Herkeze merhaba arkadaşlar. Ben kablosuz modem kullanıyordum ve modemimden internete bağlanıyorlardı. Modemin setupuna girip şifre koymayı denediğimde net gidiyordu. Bunu haftalarca araştırdım. Forumlarda konular açtım ama cevap veren yok. Bir çok şey denedim ama nafile... Sonunda aklıma bir fikir geldi ve modeme LAN kablosu takıp benim PC ye bağladım. Modemin setup'una girdim ve şifreyi koydum. Bunu başkasının yaşamaması için bu işin TAM olarak nasıl yapıldığını anlatacağım.
1.Zoom ADSL X6 Model: 5590 modemi LAN kablosu ile PC nize bağlayınız. (Modemin LAN girişi ve LAN kablosunu alttaki resimde görebilirsiniz:
Lan Kablosu:
Zoom ADSL X6 5590 Model:
Şifre koymak için öncelikle modeminize bağlanmalısınız sonra Modemin setup'una girmek için bir internet tarayıcınıza girin ve adres çubuğuna 10.0.0.2 yazın www yada com yok sadece 10.0.0.2 yazın işte resmi:
Bundan sonra PC nizin ekranında şöyle bir ekran çıkacak:
user name: admin
password: zoomadsl
yazıyosunuz ve karşınıza şu çıkıyor:
oradan Wireless/Kablosuz ' a gireceksiniz.
orada şidrelemeyi göreceksiniz orada No yazacak oradan istediğiniz şifreleme sisteminin seçeceksiniz (WPA, WPE vs) ama bence en WPA daha güvenli onu seçin ve altta şifrenizi yazmak için bir yer açılacak oraya şifrenizi yazacaksınız Save Changes'e tıklayacaksınız ve sonra Write settings to flash diyeceksiniz. İşte bu kadar. Ama unutmayın eğer sadece kablosuz olarak bağlanırsanız şifre koyamazsınız LAN kablosu ile bağlamanız gerekmekte.