Selam arkadaşlar. Kendime performansı yüksek ve beni en az 5 sene idare edebilecek kalitede pc toplamak istiyorum.
İşlemci ve Anakart olarak;
İŞLEMCİ :AMD Phenom II X4 Quad-Core 965 3.4GHz 8MB AM3 938p Black Edition
ANAKART :ASUS M4A79T Deluxe 790FX DDR3 1600MHz 16x AMD AM3
olarak belirledim.
Bu işlemci ve anakarta uygun, performans olarak verimli ve sorunsuz çalışacak en iyi ve en mantıklı ekran kartı, ram ve kasayı önerirmisiniz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
NOT:
Ram olarak Kingston 6 gb olabilir. Ekran Kartı olarak da Direct x 11 destekli Sapphire Hd5850 ile son çıkan çift işlemcili hd5870 arasında kararsız kaldım. Para sorun değil ama mantıksız yere de uçmak istemiyorum. Mantıklı olarak en son çıkan oyunları oynayabileceğim ve sorun yaşamayacağım Windows 7 için yüksek performanslı ekran kartı, ram ve kasa için ne alabilirim?
Yüksek Performanslı Pc Toplamak için Yardım Gerek
kardesim amd yerine bence brz intel e yonelmen daha ii olacaktır mesela intel i5 veya i7 işlemci tercih edebilirsin bunların haricinde illaki de kendi yaptıgın sistemi istiyorsan ddr3 1600 mhz ram aldiyecem ama bilgisayarın 1066 olarak gorecek onun haricinde cooler master nvidia sli uyumlu 600wattlık kasasını alabilirsin hem sessiz çalısıyor hemde gzl ve geniş bir kasa tabi 600 waat ekran kartını düşünmeden normal bir kasa içindi ve i5 işlemci ve senın istediğin işlemci tipi içindi performansı arttırman kasanın watt bakımından da artması anlamına geliyor
ram olarak ne alabilirim yücel arkadaşım tam performans görebilmesi için ddr3 ün hangi modelini almalıyım?
2000 mhz destekli bir ana kart bulabilirsen 2000 mhz al derim eger amd ye yoneleceksen 3 çekirdek alıp hız aşırtma yapıp 4.cü cekirdeği açabilme şansına da sahipsin