Zotac 9600GT

Emre_1645
22-01-2010, 22:16   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,056 mesaj

bende şuan 9600 gt 1gb var 180 tl vermiştim yinede işimi görüyor crysisi filan yüksekte oynatıyorda hd4770 daha iyiymiş çekirdek hızı vs hepsi 9600den üstün hd 4770i almama nedenim ati ye olan gıcıklığımdır ama bana kalırsa hd 4770 al.

ADEM-KAYA
22-01-2010, 22:31   |  #27  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj
Alıntı: emre_1645  
bende şuan 9600 gt 1gb var 180 tl vermiştim yinede işimi görüyor crysisi filan yüksekte oynatıyorda hd4770 daha iyiymiş çekirdek hızı vs hepsi 9600den üstün hd 4770i almama nedenim ati ye olan gıcıklığımdır ama bana kalırsa hd 4770 al.

Atiye gıcık olduğun için 4770 i almamak akıl işi değil.KahkahaGül gibi kart.

nedbed
23-01-2010, 00:32   |  #28  
Yıllanmış Üye
616 mesaj

ati 128 bit olmasına rağmen bellek hızı ve grafik işlemci hızı ile 256 bite kafa tutabiliyor arkadaşım ekran kartını 1 gb tan aşağı alma şimdiki oyunlar mağlum ram de çok yer kaplıyor eğer ekran kartının ramı az olduğunda bilgisayarın ram ıne başvuracaktır bilgisayar ramı ddr5 bi ekran kartına yetişebilmesi çok zor onun için 1 gb tan aşşağı alma derim arkadaşlar bide internette verilen başarı tabloları sizi yanıltabilir testte 128 bitlik ddr5 ekran kartını ddr3 bilgisayar ramı ile destekliyor bizim elimizde genelde 800 mhz lik ddr2 ramlar var hızı düşük olduğundan ekran kartına tam destek sağlıyamıyor onun için 512 mb lık bi kart alana kadar grafik işlemcisi biraz zayıf 1 gb lık bir ekran kartı daha iyi olur kanısındayım.

Ahmet_79
23-01-2010, 00:44   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj
Alıntı: nedbed  
ati 128 bit olmasına rağmen bellek hızı ve grafik işlemci hızı ile 256 bite kafa tutabiliyor arkadaşım ekran kartını 1 gb tan aşağı alma şimdiki oyunlar mağlum ram de çok yer kaplıyor eğer ekran kartının ramı az olduğunda bilgisayarın ram ıne başvuracaktır bilgisayar ramı ddr5 bi ekran kartına yetişebilmesi çok zor onun için 1 gb tan aşşağı alma derim arkadaşlar bide internette verilen başarı tabloları sizi yanıltabilir testte 128 bitlik ddr5 ekran kartını ddr3 bilgisayar ramı ile destekliyor bizim elimizde genelde 800 mhz lik ddr2 ramlar var hızı düşük olduğundan ekran kartına tam destek sağlıyamıyor onun için 512 mb lık bi kart alana kadar grafik işlemcisi biraz zayıf 1 gb lık bir ekran kartı daha iyi olur kanısındayım.
Söylediğiniz ilk yoruma katılıyorum ancak ikinci yani bellek kısmına  hayır derim,
Zira asıl olan Gpu'dur, bit bellek vs bunların önemi Gpu'ya nazaran çok daha düşüktür,

Artı ekran kartı paylaşımlı değilse sistem belleğinden yemez, yani gidipte 1 gb lık düşük gpu'lu bir kart alacağınıza 512 mb belleği olan fakat Gpu'su daha sağlam olan bir kart almak performans açısından çok daha iyidir.

Burak ÇAKAY
23-01-2010, 00:47   |  #30  
Burak ÇAKAY avatarı
Yıllanmış Üye
432 mesaj
Ekran kartının ram'i ile normal ram'lerin alâkası yoktur. Ayrıca kartlar; Turbo Cache ve Hyper Memory gibi dandik bir özellik taşımıyorsa bilgisayarın ram'inden çalmazlar ki genelde bu özellikleri dizüstü pc'ler de kullanırlar. Yani dedikleriniz doğru değil. Hem 22inç'den ufak bir monitörünüz var ise aynı kartın 512 ve 1024 Ram'a sahip modellerinden 512'si var ise o alındığı zaman yeterli olur. Ekran kartının ram'i tamamen verilen görüntünün çözünürlüğüne paraleldir. Misâl; arkadaş HD4850 alıcak ve 17inç monitörü var diyelim. 512'lik model 210TL, 1024'lük model ise 240TL. Aradaki 30TL'lik farkı vererek 1GB almasının mantıgı yoktur. 512MB alması daha mantıklıdır. Bilmem anlatabildim mi?

