Zararlı Firefox eklentileri!

CHIP Online
08-02-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Mozilla Firefox'un kendi sitesinde yayınlanan bu eklentiler, kullanıcıları tehdit ediyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/zara ... entileri_18148.html

Resimlerle: Firefox 3.6'daki gizli fonksiyonlar

Mozilla'nın internet sitesi üzerinden indirilebilen iki eklentinin tehlikeli olduğu ortaya çıktı.

Kullanıcıların aylardır indirebildiği bu eklentiler, kullanıcıların bilgisayarlarına zararlı yazılımlar kuruyor. İş bununla da kalmıyor, zararlı yazılımlar kullanıcıların şifrelerini çalıyor.

Eklenti zararlıları Firefox açıldığında çalışmaya başlıyor. Eklentilerin kaldırılması, zararlı yazılımları ortadan kaldırmıyor.

Mozilla'nın resmi eklenti sitesindeki deneysel eklentiler arasında yer alan bu eklentiler, oldukça eski zararlı yazılımlar taşıyor. Bu zararlıların işaretleri anti-virüs yazılımları tarafından 2008 yılından bu yana yaygın bir şekilde saptanabiliyor.

Buna karşın Ocak ayı sonuna kadar sitede yer almayı sürdüren eklentiler, Mozilla'nın taramalarında zararlı yazılım alarmı vermemiş.

Tüm konu: Zararlı Firefox eklentileri!

İzleyin: Firefox'a multi-touch geliyor

Resimlerle: Firefox 3.6'daki gizli fonksiyonlar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Firefox eklentlerini indirdikten sonra av taraması yapıyor musunuz?

ufuk_35
08-02-2010, 20:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
800 mesaj

Kullandığım bütün eklentiler, en çok indirilen 50 listesinde olduğu için sorun çıkacağını zannetmiyorum, hele bu olaydan sonra hiç çıkmaz.

Daima Firefox :D

ismet35
08-02-2010, 21:25   |  #3  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj

Benimde tek 2 eklentim var : 
Download Helper ve Skip Screen.
Sorun çıkartacağını sanmıyorum bende ama zaten FF nadir kullanıyorum.