1300 TL lik PC kasıyor

wold1rich
05-02-2012, 07:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Beyler günlerdir forumlardayım pc öle böle değil ya fena kasıyo verdiğim 1300 liraya mı yanıyim bilemedim. Aklıma işletim sistemim geldi acaba diyorum işletim sisteminde sorun olabilir mi 2 kere format attım pc ye hep aynı cdyle attım acaba cd de bi bozukluk olabilir mi ? Sistemim şu 

Anakart - asus M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) 

İşlemci - Amd FX 8120 

Ram - GSKİLL 4 GB 1600 MHZ 

Ekran kartı - XFX 6850 

Psu - Thermaltake 600 w verimliliği 65 - 70 arası 

Başka bi format cd siyle format atsam sorun çözülür mü ? İşletim sistemi olarakda ne önerirsiniz şimdiki ultimate 64 bitti. 

Donanımsal bir sorun yok diyor çoğu arkadaş bencede donanımsal bir sorun yok. Sizce ?

Kapalı Hesap (91855)
05-02-2012, 08:32   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

Kasanın değeri önemli değil güzel kardeşim her sistem kasabilir
Şimdi gelelim sorununa benim aklıma ilk gelen olasılık garanti veremesemde işlemci macunun fanı takarken sürtünmeyle falan azalmış olabilir veya fan yuvasından oynamıştır bu yüzden işlemci ısınmıştır ısındığı için performans kaybı olmuştur
başka bir olasılık virüs girmiştir
başka bir olasılık da format cd'si arızalıdır
başka bir olasılık donanımlarından biri hatalı üretimdir
başka bir olasılık psu yetmiyordur
başka bir olasılık fanlarına bir kablo takılmıştır
başka bir olasılık yüklediğin programlardan biri yapmıştır

çözüm önerilerim bilgisayarın işlemci sıcaklığını gösteren bir program yükle mesela speedfan ordan hem fan ayarrlarını da yükselt
format atarken harddiskin tüm bölümlerini biçimlendirmediysen bi daha farklı bir diskle format at flash formattan sonra flash disk veya başka bir cd takma ve farklı bir diskle format at
kasanın yan kapağını aç işlemci fanına bişey takılmış mı ona bak
görev yöneticisini aç işlemci ve bellek kullanımı boştayken aşırı derecede yüksekse hangi işlem kullanıyor diye bak
bir de psu yetmiyordur dedim ya psu eskiyse kapasitör yaşlanması nedeniyle psular performansını kaybeder diye söyledim psu yeniyse ondan değildir

eğer dediklerimin hiçbiri olmuyorsa vatan bilgisayara veya kaliteli bir yere götür kasanı onlar baksınlar bilgisayarcı dükkanlarında çalınabilir içinden parça
ayrıca format diskinde sorun olduğunu pek sanmıyorum çok düşük bir olasılık gibi geliyor bana

wold1rich
05-02-2012, 08:43   |  #3  
OP Taze Üye
19 mesaj
Alıntı: Kötü Adam  
Kasanın değeri önemli değil güzel kardeşim her sistem kasabilir
Şimdi gelelim sorununa benim aklıma ilk gelen olasılık garanti veremesemde işlemci macunun fanı takarken sürtünmeyle falan azalmış olabilir veya fan yuvasından oynamıştır bu yüzden işlemci ısınmıştır ısındığı için performans kaybı olmuştur
başka bir olasılık virüs girmiştir
başka bir olasılık da format cd'si arızalıdır
başka bir olasılık donanımlarından biri hatalı üretimdir
başka bir olasılık psu yetmiyordur
başka bir olasılık fanlarına bir kablo takılmıştır
başka bir olasılık yüklediğin programlardan biri yapmıştır