Son Düzenleme: Burak ÇAKAY ~ 23 Ocak 2010 00:48
Süleyman.
23-01-2010, 00:50   |  #31  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Burak senin GTX 275'te de var "Turbo Cache". Neden sevmiyorsunuz anlamadım ki... Kahkaha

nedbed
23-01-2010, 00:54   |  #32  
Yıllanmış Üye
616 mesaj

arkadaşım oyunları açtığında senin sistem belleğin dolmuyormu niye millet 4 gb ram alıyor sadece internette gezmek içinmi ekran kartının belleği yetmezse ramı kullanır paylaşımlı olsun olmasın her ekran kartı ramı kullanır. arkadaşlar bilgisayardada ekran kartındada ram önemli bir unsurdur çok güzel bi işlemci al işlemcim iyi diye 256 mb lık ram tak sonra bak bakalım o güvendiğin işlemciyle neler yapabiliyorsun mp3 zor açarsın bu ekran kartındada böyle bilgisayar geneldir herşeye dikkat etmek lazım fıstık gibi sistem al 250 w lık power koy yaf benim makinam yavaş dünya kadar para harcadım niye yavaş e arkadaşım güç yok parçalar ne yapsın aç karnına en güçlü adam olsa ne yapabilir hiçbişey yapamaz :)

Burak ÇAKAY
23-01-2010, 00:57   |  #33  
Burak ÇAKAY avatarı
Yıllanmış Üye
432 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Burak senin GTX 275'te de var "Turbo Cache". Neden sevmiyorsunuz anlamadım ki... Kahkaha
Bilgisayarın Ram'i düşükse can sıkıcı bir durum oluşuyor. Kahkaha Ama anlatmak istediğim o değil ekran kartı DDR5' olsa PC Ram'i DDR2 olsa. Aralarında hiç bir alaka yok. Ekran kartı PC ram'inden yese bile DDR farkının herhangi bir olayı yok yani. Haksız mıyım.

Süleyman.
23-01-2010, 00:58   |  #34  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
arkadaşım oyunları açtığında senin sistem belleğin dolmuyormu niye millet 4 gb ram alıyor sadece internette gezmek içinmi ekran kartının belleği yetmezse ramı kullanır paylaşımlı olsun olmasın her ekran kartı ramı kullanır. arkadaşlar bilgisayardada ekran kartındada ram önemli bir unsurdur çok güzel bi işlemci al işlemcim iyi diye 256 mb lık ram tak sonra bak bakalım o güvendiğin işlemciyle neler yapabiliyorsun mp3 zor açarsın bu ekran kartındada böyle bilgisayar geneldir herşeye dikkat etmek lazım fıstık gibi sistem al 250 w lık power koy yaf benim makinam yavaş dünya kadar para harcadım niye yavaş e arkadaşım güç yok parçalar ne yapsın aç karnına en güçlü adam olsa ne yapabilir hiçbişey yapamaz :)
Tamam hafıza önemli ama nereye kadar, hangi sınırlarda. Onu iyi değerlendirmek lazım. Ahmet'e katılıyorum o konuda. GPU yerine hafızadan feda etmek daha uygundur bana göre de.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 23 Ocak 2010 01:00
Süleyman.
23-01-2010, 01:03   |  #35  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Alıntı: Burak ÇAKAY  
Bilgisayarın Ram'i düşükse can sıkıcı bir durum oluşuyor. Kahkaha Ama anlatmak istediğim o değil ekran kartı DDR5' olsa PC Ram'i DDR2 olsa. Aralarında hiç bir alaka yok. Ekran kartı PC ram'inden yese bile DDR farkının herhangi bir olayı yok yani. Haksız mıyım.
896 MB kendine ait hafızası olan bir ekran kartının hemen hiçbir zaman sistem hafızasına müracaat edeceğini sanmıyorum. Bence çok takılmamak lazım "Turbocache" veya "Hyper Memory" meselesine, mühendisler düşünsün onu. Kullanıcı için herşeyi çok kolaylaştırmışlar, bize düşen performans grafiklerine ve bütçeye bakmak sadece.

