Android.
edit: tamam ben android taraftarı biriyim ama bu tarz kıyaslamalara gayet eşit açıdan da bakabiliyorum. yazının tamamını okuyunca şunu farkettim, nerdeyse baştan aşağı aynı şekilde yazılmış: önce android'le ilgili bir bilgi verilmiş ardından "ama iOS'ta böyle güzel bak daha iyi" tarzı sürekli onu öne çıkarcak bir devam getirilmiş. ve bu karşılaştırmada kullanılan 10 ayrı kısım tam olarak detaylı değil ayrıca artısı olmayan şeyler bile üstünlük olarak gösteriliyor ne hikmetse?!? iOS'un en üstün tarafı kendi donanımına üretilen uygun bir yazılım olması ve kullanım-bakım-güncelleştirmesinin son derece basit ve düzenli şekilde gerçekleşmesi. bunun dışında android cihazlarda yazılım kirliliği olduğundan, google'ın sade android'le değil başka şeylerle de ilgilendiğinden(şaka mısınız? GOOGLE'dan bahsediyoruz), arayüz farklarından, farklı yazılım güncelleştirmeleri durumlarından vs. bahsedilmiş ama bunların hiçbiri eksi puan değil ki: AppStore'daki uyuglamaların kaçı adam gibi işe yaramakta? apple sade iOS'a yönelik çalışıyor, google gibi biton işle uğraşmıyor ama niye iOS ve iphone'ların ilk sürümleri öyle abuk sabuk tarih öncesinden kalma hatalarla dolu oluyor hep? ne zamandan beri çeşitlilik ve farklı kullanımlar eksi puan oldu? her zevke hitab edebilcek birşey bu ne güzel işte. yazılım güncelleştirmelerine gelince çoğu firma çıkarıyor zaten, google android'ini sürekli güncelliyor, telefon üreticisi onu kullanmıyor, kullanıcılarına yeterli desteği vermiyorsa bu onların suçu... hepsinden öte jobs'un çok zeki bir adam olduğunu kabul ediyorum ve gerçekten yaptığı işe hayranım ama o inatları ve telefonda birçok açıdan verdiği kısıtlı kullanım yüzünden özgür android çok daha mantıklı, ücretli falanda olmaz ayrıca. nerde görülmüş google'ın beleş başlattıp böyle tutulan bir hizmeti sonra parayla sattığı??? bana pekte eşit ve doğru bir kıyaslama gibi gelmedi kusura bakmayın ama...