internetten 1080p çözünürlükteki videoyu indirip izleme planım var ama pcdede netteki gibi takılırmı diye düşünüyorumda indirdiğim yazık olmasın. 720p video indirip izledim ilk takıldı ama sonra düzeliyodu. 256mb erkran kartım var. 1080p video indirsem pcde takılmadan rahat rahat izleyebilirmiyim? not: video 1.83 gb
1080p çözünürlükteki video
kimse cevap evrmicekmi benim için çok önemli bu??
onun olup olmadığını bilmiyorum
web tarayıcı üzerinden izlerken takılıyorsa büyük ihtimal pc'dede takılabilir veya en kötü sistemi sonuna kadar zorlayabilir. indirdikten sonra wm player ile değil media player classic home cinema veya vlc player ile açıp izle. bunlar daha az sistem kaynağı tüketerek oynatan yazılımlar.
ekran kartınında hd kodek i desteklemesı lazım nvidia 8xxx veya ati nin hd serısınden olmalı ekran kartın
1080p yada Full HD videolarda marifet ekran kartında, sonra işlemcide.
Ama Uğur'un dediği gibi videoyu açtığın yazılımda önemli bende bu konuda VLC'yi tavsiye ederim.
Diğer yandan ATI ve Nvidia'da son sürücüleri ile netten HD video izleme işini biraz daha performanslı hale getirdiler. Ama flash player'ın güncel olması gerekiyor (10.1 veya üzeri)
netten izlemekle indirmek aynı şey zaten internetin kotalıysa kotana her türlü yazar. ama pc de izleyeceksen vlc player ı tavsiye ederim sistem in yeterliyse sorunsuz oynatır, birde monitörün full hd desteklemiyorsa videonun monitörün çözünürlüğüne uygun bir versiyonunu indirmen daha mantıklı olacaktır.
Bilgisayar özellikleriyle alakası yok. Monitörün Full HD olması gerekir.
512mb ram 3.00Ghz nvidia geforce fx 5500 256mb ekran kartım var 720p video indirdim wm playerde açtım ilk takılmalar oldu sonra düzeldi normale döndü. 1080p de böyle olurmu takılmadan bu sistemde oynarmı
Masaüstünde özelliklerden ayarlara gel. çözünürlüğü 1920x1080 yapabilirsen izleyebiliyosun demektir.