Burak ÇAKAY
23-01-2010, 01:05   |  #36  
Burak ÇAKAY avatarı
Yıllanmış Üye
432 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
896 MB kendine ait hafızası olan bir ekran kartının hemen hiçbir zaman sistem hafızasına müracaat edeceğini sanmıyorum. Bence çok takılmamak lazım "Turbocache" veya "Hyper Memory" meselesine, mühendisler düşünsün onu. Kullanıcı için herşeyi çok kolaylaştırmışlar, bize düşen performans grafiklerine ve bütçeye bakmak sadece.
Haklısınız abi.

nedbed
23-01-2010, 09:58   |  #37  
Yıllanmış Üye
616 mesaj

oyun başlar 1 nci turun bilgileri ekran kartının ramine yüklenir 2 nci turun bilgileri bilgisayar ramıne yüklenir 1 tur biter ekran kartı 1 turun bilgilerini boşaltır hemen bilgisayar ramında 2 turun bilgilerini çeker bilgisayar ramı ddr3 ise bu işlem daha hızlı gerçekleşir. Oyuna başladım ekran kartımın ramı 512 mb oyunun 1 nci turunun ekran kartında kaplaması gereken yer 750 mb ekran kartımda yetersiz hafıza bi yandan oyun oynuyorum ekran kartı o kadar yükün arasında oyun ilerledikçe bide bilgisayar ramınden oyun bilgilerini alıyor o arada donmalar yaşanmıya başlıyor ben olsam grafik işlemcinin çok değil biraz düşüğünü ama ekran kartının ramını 1 gb lık alırım. mühendisler boşamı ekran kartının ramlerini yükseltip duruyorlar oyunlar artık çok kapsamlı çok büyük hafıza kaplıyor.

Son Düzenleme: nedbed ~ 23 Ocak 2010 10:01
Ahmet_79
23-01-2010, 11:39   |  #38  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

Mesela size bir örnek vereyim, Street FighterIV Bencmark'ı çalıştırın orası biraz daha sizi aydınlatır
1920x1080 pixel full detay aax8  durumda en ağır sahnelerde dahi oyunun kartın beleğinden sadece ve sadece 220-230 mb yediğini göreceksiniz
Tabiki bu her oyunda böyle olacak diye bir kaide yok ancak geneli budur, Bu genellemeyi bozan bence tek oyun GTA4'tür, O oyun tam bir bellek canavarı çünkü:)

Erşah
23-01-2010, 11:49   |  #39  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

rahatlıkla oynayabilirsin

Burak ÇAKAY
23-01-2010, 16:56   |  #40  
Burak ÇAKAY avatarı
Yıllanmış Üye
432 mesaj
oyun başlar 1 nci turun bilgileri ekran kartının ramine yüklenir 2 nci turun bilgileri bilgisayar ramıne yüklenir 1 tur biter ekran kartı 1 turun bilgilerini boşaltır hemen bilgisayar ramında 2 turun bilgilerini çeker bilgisayar ramı ddr3 ise bu işlem daha hızlı gerçekleşir. Oyuna başladım ekran kartımın ramı 512 mb oyunun 1 nci turunun ekran kartında kaplaması gereken yer 750 mb ekran kartımda yetersiz hafıza bi yandan oyun oynuyorum ekran kartı o kadar yükün arasında oyun ilerledikçe bide bilgisayar ramınden oyun bilgilerini alıyor o arada donmalar yaşanmıya başlıyor ben olsam grafik işlemcinin çok değil biraz düşüğünü ama ekran kartının ramını 1 gb lık alırım. mühendisler boşamı ekran kartının ramlerini yükseltip duruyorlar oyunlar artık çok kapsamlı çok büyük hafıza kaplıyor.
Neyi anlatmak istediğinizi anlamıyorum. Ama birisi de çıkıp da şurada destek olmuyor bana ekran kartının Ram'i ile normal Ram'lerin alakası yok haklı bu çocuk diye.