Zoom 5510 USB modem kurulumu acil YARDIM

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Mehmet_ozturk
06-05-2005, 09:43   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım herkese MERHABA
Elimde Zoom 5510 USB adsl modem var. kurulumunu adım adım yapmama rağmen bir türlü internete bağlanamadım.
Kurulumunda turkey seçip next dedikten sonra PPPoE LLC mi seçecem yoksa PPPoA VC-Mux sımı  static IP girmelimiyim yoksa otomatik mi bırakayım ?.

VPI= 8
VCI= 35
ENCAPSULATION= PPPoE LLC      değil mi arkadaşlar

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

sirkinti33
01-08-2005, 18:48   |  #2  
Taze Üye
15 mesaj

Hoşgeldin.Arkadaşım Sana vereyim
vpı ve vcı dogru.
kesinlikle pppoe ve llc yi seç yada pppoa llc.seç.Ama genel olarak pppoe llc seçiliyor.Bunu seç sorun olmaz.Sonra kullanıcı adını yaz sonuna @ttnet yazmayı unutma.Sonra şifreni yaz.
Service name 'boş bırak.
BAşka ayarlarla oynama sonra Kaydet--Confirm Bas ---sonra gerekli yere bir daha bas.eğer yine olmaz sa kardei bence sen içinde verilen modemin arkasına takılan ses süzücüyü yanlış taktın demekki.onu soyle tak.line yazan kısma eğer o yoksa modemi arkasını kendine tut sağ tarafına tak ana hattı sonra yanına o süzgeci tak ve ucuna hangi tlf.konuiacak isen onu tak modemde teknik arıza yok ise sorun hallolur.ya da pc'de antirus firewall'leri sil.

sehrikalp
01-08-2005, 21:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
543 mesaj

modemi bağlamadan önce;
zoom driver cd sini tak. gelen menüden;
ENGLISH
ZOOM ADSL MODEM INSTALLATION WIZARD
USB MODEM INSTALLATION
seçeneklerini seçerek ülke kodu olarak TURKEY seç, ve gelen menüden PPPoA VcMUX seç ve ve kurulumu tamamla.
bilgisayarı kapat-aç
Modemin USB bağlantısını tak. bu sırada modem otomatik algılanır. Masaüstünde oluşam ZOOM WEB CONSOLE'u tıkla.
Gelen küçük ekranda;
kullanıcı adı: admin
parola: zoomadsl
yaz.
USER NAME: kullanıcıadı@ttnet
password: parolanı gir.
Automatic reconnecti tıkla.
save changes butonuna bas.
Write settings to flash and reboot butonuna bas.
confirm butonuna bas.
link ışığının sürekli yanmasını bekle.
ve Explorerı tıkla internete gir...

enesberfe
05-08-2005, 09:04   |  #4  
Üye
57 mesaj

ARKADASLAR UNUTULMAMASI GEREKEN BUR DURUM VAR LÜTFEN BUNA DİKKAT EDELİM TÜRKİYEDE İKİ NETWORK VAR BİRİSİ "NEC" DİĞERİ "ALCATEL"  SANTRALİ  YANİ BU AYARLARINIZI TELEKOMA DANISMALISNIZ. UNUTMADAN "NEC" SANTRALİNE BAĞLI İSENİZ "PPPOE" "VPI:8-VCI:35" "LLC"
ALCATEL SANTRALİNE BAĞLI İSENİZ "PPPOA" "VPI:8-VCI:35" "VCMUX"
BİLGİNİZE KOLAY GELSİN.