Bu anakartıda incelemiştim ve güzel bir anakart, hatta bunu almak istemiştim fakat bunda entegre ekran kartı ve sideport desteği yok sanırsam.Bu dediğimi niye istedim? Masaüstü uygulamalarda çalışırken entegre ekran kartı ile işlem yapıp gereksiz enerji tüketimi olmaz diye düşünmüştüm yani bana böyle anlattılar bana mantıklı gibi gelmişti fakat anlamsız bişeymi bilemiyorum?
1250 tl ye kasa toplamak istiyorum (oyun için)
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj
Yani bu anakarta 60 tl fazla vermeme değermi?
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Bu anakartıda incelemiştim ve güzel bir anakart, hatta bunu almak istemiştim fakat bunda entegre ekran kartı ve sideport desteği yok sanırsam.Bu dediğimi niye istedim? Masaüstü uygulamalarda çalışırken entegre ekran kartı ile işlem yapıp gereksiz enerji tüketimi olmaz diye düşünmüştüm yani bana böyle anlattılar bana mantıklı gibi gelmişti fakat anlamsız bişeymi bilemiyorum?Yani bu anakarta 60 tl fazla vermeme değermi?Bana sorarsanız, bu anakartı veya DDR3 sistemi başka bileşenden kısmak suretiyle alıyorsanız değmez. Ona vereceğiniz fazlalık parayı işlemci veya ekran kartına aktarırsınız. Ama enerji tüketimi değerlendirmeniz çok da doğru değil, çünkü bileşenler boştayken zaten az güç tüketirler. Yani masaüstünde iken entegre ekran kartına monitmrü bağlamak bence sadece zaman kaybı olur sizin için. Belki sürekli kablonun çıkarılıp takılması da yıpranmasına neden olur jakın. Entegre ekran kartı, şayet diğer ekran kartı arıza yaparsa çok işe yarar...
OP Yeni Üye
38 mesaj
aslında kısıpta çokta bişey kısmadık sadece işlemciyi x4 955 yapacağımıza şimdilik x3 720 yaptık onuda ilerde yapacağımız upgrade ile halletmeyi düşünüyorum.Ekran kartı 4870 beni baya götürür diye düşünüyorum.100 tl fiyat farkını 1 GB ekran kartı almaktan yana kullandım.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Alternatfileri görüyorsunuz, birçok fikir ortaya atıldı. Bakış açısına göre hiçbiri yanlış değil neticede. Değerlendirip karar vermek size ait.
OP Yeni Üye
38 mesaj
2010 un ikinci yarısında amd opteron adında 6 çekirdekli işlemci çıkacakmış ve am3 alt yapısına uygun olacakmış o zaman gelince işlemciyi öyle yaparız canavar olur :)