13 yaşında bir çocuk Walkman kullanırsa...

CHIP Online
01-07-2009, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Çok ilginç bir test: 13 yaşında bir çocuk 1 hafta geçmişin kasetli walkman'ini kullanırsa ne olur?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/13-y ... llanirsa_13662.html

Resimlerle: Sony'den ilginç bir MP3 çalar!

Bugün iPod ve benzeri MP3 çalarlar dışarıda müzik dinlemek için en pratik araç olabilir ama bir zamanlar walkman vardı; teyp kasetleri, kalem piller, büyük kulaklıklar. Günümüzdeki pek çok çocuk bu eski moda walkman'leri hiç görmediler bile. Peki 13 yaşında bir çocuğun iPod'unu alıp ona bir hafta boyunca walkman kullanmasını söylerseniz ne olur?

BBCwalkman'in 30. yılı nedeniyle böyle bir test gerçekleştirdi. Hayatında daha önce hiç walkman görmemiş çocuk teyp kasetlerine de pek aşina değildi. Kasetin çift yüzü olduğunu ve arka yüzdeki parçaları dinleyebilmek için kaseti ters çevirmesi gerektiğini keşfetmesi tam 3 gün aldı. Sokakta belindeki walkman'i ile yürürken meraklı bakışlardan rahatsız olsa da, sınıfta öğretmenlerinin nostalji damarını yakalamayı başardığı için derste müzik dinlemesine izin verildi.

Çocuğun karşılaştığı en büyük problemlerden birisi ise şarkıları rastgele sırayla dinleyememek oldu. Bir hafta sona erdiğinde ise iPod'una kavuşmaktan duyduğu memnuniyeti yüzünden okunuyordu.

Tüm konu: 13 yaşında bir çocuk Walkman kullanırsa...

İzleyin: Sony'nin plastikle savaşı

Resimlerle: Sony'den ilginç bir MP3 çalar!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz walkman günlerini anımsıyor musunuz?

PESSIMIST
01-07-2009, 14:36   |  #2  
PESSIMIST avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
258 mesaj

Tabiki anımsıyorum teknolojiyi biraz geriden takip ettiğimiz için (:

eRRhan
01-07-2009, 14:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
374 mesaj

En büyük sorun pilin bitmesiydi hatta çabuk bitmesin diye kasete kalem takıp kalemle çevirirdik ileri geri sarmak için.

waterman
01-07-2009, 15:00   |  #4  
Taze Üye
12 mesaj

En büyük hayalim Sony walkmandi. 2 walkman dan sonra hayalime kavuştum..
ondaki ses doygunluğuna ve radyosuna hiç bir mp3 de bulamadım...
Bir arkaşıdımın arabanın içinde güneş ışığında resmen pişen sony walkmani ki.... eline alması ile yere fırlatması bir olmuş..  sonrasında takur tukur kaset sesi ...aklına buzdolabına koymak gelmiş ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi dinlemeye devam etmiş o kadar dayanıklı idi...

ParanoiD
01-07-2009, 15:01   |  #5  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Benim çocukluk dönemimde walkman dönemi neredeyse bitmek üzereydi.Çok kullanmadım çokta anımsamıyorum açıkcası.

_OnuR_
01-07-2009, 16:48   |  #6  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
890 mesaj

@Coşkun OLCA 
Ama BBC yapmış bu testi sony değil ki. 
Yazının 2. paragrafının başında

BBCwalkman'in 30. yılı nedeniyle böyle bir test gerçekleştirdi.
diyor.

uGuR.uK
01-07-2009, 16:55   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Alıntı: eRRhan  
En büyük sorun pilin bitmesiydi hatta çabuk bitmesin diye kasete kalem takıp kalemle çevirirdik ileri geri sarmak için.
heheyt bee, aklıma gelio o zamanlar. gerçi çok büyük değil yaşım ama bugüne kadar herşeyin eskisini kullanarak başladım bişeylere. hatta modası geçen-eskiyen yada dinlenemeyen kasetlerinde içindeki o ruloları alırdık, bi fırlatırdık denizde taş sektirme şekliyle, böyle konfeti gibi açıla açıla uçardı göklerdeGülümseme hoşumuzada giderdi tabi...

Kapalı Hesap (53751)
01-07-2009, 17:08   |  #8  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj
Alıntı: onur1666  
@Coşkun OLCA 
Ama BBC yapmış bu testi sony değil ki. 
Yazının 2. paragrafının başında

diyor.

Ben mesajımı yazdığımda Sony yazıyordu. Düzeltildiğine göre bende mesajımı sildim yukarıdan.