Arkadaşlar yakında bir sistem toplayacağım.Alacağım sistem için WD 1TB Caviar Black var aklımda.Sizce bunumu alayım yoksa 2 tane WD 500GB Caviar Black'mi alayım.Bazıları Raid yaparsan daha performanslı felan olur diyor ama raid hakkında bi bilgimde yok yardımcı olursanız sevinirim.
1 tane 1tb hddmi yoksa 2tane 500gb hddmi?
tek hdd yapınız çünkü iki parçada hard disk kullanırsanız güç bakımından fazla olucağından donanımsal olarak arza çıkarabilir...
bence tek hdd yap.çünkü okuduğuma göre çift hdd lerde verinin yarısı bi hdd ye dier yarısıda 2. hdd ye yazılıyor.Eğer herhangi bir hdd ye zarar gelirse dieri hiç işine yaramaz.
2 tanesi daha mantıklı geliyor banada bende 2 tane kulanıyorum birisine birşey olduğunda diyerini kulanıyorum.
Raid yönteminin oyunların yükleme sürelerini bile kısalttığını duymuştum. Avantajlı bir durum yani. Ama naçizane düşüncemi sorarsanız sata veri aktarımı açısından zaten harika. Ben ikinci HDD mi ikinci sata portuna taktım. Performans konusunda da "keşke yapmasaydım" dedirtecek bir sorun da çıkmadı.
Buradan sonra yanlışım varsa düzeltin lütfen:
1 TB lık hdd de veriye ulaşma hızınız 500 GB lıktan daha uzun diye biliyorum. o yüzden 2 tane 500 daha mantıklı geliyor bana.
bence de 2 tane 500 gb hdd yi raid yap daha iyi
ama raid yapmayacaksan 1 tb al
AdRaMiTiBen de pc toplattığımda bu avantajı söylediler. Onun için çift aldım.Bence 2 tane 500..
Neden dersen benim gibi sürekli yedek yapan veya arşivlerinin senin için değerli olduğunu düşünüyorsan 2 tane..
Biri bozulsa bile diğerindeki veriler sağlam bir şekilde duracaktır ;)
Ama teklide gittimi hepsi gider..
Son Düzenleme: jupiter65 ~ 10 Mayıs 2009 17:34