12 yılda 13 kez değişen eğitim sistemi!

raziel34
03-03-2016, 15:03   |  #1  
raziel34 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
204 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

okulların açıldığı gün çocuklarını gönderdikleri okulun yarım gün imam hatip okulu olarak hizmet verdiğini öğrenen velilerin, çocuklarını imam hatip okuluna göndermek isteyen velilerle karşı karşıya geldiği ve polisin araya girdiği, hatta bazı öğrencilerin polis zoruyla derse sokulduğu bir eğitim düzeninden bahsediyoruz.
http://www.cumhuriyet.com.tr/…am_hatip_egitimi.html

sistem falan kalmamıştır artık. olan bir sistemi değiştirirsin, tartışırız. bunun neyini tartışacağız. artık bunun adı sistem değil, eğitim terörüdür. şu anda ülkede iyi kötü bir eğitimin devam etmesini, velilerin çocuklarını okutmak konusunda gösterdikleri iradeye borçluyuz.

almanya 1890 larda kurduğu gymnasium sisteminin ayrımcılık olup olmadığını tartışıyor. farklı eyaletlerde farklı uygulamaları masaya yatırıp, konuşuyorlar.

bizde anlamsız müfredatla doldurulmuş işlenmeyen dersler, çocuklarla ilgilenmeyip saatlerini boş geçiren öğretmenler, fiziksel durumu berbat okullar, koca imam hatip okulunu son gün bir binaya tıkıştırmaya çalışan fırsatçı bürokratlardan başka bir şey yok. bunun adına sistem demek en büyük hata olur.