Her Windows ürününün bir yaşam döngüsü vardır. Yaşam döngüsü ürün piyasaya sürüldüğünde başlar ve artık desteklenmediğinde sona erer. Bu yaşam döngüsündeki önemli tarihleri bilmek, yazılımınızı yükseltirken veya değiştirirken bilinçli kararlar vermenize yardımcı olur.
Destek sonu
Destek Sonu, Microsoft'un otomatik düzeltme, güncelleme veya çevrimiçi teknik yardım sağlamayı bıraktığı tarih anlamına gelir. Bu tarihte mutlaka
mevcut en yeni güncelleme veya hizmet paketini
yüklemiş olmanız gerekir. Microsoft desteği olmadan, bilgisayarınızın kişisel bilgilerinizi çalabilecek virüsler, casus yazılımlar ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmasına yardımcı olan güvenlik güncellemelerini alamazsınız.
* 9 Nisan 2013'te hizmet paketlerine sahip olmayan Windows 7 RTM için destek bitmiştir. Destek ve güncelleme imkanından faydalanmaya devam etmek için
yüklediğinizden emin olun.
- Kullandığım Windows sürümü destek sonu tarihine ulaşırsa ne yapmam gerekir?
Mevcut olan en yeni güncellemeyi veya hizmet paketini yükleyebilirsiniz ya da Windows'un daha yeni bir sürümüne yükseltebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz.
Sahip olduğum Windows sürümünün artık desteklenmiyor olması ne anlama gelir?
Daha fazla bilgi için:
Windows yaşam döngüsü genel bilgiler - Windows Yardım
Bu tarihten sonra Technopat.net, Windows 7 kullanıcılarına işletim sistemlerini Windows 8.1 64 Bit sürümüne yükseltene kadar destek sunmama hakkını saklı tutar.
Tecnopatnet. Alıntıdır