Son zamanlarda zwcad diye bir çizim programı duyar olduk, programı kullananlardan nasıl bir program olduğuna dair izlenimlerini bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum.
Zwcad programı hakkında bilgisi olan varmı?
aysim52Son zamanlarda zwcad diye bir çizim programı duyar olduk, programı kullananlardan nasıl bir program olduğuna dair izlenimlerini bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum.çinlilere ait bir program....40-50 € arası buradaki dağıtıcılara veriyorlar...buradaki dağıtıcılarda 400-500 € ya milletimize gazlıyorlar..tam anlamıyla autocad in copyasıdır...kesinlikle autodesk ten şaşmayın...
ZWCAD 'i 40-50 euroya nereden alırız bize de bilgi verebilirmisiniz? 40-50 euroysa almak istiyoruz?
Autodeskten şaşmayın demişsiniz ama autocad fiyatı benim arabamdan daha pahalı, büyük firma değilsek, autocade 8-9 milya veremiyorsak çizim yapmayalım mı?
Sorularım cevapsız kaldı ve ben ZWCAD programını takip etmeye devam ediyorum. Çünkü autocad ten daha ucuz ve neredeyse aynı işi yapıyor. Üstelik ZWCAD 2010 sürümünün Türkçe sürümü de varmış. Kısacası düşük fiyatlı Türkçe Çizim programı arayanların işine yarayacak bir program ZWCAD 2010 Türkçe...
Programı şu adresten indirerek deneyebilirsiniz: Türkçe Çizim Programı ZWCAD 2010 Türkçe indir/yükle/download
ZWCAD ücretli birprogram ancak deneme süresinin sonunda (30 gün) dwg çizimleri açmaya ve kontrol etmeye + print almaya izin veriyor. Sadece Save işlemi etkisiz oluyor. Bir de çıktı sayfalarının ortalarına damgaekliyor. Çizim yapanların ve lisanslı çizim programı olmayanların arşivinde bulunmasında fayda var.!
Arkadaşlar, Türkiye'de bir sürü zwcad satan firma olması bize biraz garip geldi ve merak ettik. Biz de Çin'deki üretici firmaya biz de Türkiye'de ürünlerinizi satmak istiyoruz dedik ve hemen tamam dediler ve fiyat listesini gönderdiler. Fiyat listesini görünce donduk kaldık.
100€'ya alıp, Türkiye'de 500€'a satıyorlar, bunu nasıl bir ticarettir. 100€'luk bir ürüne de ne kadar güvenilebilir. Biz dağıtıcılık aldık isteyenlere aldığımız fiyattan verebiliriz. İnanmayanlar için fiyat listesi http://hotfile.com/dl/34086459/9 ... ler_Prices.pdf.html adresindedir.
Sevgili Arkadaslar,
Biz ZWSOFT firmasinin Turkiye'deki tek yetkili distributoruyuz. Zwcad isimli arkadasimizin ZWCAD ile uzaktan ve yakindan bir ilgisinin olmadigini ve yayinlamis oldugu fiyat listesinin de oldukca modifiye bir liste oldugunu soyleyebiliriz. Yanlis duydugu bir seyi bildirdigini de sanmiyorum cunku acik secik dagiticilik aldigini soylemekte. Bu forumun kurallari geregi herhangi bir reklam amacli soylem kullanmaksizin insanlari yanlis yonlendirmemek adina asagidaki maddeleri bilginize sunariz.
1) ZWCAD, bugun CAD pazarindaki en onemli ve en iyi alternatif urun oldugundan bu tur saldirilara maruz kalmaktadir. Bu sonucu degistirmeyecektir.
2) Arkadasimiz gercekten dagiticilik aldi ise, neden aldigi fiyattan (ki 100 € yanlistir) baskalarina satmaya calisiyor? 550 € ya satip iyi para kazanabilir (ki bu fiyat ta yanlistir).
3) Dagiticilik aldigini varsayarsak, biz Turkiye Distributoru olarak 100 € dan 500 adet siparis ediyoruz. Lutfen forum icerisinde kalarak iletisim bilgilerinizi verebilirseniz siparisimizi gecelim.
4) Arkadasimiza haksiz rekabet ve ismimizi kotuledigi icin dava acma hakkimizi mahfuz tutarak cevap beklemekteyiz. Forum yoneticilerini de bu konuda ayrica bilgilendirecegiz.
Bu gibi karalamalara gerek kalmaksizin rakip bir urunu satiyorsaniz, ticari etiklere uygun davranmaya ve ozur dilemeye davet ediyoruz. Bilgilerinize sunariz.
Saygilarimizla
ZWCAD Turkiye Distributoru
zwcad.com.tr
Merhaba, bir kullanıcı ve eğitimci olarak hemen ZwCAD hakkında düşüncelerimi yazmak istiyorum.
ARTILARI:
> AutoCAD'in kopyası denilebilecek bir program, doğru. Ancak bunun için AutoDesk firmasından izin alınmış. Bir markanın isim hakkını satması gibi birşey...
> AutoCAD kullanabiliyorsanız, bu programı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çünkü menü adları, komutlar, şekiller, düğmeler, pencereler, arayüz... Herşey AutoCAD 2007-2008 sürümleriyle birebir aynı.
> Fiyatı 450 $ civarında. AutoCAD'in yanında bedava sayılır. AutoCAD'i lisanssız kullanıp büyük risk almaktansa, bunu lisanslamak çok daha iyi.
> AutoCAD'ten daha hızlı açılıyor ve kapanıyor.
> Programı bilen çalışan bulmak zor değil, çünkü AutoCAD bilenler aynı zamanda bu programı da bilmiş oluyorlar.
> Programınız AutoCAD değil ama kullandığı dosya biçimi .dwg olduğu için, dosya paylaşımı ve kaynak kullanımı konusunda sorun yaşamazsınız.
EKSİLERİ
> AutoDesk'i 2 sene geriden takip ediyor. Yani AutoCAD'e eklenen yeni özellikler ZwCAD'e biraz geç geliyor.
> Programın 2 türü bulunuyor. 3 boyutlu çalışacaksınız ZwCAD Pro sürümünü biraz daha pahalıya almanız gerekiyor. Çok bir fark yok aslında ama eksiler bölümüne birşey bulmam gerekiyordu :o)
Eğer küçük yada orta ölçekli bir işletmem olsa, tercihim ZwCAD olurdu. Çünkü her ihtiyacımı karşılayabiliyor ve bu kadar ucuza satın alabiliyorum. Bu arada bu tür programların yüksek karla satıldığını söylemek ne kadar doğru bilemiyorum çünkü satıcı firma, alış fiyatının üzerine eğitim, teknik destek ve daha bir çok gideri de eklemek zorunda. Eğer siz ZwCAD kullanıcısıysanız ve satıcı firma, yaşadığınız sorunu telefonda çözemiyorsa, hangi şehirde olursanız olun, atlayıp geliyor ve ilgileniyor. Aylarca süren çalışmanızı küçük bir hata sonucu açamaz olduğunuzda, bulunmaz bir nimettir. AutoDesk bunu yapar mı?
Aklıma gelenler bunlar. Takıldığınız konuları çekinmeden sorabilirsiniz.
İyi çizimler...
ZwCAD ve AutoCAD Eğitmeni