ARAKDAŞLAR ANA 1.5 YIL ÖNCE TOPLADIĞIM ANA KARTIMDA 97 C DERECE AMA NERESİ ANLAYAMADIM İLK KULLANDIĞIMDAN BERİDİR VAR İLKLERDE ÖNEMSEMEMİŞTİM AMA 60 DERECENİN YUKARSININ SIKINTILI OLDUĞUNU SÖLEDİ Bİ ARKADAS
100C dereceyi görüyorum pc de yüksüzken!
yanlış gösteriyodur o. bilgisayarın reset atar o sıcaklığa ulaşmadan.eğer sorunsuz kullanabiliyorsan(yavaşlık yoksa falan) bilgisayarı yanlış gösteriyodur.
Bi de Speed Fan programıyla bakmayı dene.
Bu program ile bakarmısın sıcaklıklara.dedipiniz programı da denedim onda işlemci 70 in altına inmiyor motherboard 50 lerde harddisk 60 larda ekran kartı 59 böyle gidiyo resmini atmayı denedim atamadım administrator diye ingilizce bi hata verdi + öbür program ana kartın orjinal programı onda 2 saat sonunda 106 c görteriyodu :(
ıoh kuzey köprüsüydü galiba sensörün bozuk olduğuna inanıyorsan anakartın üzerindeki soğucu olan yerlere elinle dokun eğer doğru gösteriyorsa elin yanabilir.o sıcaklıkta çalışıyorsa eğer anakartın gidicidir ben bi fan alıp üstüne takmiştim ama 6 ay sonra yine mefta oldu.
www.cpuid.com adresinden hwmonitor indir ( free ) olanı... kur çalıştır... bence o programı yönetici olarak çalıştırmadığından yanlış gösteriyor...
imzamda ısı ölçer HW monitör var,,indir kur ve gerçeğini öğren.
speecy dene ben kullanıyorum ıyı bır program
http://img832.imageshack.us/img832/2331/22427220111012191940.jpg
arkadaşlar eklediğim fotoda başka programdan kasayı açtığım anda ölçtüm sabahtan beri kapalıydı odada soğuktu ki gerçek ısısını ölçsün direk bu seyirlerde seyretti ?
arakdaşlar kasanın içini söktimki ne görim tahliye fanım durmuş hemen gidip yenisini aldım ama sonuc bu gene aynı :(