çözüm önerilerim bilgisayarın işlemci sıcaklığını gösteren bir program yükle mesela speedfan ordan hem fan ayarrlarını da yükselt
format atarken harddiskin tüm bölümlerini biçimlendirmediysen bi daha farklı bir diskle format at flash formattan sonra flash disk veya başka bir cd takma ve farklı bir diskle format at
kasanın yan kapağını aç işlemci fanına bişey takılmış mı ona bak
görev yöneticisini aç işlemci ve bellek kullanımı boştayken aşırı derecede yüksekse hangi işlem kullanıyor diye bak
bir de psu yetmiyordur dedim ya psu eskiyse kapasitör yaşlanması nedeniyle psular performansını kaybeder diye söyledim psu yeniyse ondan değildir

eğer dediklerimin hiçbiri olmuyorsa vatan bilgisayara veya kaliteli bir yere götür kasanı onlar baksınlar bilgisayarcı dükkanlarında çalınabilir içinden parça
ayrıca format diskinde sorun olduğunu pek sanmıyorum çok düşük bir olasılık gibi geliyor

VATANDAN parçaları tek tek aldım montajı orda yaptılar vatana götürsem ücret karşılığı mı bakarlar yoksa ücretsiz bakarlar mı ?

Kapalı Hesap (91855)
05-02-2012, 09:24   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

sorun donanımdan değilse ücret alırlar %90 ihtimalle

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (216570) ~ 05 Şubat 2012 09:26
wold1rich
05-02-2012, 11:44   |  #5  
OP Taze Üye
19 mesaj

konu güncel beyler başka fikri olan var mı

janissary06
05-02-2012, 11:51   |  #6  
Yıllanmış Üye
192 mesaj

arkadaşım sen dediklerimizi yaptın mı?

rodello138
05-02-2012, 11:55   |  #7  
rodello138 avatarı
Yıllanmış Üye
290 mesaj

Kasa'nın markası ne yani dış kasanın? Soğutma sistemin iyi mi ?  kaç fan kullanıyosun? Kullandığın fanlar kasanın içindeki hava akımını düzgün yönetecek şekilde monte edildimi? kısaca kasanın soğutması profesyonel olarak iyimi?

Son Düzenleme: rodello138 ~ 05 Şubat 2012 11:57
wold1rich
05-02-2012, 12:25   |  #8  
OP Taze Üye
19 mesaj

kasanın markası thermaltake soğutması iyi diye düşünüyorum

black_flood
05-02-2012, 14:36   |  #9  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

sorun pekte basit değil ama bende benzer sorunları yaşadım sorunun kaynağı işlemcinin amd olmasıdır malesef. amd işlemciler yüksek frekanslı ram desteği sunamıyor anakartlardaki çipler nedeni ile. bende 1600 lük ram taktım 12 gb ama sürekli kasıntı donma mavi ekran kernel power almaya başladım hatta diskten bile şüphelenmiştim sonradan çözdüm düşük frekanslı corsair 1333 mhz ram aldım taktım tüm sorunlar kökten çözüldü. 
seninde sorunun büyük ihtimallen bu. kingston 1600 mhzlik ramlerde bazen çalışıyor sistem ama stabil değil. 1600 mhz ve 2xxx ram desteği şuan için sadece intelin anakartlarında çalışıyor.

mladenbmv
05-02-2012, 16:04   |  #10  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

windows stan olabilir yada remden veya anakart islmeciden kolay kolay olmaz.bu anakartta bir kac kisi ram le ilgili problem yasamis ondan olabilir. anakartlari asus evo990fx  ile degistirmisler kimiside problemsiz kullaniyor.biraz da sans isi. sen ilk once islemci sicakligana bak sonra ramleri cikar diger slotlara tak,oyle dene.olmadi birde baska windows 7 kur bazi windowslarda oyle problem oluyor cogu kez basima geldi.

black_flood
05-02-2012, 17:05   |  #11  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj
Alıntı: mladenbmv  
windows stan olabilir yada remden veya anakart islmeciden kolay kolay olmaz.bu anakartta bir kac kisi ram le ilgili problem yasamis ondan olabilir. anakartlari asus evo990fx  ile degistirmisler kimiside problemsiz kullaniyor.biraz da sans isi. sen ilk once islemci sicakligana bak sonra ramleri cikar diger slotlara tak,oyle dene.olmadi birde baska windows 7 kur bazi windowslarda oyle problem oluyor cogu kez basima geldi.
amd desteklemiyor 1600 mhz ram ve madem illada format inadı tutmuş herkezin gerçek kanıtınıda yollayım serinlesiniz içiniz.

evo pro tüm model anakartlar için sadece 1333 mhz ram kullanılır.

al buda eskilerden kingston firmasının cevabı

malesef ve malesef ramlerinin frekanslarını 1333 yapmadıkça asla çözülemez soruna sahipsin demektir.

