Zyxell NWD271N Sorunsalı

Rainbowglow
01-08-2009, 17:25   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Merhabalar . Son 3 aydır şiddetini arttıran birkaç sorunla uğraşıyorum. Acil yardıma ihtiyacım var. Çözümüne dair herhangibirşeyde bulabilmiş değilim. İzninizle sorularıma geçiyorum:


 1.Ben bir World Of Warcraft müptelasıyım.  Daha öncesinde kablolu modemkullanmaktaydım. Apartmanda kablosuz modem oldugunu öğrendiğim gib iZyxell NWD271N adaptörünü aldım. O günden sonra peydah oldu herşey.Sadece Wow'a girdiğim zamanlarda oluyor ( Wow'dan başka oyunda oynamıyorum doğrusu). İnternet bağlantısı kopuyor veoyun disconnect veriyor. Kablolu bağlantıda bu hiç olmuyordu. Öyleanlarda hemen oyunu kapatıp Ağ Paylaşım Merkezi'ne yada Zyxell'insürücüsüne girmeyi denediğim zamanlarda kendini hiçbirşekilde açmıyor.Sadece Bilgisayarın klasörleri arasında gezinti yapabiliyorum.Bağlantıya dair hiçbirşey kalmıyor ortada. Üstüne tuz biber olan şeyise bunu yaşadığım zaman Pc'ye reset atmayı denediğimde Bilgisayar ''Kapatılıyor '' ekranında öylece donup kalıyor ve kendini kapatmıyor.Tek yapabildiğim şey makinaya zarar verdiğini bile bile güç düğmesindenkapatmak oluyor. Bu sorunu Vista'dada Windows 7'dede yaşıyorum. Arkadaşımdada Vista ve aynı adaptörden var ve o hiçbirşekilde bu sorunla karşılaşmamış (Oda bir Wow bağımlısı) Bu soruna dair nereye baktıysam hiçbirşeye rastlayamadım. Lütfen yardımcı olun. Cevaplarınızı bekliyorum.

Son Düzenleme: Rainbowglow ~ 01 Ağustos 2009 17:25
asesbaşı
01-08-2009, 18:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
201 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Şimdi Dostum kablolu bağlantında böle bi sorun yoku ama kablosuza geçince bu oldu diyorsun Bende biraz fikir ürettim bunları sıralıyorum şimdi...!
 
1. Türktelekom şebekesine uzaklığın nedir kullandığın modem'in NEte bağlanma hızı nedir?
2.Vistada bazı izinler özel olarak bi izin wermek gerekebilir kendiliğinden  arkadaşlarına onuda sor hani herşeye soru soruyor her girdiğin siteye felan ondan olabilir..
3.Oyun ayarlarında bi hata olabilir yada pc'ne virüs bulaşmış olabilir diycem ama bu düşük ihtimal...
4.Oyunun diğer arkadşlarda oynuyor sorun olmuyor demişsin 1ci şeçenekte dediğim Türktelekoma uzaklıkları nedir servis sağlayıcısına(kabloluda kablodan geçtiği için belki kopmuyordu) kablosuz modemde bilgiler havadan geldiği için bu sorun olabilir...
 

Rainbowglow
01-08-2009, 18:14   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Sinyal gücü % 29'larda seyrediyor. Yani şöyle açıklıyayım. 3 katlı bir bina burası. En alt katında biz varız. Modem en üst katta. Orta kattada arkadaşım var.

Adaptör'ün Signal Strengh 3/10  Link Quality 4/10

Arkadaşımda ise Signal Strengh 4/10 Link Quality 5/10

Bu kadar farketmemesi lazım öyle değilmi ? Herhangi bir Axess point'midir ne karın ağrısı o yok. Aldığım adaptör Zyxel'in en kalitelilerinden birtanesi. Hiçbir şekilde çözemedim bu sorunu :(

Son Düzenleme: Rainbowglow ~ 01 Ağustos 2009 18:16