe birilerinin aklına yatmayan konular için yasağı haklı kılamaz. Gerekçeleri ne olursa olsun, biz internet kullanıcılarının haklarına bir tecavüz, açık bir sansür davranışı ile karşıkarşıyayız. Hepinizi bu sansüre dur demeye davet ediyorum. Sitelerinize sansüre karşı olduğunuzu belirten bantlar ilave edin. (Kendi sitelerime ilave ettim.) Yoksa yarın çok geç kalmış olabiliriz.
Sansür değil tamsürat istiyorum.

Banned
05-05-2008, 21:24   |  #5  
Banlandı
16 mesaj

YASAKLA'NAN YOUTUBE DEGİL ASLINDA, YASAKLA'NAN TÜRK İNSALARI'NIN ÖZGÜRCE  FAYDALANMASINI ENGELLEMEKTİR! ÇÜNKÜ; BİRÇOK GERÇEKLER BİRKAÇ KÖTÜ ADAMIN GÖRÜNTÜ,SES VE YAZILI OLARAK KİTLEYE TÜM ÇIPLAKLIGIYLA ULAŞMASINI ENGELLEMESiDiR! ...ATATÜRK' E HAKARET BAHANEDİR!
YOUTUBE YÖNETİMİ; BU TÜR YASAKLAR'IN İNSANLAR'IN ÖZGÜRLÜGÜNÜ ELNDEN ALMAKTAN BAŞKA BİRŞEY OLMADIGINI SÖYLEDİ VE DEVAM ETTİ, ''TÜRKLER'E GERÇEKLERİN ULAŞMASINI İSTEMİYENLER VAR'' Denildi..

...ALLAH TÜRKLERİ KORUSUN...

sakin_insan
05-05-2008, 21:42   |  #6  
Yıllanmış Üye
508 mesaj

Ben birşey merak ediyorum: Siteden sadece video kaldırılamıyor mu? neden siteyi kapatıyolar? Yok gerçekten merak ediyorum çünkü bu konuda tam bilgim yok.

Banned
05-05-2008, 22:01   |  #7  
Banlandı
16 mesaj
sakin_insan
Ben birşey merak ediyorum: Siteden sadece video kaldırılamıyor mu? neden siteyi kapatıyolar? Yok gerçekten merak ediyorum çünkü bu konuda tam bilgim yok.
Aslında Bilmediginiz Yerde Bizlerde Takılıp Kalıyoruz,

Örnek: Bir Aile'de Bir Kişi Adam öldürmüş'se veya başka bir Suç işlemişse Orada Bulunan Tüm ev Halkını Devlet'in Tutuklaması gibi Bir misal getirilebilinir.

ALLA; TÜRKİYE^Yi VE TÜRK HALKINI KORUMASI ÜMİDİYLE...

josebrio
05-05-2008, 22:25   |  #8  
Taze Üye
17 mesaj

Youtube u bizlere kapatarak kimi cezalandırıyorlar? Youtube Türkiye den giriş olmasa da Dünya'da 1.sırada. Oysa ki, kapatacaklarına Youtube yöneticileriyle görüşüp yasaklanmaya neden olan video yu kaldırtsınlar yok kaldırtamıyorlarsa da o zaman kısasa kısas yapacak hiçbir tane yurttaşımız yok mu anında kontra-video ile yanıt verecek? Bence bizimkiler Youtube u kapatarak o videoları oraya koyanların ekmeğine yağ sürüyorlar. Kapattıracaklarına anında cevap verecek bir kontra-video timi kursunlar...

Son Düzenleme: josebrio ~ 05 Mayıs 2008 22:28
ck1991
05-05-2008, 22:57   |  #9  
ck1991 avatarı
Yıllanmış Üye
533 mesaj

yeter artık işleri yok mu bunların

AliGren1907
05-05-2008, 23:08   |  #10  
AliGren1907 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
103 mesaj

ya videoyu şikayet etmek varken engellemek çok garibime gidiyor alay edilecek başka bir millet bulamadılarmı gitsinler amerikada engellesinler nedne Türkiye neden Türk mahkemeleri amerika karşıtı sayısızca video var engellenmiyor acaba en iyi alay edilecek ülke olarak bizmi varız listenin ilk başında

cs.esad
06-05-2008, 03:53   |  #11  
Taze Üye
8 mesaj

cyber alemde bu savaşlar bitmez.birileri bazı amaçlar uğruna size saldırır ve sizi zarara uğratmaya çalışır.
belkide youtube un yasaklanmasını sağlayan videoyu koyan kişi amacına ulaşmıştır.
google gruplar kapanıyo mesela sebebini bile bilmiyoruz.
bence yapılan uygulama daha farklı şekilde çözülmeli.
mesela yasaklı videolar engellenebilir.
(tabi burda telekomun çalışması lazım.isterseler yaparlar)

