ARKADAŞLAR PC ME FORMAT ATICAM FAKAT XP CD SİNİ TAKTIĞIM ZAMAN XP'Yİ KUR SEÇENEĞİ SİYAH OFFLİNE DURUMDA TIKLANMIYOR ANLAYAN BİRİ VARSA YARDIM ETSİN LÜTFEN !
1 HAFTADIR DELİ OLdUM NE BU ??
Peki ben şimdi xp yapamıyacakmıyım bilgisayarımı yokmu bi yolu yordamı :(
Boot etmeden nasıl format atacaksın ? Üzerine kurarsın sonra 2 işletim sisteminin de içine edersin :)
arkadaşlar peki nasıl boot edebilrim benim Xp yi kurmam lazım :(:(:(
koydugum linkte
nasil format atilir resimli anlatimida var.
Bios seçeneklerinden boot önceliğini cd veya dvd sürücüye vermessen göremessin tabi.
BIOS konusunda bilgin zayıf anlaşılan. Bazı bios sürümlerinde boot menusu olmaz. O seçeneği Advanced Setup Bios veya Advanced Chip Feature menulerinin altına koyarlar. Açılış sırası First-Second- Third gibisinden seçenekler vardır. Ordan değiştir. Ayrıca biosa hiç girmeden Boot menuden de kolayca CD Rom u seçerek cd den başlatabilirsin. Boot menu Anakart markasına göre değişmekle beraber genelde F11 F12 veya Escape tuşuyla açılışta siyah ekranda basarak yakalarsın.
BIOS konusunda bilgin zayıf anlaşılan. Bazı bios sürümlerinde boot menusu olmaz. O seçeneği Advanced Setup Bios veya Advanced Chip Feature menulerinin altına koyarlar. Açılış sırası First-Second- Third gibisinden seçenekler vardır. Ordan değiştir. Ayrıca biosa hiç girmeden Boot menuden de kolayca CD Rom u seçerek cd den başlatabilirsin. Boot menu Anakart markasına göre değişmekle beraber genelde F11 F12 veya Escape tuşuyla açılışta siyah ekranda basarak yakalarsın.'Del' tuşunu unutmayalım![]()
Evet o ayrıntıyı atladım. Lakin benim eski dandik laptop'umda da aynı şey var :)
MANGO arkadaşım şimdi tüm yedegini dvdlere yada harci hdd aktar nasılmı windows altından çalışan live windowslar ile hdd yedekledikten sonra windows 7 dvd sini tak kopmle a,b,c,d (hdd biçimlendirme programları ve live cd lerde olur yeterki uçur ama formatlama formatı xp ye attırıcan uzun format) ne varsa hdd hepsini uçur ama formatlatma sadece silsin "part" ları daha sonra bilgisayarının fişini çek power tuşuna başılı tut sonra bırak.5 Dakika bekle ramlerdeki bilgiler boşalsın sonra xp cd sini tak kur.
microsoft office nasıl indirilir[url][/url][url][/url][url][/url][url][/url]