ZyXEL İnternet sorununu çözdüm

sakalımvar
08-08-2012, 08:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Hayırlı sabahlar..

Geçenlerde talihsiz bir fişten çekme sonucu, laptopumla, ZyXEL modeme kablosuz olarak bağlanamamaya başladım. laptop sorunsuz şekilde bağlanıyordu, fakat internet erişimi yok diyordu. internetten saatlerce aramama rağmen kesin bir sonuç bulamadım. ya reset at denmiş ya da İP otomatik al denmiş. birkaç gün kablolu idare ettikten sonra bu gece, sahurdan bu saate kadar sorunu çözmeye uğraştım. ve amacıma ulaştım.

kısaca şöyle özetliyorum size

1) sağlam olsun diyorsanız, öncelikle modeme reset atın. arkasında bulunan küçük yere bi kalem yardımıyla 15-20sn dokunmanız yeterli olacaktır. sonra http://192.168.1.1 adresine girip modemin gerekli ayarlarını yapın (wlan şifresi, adı vs.) 

2)en altta bakım sekmesine tıklatın. SYS Op modu yazan yere tıklatın. burada Router'i seçip uygulaya basın. modem kendini resetleyecektir. bundan sonra internete girebileceksiniz.

ÖNEMLİ BİLGİ: Biz interneti üst kat ile ortak kullanıyoruz. orada ttnetin verdiği kıytırık pikatel combomax modem var. biz laptop aldığımız için kablosuz modem ihtiyacı doğdu. tek hatta iki modem çalışır mı diye saatlerce araştırmama rağmen ele avuca gelir pek bir şey bulamadım. şansa denediğim Router seçeneği yerine Acces Point (Erişim Noktası) seçeneğiyle hem pikatel combomax modemimi, hem ZyXEL modemimi internete bağladım. şuan sorunsuz bir şekilde internete girebiliyoruz.

NOT: lütfen konu başlığı, içerik konusunda gereksiz yorumlar yapmayın. ( konu adı yanlış, bunları daha yeni mi öğrendin vs.) Moderatör abilerimden rica ediyorum konuyu uygun yere taşısınlar. İsmi konusunda ise çok düşünmeme rağmen tam olarak anlatabilecek bir şey bulamadım. moderatör abilerimden rica ediyorum konuya uygun başlık atsınlar. çoğu kişi mağdur olduğundan kayıt olup, bilgilendirmek istedim. umarım yardımcı olabilmişimdir.