Arkadaslar Bilgisayarım,Çalıştır Komutuna sfc /scannow Komutunu Yazın ve Cdroma Winxp Cdnizi Takın ve Tamam Diyin, Bırakın Windows Dosyalarınızı ve Sürücülerinizi Hatalara Karşı Tarayıp Düzeltsin.
zahmetsizce windows unuzu onarın ve farkı görün!
Paylaşımın için teşekkürler.
Eyvallah kardeş yararlı bilgilerinle bizi aydınlattığın için...
buna gerek yok win xp cdnizi takın ve sistemi kontrol et sekmesini tıklatın :)
mrc_1984buna gerek yok win xp cdnizi takın ve sistemi kontrol et sekmesini tıklatın :)Böylesi ama daha jan janlı.Bir arkadaslara hava atmaya birebir :D üstüne "siz bunlardan anlamazsınız" diyecen :)
Arkadaşlar Açılmayan windows xpler içinde aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz.
Öncelikle xp cdsini taktığımızda karşımıza onar diye bir seçenek gelmez.
Ama cd'yi takıp bilgisayarı yeniden başlat dediğimizde ( Bios ayarlarından first boot device olarak cd-rom seçili ise) cd'den ön yükleme için bir tuşa basın diye bir seçenek çıkar. Tabi Biosta boot device olarak cd-rom seçili değilse, bunu ayarlamamız gerekiyor. Tecrübesiz kullanıcıların bios ayarlarıyla oynaması işin içinden çıkılmaz sonuçlar doğurabilir zira bu ayarlardan anlamayan kullanıcıların karıştırması tavsiye edilmez. Cd.den ön yükleme için bir tuşa basın dendi. Herhangi bir tuşa bastıktan sonra yaklaşık 3 ile 4 dakika arası bekliyoruz.(çünkü ön yükleme dosyaları kaydediliyor). Ve windows xp'yi kurmak için enter tuşuna basın veya onarmak için "R" tuşuna basın diyor.Biz onarmak için "R" tuşuna basıyoruz. Hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz diye bir soru geliyor.Bilgisayarımızda bir sistem yüklü olduğunu varsayarak 1 yazıp enter tuşuna basıyoruz.Yönetici parolası yazın diye bir seçenek çıkıyor.Parolanız varsa yazıyorsunuz. Yoksa enter tuşuna basmanız yeterli.Enter tuşuna bastık ama hala onarım başlamadı. msdos da "C:\windows>" yazıyor.Ne yazmanız gerektiğini söyleyeyim "chkdsk /r" yazılır ve enter a basılır.chkdsk ile sağ sılaş(/)arasında bir boşluk vardır, dikkat edilmelidir.Böylece sistem eksik veya bozulmuş sistem dosyalarını onarmaya başlar. kolay gelsin..(Alıntıdır).
ben biraz bu konuyu geriden takip etmiş oluyorum ama ciddi bir sorunum var. windows xp yi onarmak için administratör şifresi istiyor. bu şifreyi bilmiyorum. ne yapabilirim???
gündüzalpben biraz bu konuyu geriden takip etmiş oluyorum ama ciddi bir sorunum var. windows xp yi onarmak için administratör şifresi istiyor. bu şifreyi bilmiyorum. ne yapabilirim???alternatif programlar kullanmayı denemelisin yada bu uzun makaleyi okumanı öneririm.(()
Son Düzenleme: BOOMFUNKMCS ~ 27 Mayıs 2007 22:36
teşekkür ederim. makaleyi okuyacağım. fakat bir sorum daha olacak. eksplorasi.exe bulunamıyor. hatasını çözmek için başlat/çalıştır/regedit komutunu girmeyi denedim. yanıt vermedi. bilgisayarda regedit çalışmıyor. bunun sebebi ne olabilir acaba
W32/Brontok virusunu kapmışsın,sistem dosyasına girdiyse ve kökten sidiysen bu durum çıkmıştır karşına.güvenli kipte çalıştırıp sistemini tekrar tarat.
bilgi için teşekkürler BOOMFUNKMCS
peki bu vista için de uyarlanabilir mi?
eyvallah da cd yi takında seçeneklerden yapılıyor zaten
Guzel PAYLAŞIM YARARINI GORDUM..!!!
ben teşekkür ederim,her zaman paylaşırım.
arkadaşlar çalıştıra yazmadan XP cd'sinde böyle bir sekme göremedim.yardımcı olurmusunuz ?
arkadaşlar merhaba winxp cd sini taktım olmadı.ama bir seçenek daha var
avast virüs koruma programı kullanıcıları için virüs karabtina konsolunda eksplorasi.exe dosyası vardır.sağ tıklayıp geri yükleyi seçiniz.birde öyle deneyin.ulaşmak için bayram1759@hotmail.com adresine mail atın