*.AXX Dosy Formatı

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
macmxcad
03-08-2005, 18:47   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj

bir süre önce sebepsiz yere yada anlayamadığım bir sebepten dolayı bazı *.mp3 ve *.dat dosyalarım *.axx dosyalarına dönüştü.. ve artık hiçbie programla açamıyorum... soundforge, audition, premiere, ulead video studio gibi programları denedim ama hiçbiri açamadı..

dosya isimleri değişti (5A7D8A22.axx ,  94A8BC13.axx) gibi isimler oldu.. dosya boyutları hala aynı...

sorunun çözümünü bilen arkadaşlardan acil yardım istiyorum

teşekkürler...

teyology
04-08-2005, 10:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

mp3 dosyalarını kullanılmaz hale getiren yeni bir virüs oldugunu biliyorum ama bunun yasanmış örnegini görmedim. sanırım ilk sen olabilirsin.

antivirüs var mıydı sistemde??

Eyüp Korkusuz
04-08-2005, 14:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Evet böyle bir virüs ün çıktığı daha önce dergilerde ve online haber sitelerinde duyuruldu. Aynı haber chip in geçen ayki sayısında da verilmişti. Korsan mp3 kullanımının önüne geçmek için yapılmış bir eylemdir bu virüs. Üzülerek belirtmek isterimki daha bu olayın yani bozulan dosyaların çözümü daha açıklanmadı. Sanırım bütün arşivin silindi bunun yanında bilgisayarında oyunların kullandığı mp3 formatlı ses dosyalarıda bozulmuş olacak. Sistemini formatlamaktan başka bir şansın yok.

Antivirüs programlarınızı güncel tutmayı sakın unutmayın...