mybenf
06-05-2008, 09:58   |  #12  
Taze Üye
17 mesaj

arkadaşın dediği gibi birileri  bir video koyuyor   sonra  hadi kapatalım tüm türkiyem etkileniyor  , acaba bu işin daha değişik bir çözümü olduğunu düşünen yetkilimiz varmıdır

dalcioglu
06-05-2008, 14:25   |  #13  
Taze Üye
8 mesaj

asıl amaç milletimizin öğrenmesine mani olmak zaten. onun için kapatıyorlar. yoksa Atatürk'e hakaret çok ta umurlarında değil yani. davayı açan her kimse belki kendisi daha fazla hakaret ediyor Atatürk'e...
onlar da biliyor kapatmak yerine youtube ye şikayet edip videonun kaldırılması için bişeyler yapılabileceğini ama yapmıyor. onun yerine insanların bişeyler öğrenemesi engelleniyor. çünkü bilmeyen bir halk daha kolay kontrol edilir....
eğer halk bişeyler bilirse kendileri yerlerinde rahat duramayacaklardır....
bu yorumdan sonra bakarsınız bu forum sayfasını bile dava açıp erişimi engelleyebilirler...
herkese selamlar...

M3ric
07-05-2008, 07:23   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
385 mesaj

Oncelikle herseyde oldugu gibi bu konuyu da cikar iliskileri ile incelemek gerekli. Bu yasak kim icin yararli? Kime ne cikar saglayabilir? Kim ne amacla bu yasagin gelmesini istemis olabilir. Mahkemedeki hakimin uzmanlik gerektiren konu hakkinda yetersiz olan bilgisi (ya da bilgilendirilmesi ) ile ilgili kanuna uyarak ceza vermesi dogal. Fakat en buyuk sorun Google firmasinin konu ile ilgilenmiyor olmasi. Bildiginiz gibi Google, acilan sayfalar uzerinden reklam geliri elde ediyor. Turkiye gibi bes milyon evden (isyerlerini saymadim, youtube daha cok eglence amacli ) ziyaret edilen bir birimindeki sorunla ilgilenmemesi cok ilginc (!) bir mantik. Her kullsnicinin Google servislerini gunde birkac defa kullanidigiin dusunurseniz gunluk on binlerce dolar gelir elde ediyor olmali. Birkac avukatla vekalet anlasmasi yapip mahkeme karara baglanmadan konu ile ilgilense ve problem cikaran icerigi kaldirsa bu kardan kaybi olmayacagi ortada. Ustelik pazar bu kadar buyuk olunca insan "acaba rakip firmalar tarafindan yapilan bir suni sorun olabilir mi?" diye dusunmeye de basliyor. Isın baska boyutu da youtube'u kapatmaktan daha sert yaptirimlar uygulanabilecek iken mahkemelerin bu tur kararlar vermeleri. Mesela Google grubuna ait olan firmalarla ticaret yapilmasini engellemek bunlardan biri. Eger Google bu konu ile ciddi olarak ilgilenmez ise Turkiye'deki firmalara Google'a reklam verme yasagi getirilmesi firmanin konu ile ciddi olarak ilgilenmesi saglayabilir. Reklam geliri ortadan kalkan firma sorunu cozmek icin ciddi adimlar atacaktir. Site yasagi sonucunda sadece ilgili icerigi kaldirip kalici cozumler ve Turkiye ile ilgili departman kurmak gibi konularla ilgilenmiyor. Gelirini elinden alirsaniz daha duyarli davranmak zorunda kalacaktir. Boylece "site kapatma" gibi ulkemizi uluslarasi bilisim sektorunde zora sokan kararlar olmadan ve en onemlisi kullanicilari etkilemeden sorun cozume ulastirilabilir.

Son Düzenleme: M3ric ~ 07 Mayıs 2008 07:38
07BENER07
08-05-2008, 15:58   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,699 mesaj

bence çok saçma ikide bir kapatıyolar anlamadım ki
adamlar bunun yüzünden youtube açma programı yaptılar ya  :D:D

Enes34
12-08-2008, 12:33   |  #16  
Yeni Üye
49 mesaj

CHIP Online olarak araştırmalarımız sürüyor, Youtube'u kapatan videoyu öğrenir öğrenmez size bu sayfalardan duyuracağız.

