Arkadaşlar Merhaba;
Bir sütunda ingilizce aylar var. Ayların sayısal değerlerini yazdırmak istiyorum. Bir tane aydan birçok var.
Örnek: Ay April ise 4 yazsın.
11 Eğer 12 Durum
Kardeş 'eğer' formülü var kullanabileceğin. Ama en fazla 7 tane 'eğer' formülünü iç içe kullanabilirsin{örnk =eğer(a1=ocak;"01";" " )} ki buda 12 ay için yetmeyecektir. bence bu sorunu çözmen için Visual Basic programlama dilini bilmen lazım fikrimce. bu işi kod yazarak kolay bir şekilde haledebilirsin.ben bu prg dilini bilmiyorum bilsem kodları sana yazardım. forum kısmının programlama kısmına yazarsan eminim ki bu dili bilen arkadaşlar sana yrdcı olacaklardır.
not: kodsuz yapma yolunu bulduysan buraya yaz bende öğrenmiş olurum. kolay gelsin
nasıl bir format kullanacaksınız, örnek dosya eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım.
cudi_evindarKardeş 'eğer' formülü var kullanabileceğin. Ama en fazla 7 tane 'eğer' formülünü iç içe kullanabilirsin{örnk =eğer(a1=ocak;"01";" " )} ki buda 12 ay için yetmeyecektir. bence bu sorunu çözmen için Visual Basic programlama dilini bilmen lazım fikrimce. bu işi kod yazarak kolay bir şekilde haledebilirsin.ben bu prg dilini bilmiyorum bilsem kodları sana yazardım. forum kısmının programlama kısmına yazarsan eminim ki bu dili bilen arkadaşlar sana yrdcı olacaklardır.
not: kodsuz yapma yolunu bulduysan buraya yaz bende öğrenmiş olurum. kolay
Eğer formuluyle dediğiniz işlem yapılamıyor.Ama makro yazarak bu işlem yapılabilir. Bende kendi çapımda mokro yazıp sorunu öyle hallettim. Umarım yardımcı olabilirim.
Exceli açtıktan sonra <Araçlar> <mokro> <makrolar> (kısyolu ALT+F8) tıklayıp üst boşluğa makro ismini yazıp oluştur deyin. açılan pencereden Sub ve End Sub 'un arasına aşağıdaki kodu yapıştırın.
A sütünuna ayları yazıp makroyu test edin..
Excel "A" sutununda ayların olduğunu kabul ettim. "B" sütununa ise ayın sayı cinsinden değerini yazdırdım. For döngüsü A1000 kadar kontrol ediyor. Ayrıca ayları Türkçe olarak yazdım. İngilizcem pek iyi değil.
Dim k, i, a
For a = 1 To 1000
k = k + 1
i = i + 1
Select Case Cells(k, 1).Value
Case "Ocak"
Cells(i, 2).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = 1
Case "Şubat"
Cells(i, 2).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = 2
Case "Mart"