zihni sinir benzeri projem

history83
06-06-2009, 21:39   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
758 mesaj

arkadaşlar yaz aylarıyla birlikte sıcaklık problemi hep dert oluyor.birçok soğutma yöntemi var.hazır olanı alıp takmak kolay ama ben kendimce çözümler üretmeye bayıldığım ve bu işleri sevdiğim için kendimce bir düzenek yapmak istedim.
ana malzemem peltier.peltierle pc donanımı soğutan çok.ondan yola çıkarak şöyle bir düzenek fikrim çıktı ve kabaca çiziktirdim.

Gözünü devirmişamacım yaz mevsiminde işlemci ısısını biraz olsun düşürmek.ne dersiniz?sizce işe yarar mı?

peltier fiyatları şu arada.

işe başlamadan chip sakinlerine danışmadan olmaz dedim.epey bi araştırma yapacağim daha ve bireysel yardımcım elektronikçi kuzenim olacak.belki de vazgeçerizGülüş

neyse arkadaşlar çok uzattık.düşüncelerinizi yardımlarınızı bekliyorum.bu arada bi site vardı donanımı yazıp power yetiyor mu diye bakıyorduk bu siteyi hatırlayan olursa paylaşması iyi olacak.

Son Düzenleme: history83 ~ 06 Haziran 2009 21:45
PcMaKeR
06-06-2009, 21:53   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

şöyle düşünelim. sıvı olan birşeyi istersen bakırla istersen plastikle istersen altınla ilet o nem yapar orda.

sakat birşey.

ben kasamda kartonları yuvarlayıp eksoz fanlar yapmıştım 2 büyü fan biri direk işlemciye boru yardımıyla üfürüyordu soğuk havayı biriside boru ile içerideki havayı çekiyordu.

sıcaklık antalya sıcağıyla 45 - 50 derece kalıyordu.

işlemci fanım ocz vendetta 2 di.

14 cmlik fanlar kullanmıştım.

history83
06-06-2009, 22:23   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
758 mesaj

ama sıvı olan bişey kullanmıyorum.gördüğüm kadarıyla sıvı yada buz oluşuyorsa peltierin tam üzerinde oluşuyor.düzeneğimdeki peltier+metal soğutucu ve fanını kasanın tabanına koymayı planlıyorum.kasayı kabaca çizersem görüntü şu;

bu  şekilde olduğundan sıvı oluşursa orada kalacak diye düşündüm.yada yerçekimi etkisiyle aşağiya akacak ki aradaki bakır aparatta fazla bir sıvı olacağini tahmin etmiyorum.
bende İzmirdeyim ve kapakları açtım şimdiden.