Zeus: Dünyanın en tehlikeli zararlısı

CHIP Online
24-09-2009, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Dünyanın en tehlikeli zararlısı hesapları boşaltmaya devam ediyor; üstelik MSN'i de kullanarak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/zeus ... ararlisi_15333.html

Resimlerle: Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!

Dünyanın en tehlikeli trojan'larından biri anti-virüsler tarafından tespit edilmeden şifre çalabiliyor.

10.000 bilgisayar üzerinde yapılan inceleme, Zeus isimli bu zararlının bulaştığı bilgisayarda zararsız bir şekilde beklediğini ortaya koyuyor. Ta ki kullanıcı banka hesabına girene kadar. Anti-virüs yazılımlarının sadece yüzde 23'ü tarafından tespit edilebiliyor ve kullanıcıları şüphelendirebilecek hiçbir faaliyette bulunmuyor.

Güvenlik firması Trusteer'ın araştırmasına göre Zbot ve PRG adlarıyla da bilinen Zeus, root-kit teknolojisi ile tespitten kaçabiliyor. Ancak internet tarayıcıda bıraktığı izden tanımlanabiliyor.

Dünyanın bir numaralı torjan'ı olan Zeus, sadece Amerika'da 3.6 milyon bilgisayara bulaşmış durumda. Her yüz bilgisayardan birinde olan Zeus, bankacılıkla ilgili sorunların yüzde 44'üne sebep oluyor. Kaydettiği bankacılık bilgilerini uzaktaki sunucuya iletiyor. Bunu yaparken MSN gibi anında mesajlaşma yazılımlarından da faydalanıyor.

Tüm konu: Zeus: Dünyanın en tehlikeli zararlısı

İzleyin: Explorer 8 ve gizlilik

Resimlerle: Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Online bankacılık güvenli mi?

H@ckerCesur
24-09-2009, 18:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Güvenli... Tüm işlerimi online kendi bilgisayarımdan hallediyorum.

Online alışveriş yapıyorum. Tabi hepsiburada gibi güvenilir sitelerden.

Bilmedigim yerlere de girmediğim için daha sorun yaşamadım. Yaşamam da.

Şayetki yaşarsamda limitlerim düşük pek zarara ugramam yani. Gülümseme

Fattur
24-09-2009, 18:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Tartışıyoruz: Online bankacılık güvenli mi?
Online olan hiçbirşey güvenli olmadığı gibi bu da güvenli değil ama bu çok büyük tehlike demek değildir.Online bankacılık kullanmak için yeterince güvenli sayılabilinir...

Ahmet Ertuğrul
24-09-2009, 20:57   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Güvenli değil ama yeteri kadar önlem alırsın, güvenli olduğundan emin olursun(ne kadar emin olabilirsen artık) o başka.

Kırık Çocuk
24-09-2009, 23:27   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
473 mesaj

Online bankacılıkta eğer ki sanal klavye kullanıyorsanız tabii ki koruması güvenliyse web sitesinin ayrıca iyi bir antivirüs yazılımınız var ise olayı kaptınız demektir.

OSMAN BAĞÇEVAN
25-09-2009, 07:43   |  #6  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

güvenli olup olmadığını bilmediğim için ve güvenli olmadığını düşünerek hiçbir alışveriş v.s yapmıyorum..