Evet arkadaşlar benim çift çekirdek 1.6 işlemcim var ben bunu oc yaparak 1.8 çıkartıcam şimdi 1.6 ile 1.8 arasında çok fark olurmu onu bilmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
1.6 İLE 1.8 ARASINDAKİ FARK
%12.5 fark olur kaba hesap, onu da gözle anlamazsın bile,
eğer çıkartabilirsen 2.2 ghz yada biraz daha yukarısına çıkartmanı öneririm.
Ya fazla bir harcama yapmak istemiyorum haftalıkla zor oluo işlemcininde yanmasından korkuyorum aşağı yukarı 27-28 derece işlemcimin sıcaklığı yüksüz ne kadara çıkartabilirim fan vb şeyler almadan
Boşta işlemci sıcaklığın çok iyi,everstte sistem kararlılık testi yap bi yandan da sıcaklığa bak,testi 15 dk kadar sürdür 60 üstü sıcaklık risklidir.istersen biosta "pc health" bölümü altında "cpu shutdown tempeture" var onu bir sıcaklığa sabitle (örneğin 60) o dereceye gelince pc kapansın...
Mustafa@PCBoşta işlemci sıcaklığın çok iyi,everstte sistem kararlılık testi yap bi yandan da sıcaklığa bak,testi 15 dk kadar sürdür 60 üstü sıcaklık risklidir.istersen biosta "pc health" bölümü altında "cpu shutdown tempeture" var onu bir sıcaklığa sabitle (örneğin 60) o dereceye gelince pc kapansın...Sanırsam dediğinizi yaparsam yanma gibi bir riskde olmicak peki sizce oyunlarda falan reset sorunu olurmu 2.0 da çünkü pcmde bi işlemcinin üstünde fan var ekran kartını yanında var bide kasanın ön ve yan kapakları açık soğuk kalabilirmi ki 2.0 da
Mustafa@PCBence soğuk kalır,ayrıca oyunlarda reset olur mu olmaz mı senin yapıcağın test göstericek everest ile..şimdi başlıyorum sonucu size haber verrim inş 60 altında çıkar
20 DK DENEME YAPTIM CPU 40C İLE 45C ARASINDA GEZDİ CPU#1 56C CPU#2 56C
Şimdi bunların hangisi gerçek derece
huskytime20 DK DENEME YAPTIM CPU 40C İLE 45C ARASINDA GEZDİ CPU#1 56C CPU#2 56Ccpu 56 derecemi 40-45 arasında gezdimi hangisi ?Şimdi bunların hangisi gerçek
huskytime20 DK DENEME YAPTIM CPU 40C İLE 45C ARASINDA GEZDİ CPU#1 56C CPU#2 56Cbiraz daha çıkabilirsin, sağlam bir 10 derece daha payın var,Şimdi bunların hangisi gerçek
2.0 yada 2.2 ghz yap sonra tekrar test et.
Mustafa@PCcpu 56 derecemi 40-45 arasında gezdimi hangisi ?Bende zatne onu anlmadım 3 tane şey var 1 tane sadece cpu die yazıo o 40-45 arası diğer 2 si ise cpu#1 cpu#2 sanırısam 1. çekirdek ve 2. çekirdek :S onları dereceleri 56Ayrıca ahmet79 arkadaşım 2.0 2.2 ye çıkar demişsin benim soğutma sistemim standart bi sorun çıkmaz demi şimdi pirince giderken evdeki bulgurdan olmakta var :D
Son Düzenleme: huskytime ~ 15 Nisan 2009 01:03
tam yükte 65-70 derceyi geçmedikçe bir sorun olmaz o yüzden diyorum 2.0 yada 2.2 yap sonra bir test yap kaç derece oluyor ona göre bakarız.
fazla binme işlemciye havalar ısındı bi de soğutman iyi değilse hiç kalkışma
ben 1.7 den 2.244 'E çıkarcam ama daha max sıcaklıgı bulamadım onu bulmadanda yemiyo =)