Chıp online acaba bu araştırma süreci devam ediyormu?

devrimsavas
14-11-2010, 15:09   |  #17  
Üye
86 mesaj

diğer bölümde de yazdım. Biz de ciddi bir hakaret korkusu kompleksi var türkler olarak. ya bırakın tüm dünya herşeyle dalga geçmiyor mu? geçiyor. ama ilerlemeye devam ediyor. Elde sopa bana neyin doğru neyin yanlış olduğunu ütü kafalı adamlar mı gösterecek? Bırakın kim neye hakaret ediyorsa etsin? siz büyükseniz ne korkuyorsunuz bundan?? Mustafa Kemal'in değerini 1-2 video ile mi ölçücem de onlardan alınacam gocunacam? 
Bakın bufün forumlara insanlar birbirini kesecek neredeyse bu hoşgörüsüzlükten. Sayın Üstün Dökmen bunu "tulumbacı sendromu olarak" çok güzel açıklar. 

Yasaklarla ilgili olarak şairimiz Melih Cevdet'in bir yazısı vardı yıllar önce. 

"bunu bize yasaklayan zararlı gören demek ki bu şeyi (kitabı, videoyu.. ) görmüş eğer bu zararlıysa kendisi de bu zarardan etkilenmiş olmalı ee o zaman bundan zarar görer kişi nasıl oluyorda bunu ötekine yasaklıyor." 
Okullarında ne gerçek fizik ne biyoloji ne kimya olmayan bir ülke için ne yazıktır bu sitenin kapanması. höt diyor ütü kafalı adamlar ezberleyin testlerinizi. bir youtube videosundan Carl Sagan nın evrenle ilgili videolarını seyretmeyin. Höt diyorlar biyoloji işte bir testtir kazanılması gereken. 

İşin ilginç tarafı gün geçtikçe internete karşın genç kuşakta toleransın yok olduğunu başka düşünüyor diye ötekini resmen boğazlayacağını da görüyorum. Türk halkı olarak biz yıllarca dalga geçmedik mi yok bizansla yok onla yok bunla yok herşeyle. tüm bizans kralları kötü herkes düşman bir biz iyi.

işte sonuç ortada hiçbirşey üretmedik. ispat mı? bilgisayarınızda kullandığınız en ufak bir teknoloji gösterin ki türk milletine ait olsun. 

Ütü kafalı adamlar.

lunaticium
14-11-2010, 15:43   |  #18  
lunaticium avatarı
Yıllanmış Üye
603 mesaj

Biliyordum zaten dün forumda konu açtım hiçkimse takmadı bağlantıdandır falan dediler =D
neyse ki cezayı hep bizler kullanıcılar çekiyor
host'lar sağolsun

black_flood
14-11-2010, 17:33   |  #19  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

lanet olasıca türkiye yaptı yine yapacağını adul içerik forum vb. illegal işlerinde olduğu siteleri anlıyorum fakat bu geri kafalı beyinlerindeki örümcek ağları içinde kaybolan bezelye büyüklüğündeki varlıklar artık

http://www.seslisozluk.com/ 

sitesinide kapatmışmtır yani bir tercüme sitelerimiz vardı onlarada el attılar helal olsun hepsini kınıyorum ayrıca sebep belirtmeksizin sitenin kapatılmasına sebep ve katkıda bulunan ların allah 1000 türlü belasını versin madem kapatacaklar ben buraya 7800 adet site yazayım onları kapatsınlarda görelim kapatmazlar çünkü siteler çok güzel her türlü adult içerik insan kiralam var ve bu işten devletede para geliyor kapatırsalar olmaz kızgınlığımdan diyecek kelime bulamıyorum  LANET OLSUN BÖYLE DEVLET YÖNETİMİNE !!

devrimsavas
14-11-2010, 18:40   |  #20  
Üye
86 mesaj

arkadaşlar ben de DNS ler de kilitlendi. bir arkadaş daha yazmış öteki forumda. kapsamlı bir ttnet operasyonu  var sanırım. bilgisi olan?

devrimsavas
14-11-2010, 18:42   |  #21  
Üye
86 mesaj

black_flood a katılıyorum bir yönetimin sözlüğü bile kapatması için sapıtmış olması gerekir. lanetliyorum. allah belanızı versin... şaka gibi sözlük kapatılmış..

Ahmet Ertuğrul
14-11-2010, 19:59   |  #22  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Open DNS'de sorun var gibi görünüyor. Çökmüş ya da bakıma girmiş olabilir. Belki Türk Telekom tarafından erişimi kısıtlanıyor ya da yine TTNet'in yurtdışı sitelerine ulaşamama saçmalığı.

Youtube'da bazı müzik videolarında "Bu video bulunduğunuz bölgede izlenemiyor" uyarısı çıkıyor ve o video izlenemiyor. Komple siteyi yasaklamak yerine bu sakıncalı videolar bölgesel şekilde yasaklanabilir belki ama sanırım öyle tek tek uğraşmak istemiyorlar.