Yüksek Lisans Tez Danışmanlık

gbay
11-10-2022, 12:27   |  #1  
gbay avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2016

Yüksek Lisans Tez Hazırlama

Lisansüstü eğitimlerdeki ilk basamak yüksek lisans programlarıdır. Bu eğitim programlarında yüksek lisans tez hazırlama veya dönem projesi yazmak gerekir. Temel manada akademik çalışmaların ne şekilde hazırlandığıyla ilgili bilginiz varsa talep edilen bilimsel araştırmanın meydana getirilmesi nitelik ayırt etmeksizin sizler için aşırı zorlu ve zahmetli olmaz. Bu bilgiden hareketle yüksek lisans bitirme tezi, makale ya da tezsiz yüksek lisans dönem projesi yazma süreçleri ana hatlarıyla aynıdır. Birçok kimse yüksek lisans projesini nitelik açısından son derece yetersiz görse bile bize göre bazı tezlerden iyi proje olabilir. Kısacası genelleme yapmaktan kaçınmalı ve bilimsel manada olması gerektiği gibi üniversite bitirme tezi yazılmalıdır.

 Yüksek Lisans Dönem Projeleri

Lisansüstü eğitim düzeyindeki tezsiz programlarda yüksek lisans dönem projesi yazmak gerekir. Derslerin bitmesiyle birlikte öğrencilerin yazması istenen bu bilimsel inceleme içeriğinin her talebe tarafından hazırlanması zorunludur. Öğrenci olarak anlatılan programlarda eğitim görüyorsanız işlemlerin ilk başladığı an harekete geçmeli ve sıkı bir çalışma ve yoğun emek ortaya koymak suretiyle size verilen süreden çok çok önce yüksek lisans dönem projesi yazım aşamasını tamamlamanız önerilir. Bunu sağlayabilmek adına temel bilgileriniz yoksa tez nasıl yazılır? Sorusuna yanıt vermek adına inceleme yapmalı ve tüm süreci öğrenmeniz icap eder. Konuyla alakalı internet üzerinden arama motorları dilediğiniz tez/proje bilgisine ulaşmak adına sizler için yeterli olacaktır. Fazlasına gerek yoktur.

 Yüksek Lisans Tez Hazırlama Adımları

Son kısımlara doğru ilerlerken yüksek lisans tez hazırlama adımları hususunda birkaç maddeye değinmek gerekiyor. Öncelikli olarak eğer yöntem (araştırma ya da metodoloji) bölümünüz varsa henüz konu başlığını netleştirirken araştırmanın yöntemine karar vermelisiniz. Aksi durumda ilerleyen aşamalarda tez anket ölçeği ya da uygun araştırma metodu bulamazsanız tüm yapılanlar boşa gidebilir. İlk aşamada yöntemi netleştirmeniz sonrasında uygun ölçek bulduysanız artık literatür tarama adımına geçebilirsiniz. Devamında ise yapmanız gereken düzenli periyotlarda danışman öğretim üyesi ile görüşmek olmalıdır. Kendisinin tüm taleplerini istisnasız yerine getiriniz (mümkün olduğu takdirde). Eğer mümkün değilse de kendisine açık yüreklilikle mevcut durumu anlatmanız icap eder. Sonuç itibariyle danışmanla mutabık olmak koşulu ile yüksek lisans tez hazırlama ya da dönem projesi yazma işlemlerini tamamlamanız mümkündür.

Son Düzenleme: excel_mustafa ~ 11 Ekim 2022 20:55 Neden: Reklam