512512AMDX6
05-02-2012, 18:33   |  #12  
512512AMDX6 avatarı
Yıllanmış Üye
560 mesaj

yapacağın basit hdd e formatla hiç bir windows kurma sahte windows ile gidersen ceza alırsın windowssuz git adamlara yaptığınız pc bu kadar masa üstünde bile donuyor de bozuk at sorunun çözülür.

aynısı olmasada buna yakın şeyler başıma geldi eksen bilgisayardan almıştım herhangi ücret ödemeden çözdüm.

benim sorun ramden di 4 gb 1333 mhz cl9 kingston kit set ile i5 2500k arasında uyumsuzluk yaşadım gittim gskill 8gb 1600 mhz aldım sorunsuzum 

sorun anakart ram ekran kartı power değildir ya windows cdsi ya ramler yada güncelleştirmeleri yapmıyorsundur

mladenbmv
05-02-2012, 21:01   |  #13  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj
Alıntı: black_flood  
amd desteklemiyor 1600 mhz ram ve madem illada format inadı tutmuş herkezin gerçek kanıtınıda yollayım serinlesiniz içiniz.

http://www.gskill.com/configurator2.php?pid=2&model=1487

http://www.ec.kingston.com/ecom/ ... or=0&submit1=Search

malesef ve malesef ramlerinin frekanslarını 1333 yapmadıkça asla çözülemez soruna sahipsin demektir.

kullananlar nasil kkullaniyor 1600 da desteklemiyorsa.sistem 1333 acilista ama sonra 1600 mhz yapiyorsun ve calisiyor problemsiz. altaki adrese gir belki yardimci olcak bir seyler vardir.ayni ana kartta ram problemi olmus bir kac kiside.bendede ayni sistem ve anakart var ama daha kuramadim kolide bekliyor oylece. yurt disindayim iki aydir dondugumde benim de basima ayni problem gelcek galiba.

http://forum.donanimhaber.com/m_54758843/mpage_1/key_/tm.htm

Son Düzenleme: mladenbmv ~ 05 Şubat 2012 21:08
wold1rich
06-02-2012, 03:40   |  #14  
OP Taze Üye
19 mesaj

http://www.gskill.com/configurator2.php?pid=2&model=1487

http://www.ec.kingston.com/ecom/ ... or=0&submit1=Search

Yani ben şimdi mhz si 1333 olan yeni bir ram alıcam öyle mi ? Biostan bu bendeki ramlerin mhz sini 1333 e çeksek hep o değerde kalsa olmaz mı ?

wold1rich
06-02-2012, 03:42   |  #15  
OP Taze Üye
19 mesaj
sorun pekte basit değil ama bende benzer sorunları yaşadım sorunun kaynağı işlemcinin amd olmasıdır malesef. amd işlemciler yüksek frekanslı ram desteği sunamıyor anakartlardaki çipler nedeni ile. bende 1600 lük ram taktım 12 gb ama sürekli kasıntı donma mavi ekran kernel power almaya başladım hatta diskten bile şüphelenmiştim sonradan çözdüm düşük frekanslı corsair 1333 mhz ram aldım taktım tüm sorunlar kökten çözüldü. 
seninde sorunun büyük ihtimallen bu. kingston 1600 mhzlik ramlerde bazen çalışıyor sistem ama stabil değil. 1600 mhz ve 2xxx ram desteği şuan için sadece intelin anakartlarında çalışıyor.
Biostan ramin mhz sini 1333 e çeksek hep o değerde kalsa olmaz mı. Bide benim ram 4gb tek modül 2x2 değil ? Lütfen yardım edin ya kafayı yicem

