yurt dışından dizüstü getirtmek

metaroth
01-08-2010, 11:15   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
251 mesaj

merhaba arkadaşlar

akrabama kanada da windows dizüstü  yada mac dizüstü getirteceğim ama.bu ürünleri bana kargo ile yolladığı zaman gümrük zart zurt vermem lazımmı?kargoya verirken yeşil etiket ve hediye diye yazılınca gümrük verilmiyor deniyor ama doğrumudur?Ayrıca türkiye fiyatları ile amerika yada kanada fiyatları arasında kaç tl fark var bilen arkadaşlar yazarsa çok sevinirim.

saphira19
01-08-2010, 12:04   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

kargo ve gümrük konusunda bir bilgim yok ama fiyat konusunda uçurum var diyebilirim. bir ay içinde kendime bir sony vaio f serisinden pc alacağım abd den, burada aynı pc (hatta bazı fonk. yok bkz klavye aydınlatması blue-ray burner..) 3200 ile 3600 arasında oynarken abd de 1200$-1500$ (tam özelliklerine göre fiyatı hatırlayamıyorum 1350 fln olabilir.) yani anlayacağın 1500 liraya yakın fark var sony için..

MertBJK1903
01-08-2010, 12:05   |  #3  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

kargo fiyatı ve gümrükten geçiş için para vermen lazım örnek benim anneannem ve dedem bulgaristana gitti sınırdan geçerken sucuklara el koymuşlar adamlara para verip geri almışlar yani sınırdan geçerken bir para vermenn lazım ayrıca düşün laptop bozuldu garantisi işe yaramıcak amerikaya mı götürcen laptopu

metaroth
01-08-2010, 14:49   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
251 mesaj
Alıntı: MertBJK1903  
kargo fiyatı ve gümrükten geçiş için para vermen lazım örnek benim anneannem ve dedem bulgaristana gitti sınırdan geçerken sucuklara el koymuşlar adamlara para verip geri almışlar yani sınırdan geçerken bir para vermenn lazım ayrıca düşün laptop bozuldu garantisi işe yaramıcak amerikaya mı götürcen
sucuk muhabbeti iyiymiş:D ama bulgarlar hep g.tlük yapıyor zaten.Uluslar arası garanti diye birşey var ürünün tüm dünya da firmanın garantisi altında .burda bozulursa burda mozambikte bozulursa mozambikte garantiye verirsin.

metaroth
01-08-2010, 14:53   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
251 mesaj
Alıntı: saphira19  
kargo ve gümrük konusunda bir bilgim yok ama fiyat konusunda uçurum var diyebilirim. bir ay içinde kendime bir sony vaio f serisinden pc alacağım abd den, burada aynı pc (hatta bazı fonk. yok bkz klavye aydınlatması blue-ray burner..) 3200 ile 3600 arasında oynarken abd de 1200$-1500$ (tam özelliklerine göre fiyatı hatırlayamıyorum 1350 fln olabilir.) yani anlayacağın 1500 liraya yakın fark var sony için..
yuh fiyat farkı ciddiymiş yaaa.alınır yani değer gerçekten.ben netten araştırdım biraz.akraban varsa o alsın ürünün kutusunu açsın hatta bir defa da bilgisayarı çalıştırsın o zaman 2.el ürün oluyormuş.gümrükden parasız geçiyormuş.ayrıca kargoya gift/hediye yazılması lazımmış.yani ticari meta değeri olmayacak.bu şekilde abd den 50 liraya bir düzüstü yollatmış birisi.daha iyi bilen birisi varsa yazsın lütfen.nette adam gibi bilgi yok bu konuda.

saphira19
01-08-2010, 20:17   |  #6  
Taze Üye
8 mesaj

gümrüğe uğramayacak benim pc ya direk kuzen getirecek :D ayrıca fiyat farkı diğer markalarda bu kadar büyük olmasa da war bakmadan almayın..

bosluk
01-08-2010, 23:07   |  #7  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

100 dolar ya da avro'ya kadarki ürünler (Bayram, vs.. günlerinde limit 300'lere kadar artıyor) gümrüğe pek takılmazlar. Ama, büyük eşyalar ve herkesin bildiği elektronikler mutlaka takılır, sonuçta malları kontrol edenler de çok saf insanlar değil. 2. el ya da 3. el diye birşey de söz konusu değil, isterseniz dizüstünü gümrükte 30 kişiye kullandırın vergisini vermeden geçirtemezsiniz. Sonuçta malın bir bedeli var ve zaten olası kargo kayıplarında satıcının sigortadan alacağı para da üzerine yazdığı bu bedel olacağından, kolay kolay 1000 liralık ürüne 100 lira yazan satıcı da bulamazsınız.

Tabi herşeyde olduğu gibi gümrükte de istisnalar olmuyor değil. O an kontrol eden memurun acelesi vardır, tuvaleti gelmiştir,mesaisini geçirmiştir, çocuğu hastadır, vs.. kutuyu düzgün kontrol etmeden geçsin mührünü yapıştırır gümrük parasız gelir evinize siparişiniz, ama dediğim gibi; bunlar sadece istisnai durumlar ;)