Yüksek Performanslı ve Verimli Gelecek İnşa Etmek

Soliter34
25-03-2022, 14:33   |  #1  
Soliter34 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2021

Bulut için oluşturulan Intel'in yeni, yüksek yoğunluklu ve ultra verimli Xeon işlemcileriyle tanışın.


Lisa Spelman Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Xeon ve Bellek Grubu Genel Müdürü


Bugün Pat Gelsinger ve Sandra Rivera'dan duyduğunuz üzere, Intel, veri merkezindeki liderliğimizi tüm iş yüklerine taşıyan, müşterilerimiz için ultra verimli bilgi işlem sağlayan ve endüstrimizin veri merkezinin geleceğini mümkün kılacak olan yeni bir yola cesurca adım atıyor. Tek birleşik Xeon platformda watt başına lider performanstan ve çekirdek başına performanstan faydalanma fırsatını müşterilerimize ancak Intel sunabilirdi. Bugün dünyanın veri merkezlerinin çoğunluğuna güç sağlayan, özelliklerin bu rakipsiz kombinasyonu ve altında yatan yazılım ekosistemimizdir.

Ayrıntılı Bilgi: Intel, Veri Merkezi Liderliğini ve Büyümeyi Hızlandıracak Birkaç Yıla Yayılan Cesur Yol Haritasını Açıklıyor | Intel Yatırımcı Toplantısı 2022 (Basın Kiti)

Bugün, Intel® Xeon®'un gelecek nesillerinin Performance-çekirdek ve Efficient-çekirdek tabanlı ürünlerden oluşan yeni bir çift yönlü yol haritasını paylaşarak, iki optimize platformdan tek ortak ve endüstriyi tanımlayan platforma geçiyoruz. Önümüzdeki bu yeni yol, watt başına performansı, segment özelliklerini ve Intel'in endüstrideki genel rekabetçiliğini azami seviyeye çıkaracak. Bu ürünlerin Sierra Forest kod adlı ilk nesli, var olan Performance-çekirdek (P-çekirdek) Xeon ile, yani Granite Rapids ile paralel olarak geliştirilmekte olan bir Efficient-çekirdek (E-çekirdek) Xeon CPU'dur.

Peki buraya nasıl geldik?

Geçtiğimiz iki yıl boyunca müşterilerimizle yakın bir ortaklık halinde, stratejik varlıklarımızı hem donanım hem de yazılım bakış açısıyla incelemek için yoğun bir çaba sarf ettik.Farklı mimari seçenekler üzerinde sayısız test ve performans projeksiyonu yaptık.Bitmek bilmeyen çabalarımız meyvesini verdi ve Xeon platformdaki temel tasarım noktalarında lider performansı sağlamaya hazırız.

Bu çalışmanın parçası olarak, müşterilerimizin altyapılarını optimize etme konusunda çeşitli yaklaşımlar benimsediğini de görüyoruz. Bazı müşterilerimiz veritabanı, yapay zekâ ve HPC türü iş yükleri gibi çekirdek başına yüksek performans ve düşük gecikme süresinden yararlanan iş yükleri için optimize ediyor. Bazıları ise, ön uç web hizmetleri ve veri analitiği gibi, çoğunlukla doğası gereği görev paralel olan, yoğun, gecikme süresine toleranslı artan sayıdaki iş yüklerini desteklemek için watt başına performansı en üst düzeye çıkarmaya odaklanıyor.

Bunu dikkate alarak, bir E-çekirdek tabanlı Xeon ürün grubunun eklenmesinin Intel, müşterilerimiz ve endüstri için neden bu denli önemli olduğunu daha derinlemesine inceleyelim. E-çekirdekler, buluta özel dağıtımları destekleyen güç açısından verimli ve yüksek yoğunluklu aktarım hızı performansı sağlamak için özel olarak tasarlandı. Bir P-çekirdeğin işgal ettiği fiziksel alana sığan birden fazla E-çekirdek ile soket ve raf seviyesinde daha yüksek yoğunluk sağlayabiliyoruz. 

Xeon Platform ürün grubumuzda yeni bir çekirdek mimarisini ilk kez kullanmamıza rağmen, bugün var olan geniş Xeon platform ekosistemiyle uyumlu kalmasını temin etmeyi amaçladık. Fakat bu gelecek nesil işlemciler, bir platform, yazılım ve BIOS'tan fazlasını paylaşacak. CPU paketi içerisinde, çekirdek ve çekirdek dışı işlevleri "bilgi işlem karoları" ve "I/O" karoları olarak ayıracağız. I/O karoları, P-çekirdek ve E-çekirdek tabanlı ürünlerde ortak olacak ve böylece ortak bir I/O alt sisteminin kullanılabilmesini sağlayacak.

Bu, hem Intel hem de sistemler kuran ve doğrulayan müşterilerimiz için karmaşıklığı azaltacak.Ayrıca çekirdekler ile bellek kontrolörleri arasında kullanılan ara bağlantı aynı. Böylece müşterilerimiz, yalnızca bir bilgi işlem karosunu değiştirerek tek bir platform yatırımı yaparak, geniş bir faydalar portföyünün sağladığı avantajlardan yararlanabiliyor.

Sierra Forest ve gelecek E-çekirdek Xeon yol haritamız, bizim için ve endüstri için heyecan verici bir yenilik. Intel'in ürün, platform ve paketleme teknolojisinde kaydettiği ilerlemeler, gelecek Xeon yol haritamızdaki diğer unsurlarla birlikte, müşterilerimizin geleceğin bulut tabanlı mimarilerini şekillendirme yeteneklerini açığa çıkaracak.

Bu tek platform, geleceğin veri merkezlerini daha iş yükü odaklı ve daha sürdürülebilir olacak şekilde şekillendirmeye yardımcı olacak. Tüm bunlar, 2024 yılında Intel 3 işlemimizde sizinle olacak.