1 milyara işlemci+anakart+ekran kartı+dvd rom ?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Snake Plisken
02-04-2006, 19:25   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

sunları almayı dusunuyorum:

AMD Athlon 64 3200+ VENICE (2.0GHz, 512K, S939) BOX
  186 $ 186 $  
ASUS A8R-MVP (Ati Xpress200 CrossFire,GLAN,SATA,RAID,S939)
  116 $ 116 $  
SAPPHIRE 256MB ATI Radeon X850 CrossFire (PCI-E)
  288 $ 288 $  
ASUS 16X DVD Box (Siyah)
  30 $ 30 $  

bu parcaların hepsı tek tek cok ıyı mı?
bunların hepsını alıyım mı?

bırkac tane de sorum var:

1)ÇİFT ÇEKİRDEKLİ PENTIUM D ıslemcıler cıktı bunlara CROSSFIRE desteklı anakart takılabılıyor mu?

2)ben pıyasada CROSSFIRE desteklı anakart olarak bır tek buraya yazdıgım anakartı bulabıldım bundan baska CROSSFIRE desteklı anakart var mı varsa modelını ve fıyatını yazabılır mısınız benım yazdıgımdan ıyısı var mı varsa fıyatı ne kadar?

3)x850 ve x1900 dısında CROSSFIRE desteklı ekran kartı var mı türkiyede var mı varsa modellerını ve ısımlerını yazabılır mısınız?

4)asus un cd rom u cok ıyıydı dvd rom u da cok ıyıdır dıye dusundum asus dvd rom un fıyatı da dıger dvde rom lardan 10 dolar daha pahalı gercekten asus dvd rom dıger butun dvd rom lardan daha mı ıyı asus tan ıyı dvd rom var mı varsa markasını soyler mısınız?

5)bende DDR RAM var yalnız DDR2 değil ilk DDR dan
bendeki DDR ram ler bu yazdıgım anakarta olur mu?

6)AOPEN H600 B kasam var bu yazdıgım ıslemcı+anakart+ekran kartı kasama olur mu?

7)2 dısket surucum+lg 52x32x52 cd wrıter ım+nec nd 3520a dvd wrıter ım+160 gb 7200 rpm seagate hard dısk ım kasama ve yenı alacagım anakarta olur mu?

8)ÇİFT ÇEKİRDEKLİ 64 BİTLİK PENTIUM D ile SLI yaparak mı oyunlarda daha yuksek performans alırım yoksa 64 BİTLİK AMD ile CROSSFIRE yaparak mı oyunlarda daha yuksek performans alırım?

8'in Notu:Bunları derken SLI destekli bir anakarta iki tane SLI destekli ekran kartı

ya da

CROSSFIRE destekli bır anakarta iki tane CROSSFIRE destekli ekran kartı taktıgımızı varsayıyorum

herkese cok tesekkurler

CU_GS7
02-04-2006, 19:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

1-) Kesin bilmiyorum..Ama takılır heralde..
2-) Başka vardır..Ancak Asus anakartların BIOSlarını güncellemeden kullanmak zor oluyormuş..
3-) x850 güzel,x850xt de alabilirsin..Crossfire ATI`nin yeni nesil bütün kartlarıyla olabilir.. http://www.hepsiburada.com/department.aspx?CategoryID=204 da başka ekran kartı bakabilirsin..
4-) Ben LG DVD ROM kullanıyorum..CDsi de DVDsi de sorun çıkarmadı..ASUS da iyidir..Fazla bir fark yoktur..
5-) DDR RAMlerin yazdığın anakarta da uyar..AMD işlemci takıyorsan,zaten DDR2`yi desteklemiyor..
6-) Kasana olur tabi..Power Supply`ı gerçek değilse veya azsa yeni power supply alabilirsin..Kasa kalabilir yani..
7-) Hepsi anakart ve kasana olur..
8-) Zor bir soru..Farklı cevaplar verilebilir..Oyunlar için AMD daha çok öneriliyor..Crossfire ise SLI`ı yüksek kartlarda az da olsa geçer gibi oluyor..

Kesin cevap veremediğim yerleri arkadaşlar tamamlar heralde..Bazı kesin cevabı olmayan sorularında olabilir..(Mesela 8.soru)

Banned
02-04-2006, 20:17   |  #3  
Banlandı
621 mesaj

üniversite sınav sorusu gibi olmuş

ati cipsetli değil n force 4 ultra çipsetli bi anakart al

CU_GS7
02-04-2006, 20:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

ganzolist,
nforce 4 ultra chipset`li bir anakarta ATI Crossfire yapılabilir mi??

Banned
02-04-2006, 20:26   |  #5  
Banlandı
621 mesaj

bilmiyorum crosfire hakkında bi şey bilmiyorum
sadece çipsetin daha kaliteli olduğunu biliyorum

Aytun Çelebi
04-04-2006, 01:11   |  #6  
Üye
68 mesaj

nForce yonga setli anakartlarda CrossFire desteği yok. (nForce nVIDIA'nın, CrossFire da ATI'ın)

CrossFire destekleyen Intel işlemci takılabilen anakartlar mevcut (Intel 975X yongalılar mesela).

CrossFire destekleyen ekran kartı yongaları: X850, X1300, X1600, X1800, X1900
Birisinin CrossFire Edition yani master kart olması gerekiyor. Diğerinin de bu modellerden herhangi bir kart olması yeterli.

Benim gördüğüm kadarıyla grafik performansı açısından AMD işlemciler daha başarılı. Diğer multimedya uygulamalarda da (video işleme vb.) Intel işlemciler öne çıkıyor.

Ayrıca, AMD sistemde eski DDR belleklerini kullanmaya devam edebilirsin.