Merhabalar,
İnternetten zararlı bazı kodlar elime geçti, açıkçası zararlılar mı bilmiyorum. Zararlı kodu sistem de çalıştırabilmek için bir metin belgesine kodlardan herhangi birini yazıp "bat" biçimin de kaydediyoruz daha sonra çalıştırdığımız takdirde sistem 2-3 saniye sonra kendiliğinden kapanıyor ve bir daha çalışmıyor deniliyor. Kodların çalışma malum amacı pc'de yüklü olan işletim sistemini ön yüklemesini engellemeye ve çalışmaz hale gelebilmesini sağlıyor yani diğer bir terim ile pc'yi çökertiyor ve tamamen kullanılmaz hale getiriyor, deniliyor.
Benim size soracak olan sorum ben bu kodları daha hiç denemedim ve denemek istiyorum çalıştıkların emin olmak için. Virtual-PC'de çalışıtırırsam kendi kullandığım işletim sistemim de etiklenir mi yoksa sadece sanal pc'de olan işletim sistemim mi çöker? İsteyenlere kodu özel mesaj olarak atabilirim.
Abuk sabuk cevaplar almazsam sevinirim (: şimdiden teşekkür ederim, saygılarım ile...
Zararlı Kod!
öncelikle bu güzel soruyu sorduğun için tşk ederiz :D şaka bir yana bu kodlar doğru da olabilir yani zararlı zararsız da olabilir. niçin denemek istediğini anlamadık açıkçası adrenalin istiyorsan gir system klasörüne kurcala değiştir bişeyleri :D ama illa çalışır olduğunu görmek kendini bir hacker gibi gösterme çabasına gireceksen git bir arkadaşının bilgisayarında dene veya .bat li dosyanı oluştur, sıkıştır sonra yolla bi arkadaşına interneti giderse bil ki işe yarıyor. virtual-pc konusuna gelince de açıkçası sistemine zarar vereceğini düşünmüyorum çok düşük bir ihtimal de olsa gözardı etmemek gerek. Bence Risk Alma veya sisteminin imajını al ;) dene
Bahsettiğin kodlar,20-yada 30 saniye içinde geri sayım yapıp sistemi kapatıyor ardından format.Çünkü o kodlar windows kernel dosyasını silmeye komutlanmıştır birde onun geri sayımı başlattığında durduracak olan kod kümesi var ona tıklayınca sayım duruyor ve yırtıyorsun anlamında ama hikaye birkere komut verilir ve ilk kapanışta hedef dosya silinir.Sakın denemeye kalkma boşuna format atarsın yada madem macera arıyorsun,önemli sistem dosyalarını yedekle ve elinde mutlka ubuntu live cd veya sistemin temiz imajı olsun.
öncelikle bu güzel soruyu sorduğun için tşk ederiz :D şaka bir yana bu kodlar doğru da olabilir yani zararlı zararsız da olabilir. niçin denemek istediğini anlamadık açıkçası adrenalin istiyorsan gir system klasörüne kurcala değiştir bişeyleri :D ama illa çalışır olduğunu görmek kendini bir hacker gibi gösterme çabasına gireceksen git bir arkadaşının bilgisayarında dene veya .bat li dosyanı oluştur, sıkıştır sonra yolla bi arkadaşına interneti giderse bil ki işe yarıyor. virtual-pc konusuna gelince de açıkçası sistemine zarar vereceğini düşünmüyorum çok düşük bir ihtimal de olsa gözardı etmemek gerek. Bence Risk Alma veya sisteminin imajını al ;)Öncelikle bu güzel yanıt için teşekkürler, ben abuk sabuk mesajlar istemediğimi yazdığım siz bana yardımcı olacak hiç bir cümlede bulunmadınız ve macera diyorsunuz :D şaka bir yana! macera için değil tecrübe olsun bilgisayar karşısına geçince zaman boşuna geçmesin açısından denemek istiyorum.
Öyle adrenalin tarzı şeyler pek bana göre değildir :)
Biraz zararlı kod ve benzeri şeylere merakım vardır bu istekte büyük olasılık ile buradan türemiştir. İnsan bu tür alanlar ile uğraşınca kendine olan güvenci biraz atrıyor ayrıca bilgisayar ile ilgili elinde önemli bilgilere sahip oluyor altın bilezik gibi :) yorum için teşekkürler, kolay gelsin...
Bahsettiğin kodlar,20-yada 30 saniye içinde geri sayım yapıp sistemi kapatıyor ardından format.Çünkü o kodlar windows kernel dosyasını silmeye komutlanmıştır birde onun geri sayımı başlattığında durduracak olan kod kümesi var ona tıklayınca sayım duruyor ve yırtıyorsun anlamında ama hikaye birkere komut verilir ve ilk kapanışta hedef dosya silinir.Sakın denemeye kalkma boşuna format atarsın yada madem macera arıyorsun,önemli sistem dosyalarını yedekle ve elinde mutlka ubuntu live cd veya sistemin temiz imajı olsun.Sanal bilgisayardan yaptığım halde normal de kullandığım var olan işletim sistemimin de çökeceğinden emin misiniz?
virtualbox windows dosya sisteminde olduğundan etkilenir... göçertirsin... kurtaramazsında...Özel olarak bir ayar yapılmadığı taktirde Virtual-Box Windows'a hiçbir zarar vermez.
Çünkü kendine ait sanal bir HDD oluşturuyor. Windows'un asıl kurulu olduğu bölümü açamıyorsunuz bile...O kodlar bende olsa hiç tereddüt etmeden Virtual-Box üzerinde çalıştırırım.
Tabi siz de böyle yapın demiyorum
Beni gaza getiren Berke =D Macera sonra erdi sanırım. Denilenin aynı şeklinde çalıştırdım hiç bir şey olmadı. (: Sanal makine de XP SP3 yüklü idi ayrıca hiç bir güncellemesi yüklü değildi sistem de sıfır yeni formatlanmış şekilde çalıştırdım ama servis paketinden olsa gerek hiç bir şey olmadı galiba önlemi alınmış ve buna benzer bir çok açıkta kapatlmıştır diye düşünüyorum her ne kadar xp olsa da, kolay gelsin size konun sonuna geldik. :)
Netice: Bir b*k olmadı :D