wold1rich
06-02-2012, 03:44   |  #16  
OP Taze Üye
19 mesaj
Alıntı: mladenbmv  
kullananlar nasil kkullaniyor 1600 da desteklemiyorsa.sistem 1333 acilista ama sonra 1600 mhz yapiyorsun ve calisiyor problemsiz. altaki adrese gir belki yardimci olcak bir seyler vardir.ayni ana kartta ram problemi olmus bir kac kiside.bendede ayni sistem ve anakart var ama daha kuramadim kolide bekliyor oylece. yurt disindayim iki aydir dondugumde benim de basima ayni problem gelcek galiba.

http://forum.donanimhaber.com/m_54758843/mpage_1/key_/tm.htm

Benim kafam karıştı şimdi sorun anakart ram uyuşmazlığı mı yoksa başka bişey mi ? Bazılarıda ekran kartını diğer slota tak ramide başka slotlara takarak dene diyolar. Ekran kartının slotunda sorun olabilir mi diğer slota takarak mı denesem ?

black_flood
06-02-2012, 08:25   |  #17  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj
Alıntı: wold1rich  
Benim kafam karıştı şimdi sorun anakart ram uyuşmazlığı mı yoksa başka bişey mi ? Bazılarıda ekran kartını diğer slota tak ramide başka slotlara takarak dene diyolar. Ekran kartının slotunda sorun olabilir mi diğer slota takarak mı denesem ?
ram arkadaşım başka birşey değil nasıl bir kanıt gösterebilirim kendi başıma geldi üreticilerin sitelerinide gösterdim daha ne diyebilirim ki sizlere heleki acemice cevap veripte yok format mış yok vgaymış diyenlere.

biostan ramlerin frekanslarını düşürdüğün daha karmaşık argüman sorunlar oluyor hiç deneme deymez. hazır şansız varken 1333 mhz olan herhangi bir marka model ram kullan. bu durum senlen yada amd işlemci ile alakalı bir durum değil tamamen üretici tabanlı hata amd için üretilen hiç bir çip 1600 mhz desteğine sahip değil doğal olarak bu sebepten dolayı gerçek amd buldozer çipler çıkana kadarda olmayacak bu destek. kutu üzerinde 1600 yada o.c 2000 mhz yazdığına kanma asla sadece göz boyama bendede 2200 mhz yazıyor o.c a600 lük rami 2000 yaptığımda sürekli kernel power almaya başlamıştım.

ram gider sorunlar kalkar formattan sonra.

mladenbmv
06-02-2012, 08:40   |  #18  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

black_flood  katiliyorum ramleri degistir oyle dene.ama ilk once istersen slotlari bir degistir.aldigin parcalarin gunu dolmadiysa rami degistir.etrafinda baska arkadasin varsa degistir dene.

wold1rich
06-02-2012, 12:27   |  #19  
OP Taze Üye
19 mesaj
ram arkadaşım başka birşey değil nasıl bir kanıt gösterebilirim kendi başıma geldi üreticilerin sitelerinide gösterdim daha ne diyebilirim ki sizlere heleki acemice cevap veripte yok format mış yok vgaymış diyenlere.

biostan ramlerin frekanslarını düşürdüğün daha karmaşık argüman sorunlar oluyor hiç deneme deymez. hazır şansız varken 1333 mhz olan herhangi bir marka model ram kullan. bu durum senlen yada amd işlemci ile alakalı bir durum değil tamamen üretici tabanlı hata amd için üretilen hiç bir çip 1600 mhz desteğine sahip değil doğal olarak bu sebepten dolayı gerçek amd buldozer çipler çıkana kadarda olmayacak bu destek. kutu üzerinde 1600 yada o.c 2000 mhz yazdığına kanma asla sadece göz boyama bendede 2200 mhz yazıyor o.c a600 lük rami 2000 yaptığımda sürekli kernel power almaya başlamıştım.

Eski pc imde 1 i 1 gb diğeri 2 gb olan iki tane ramim var onları denicem şimdi ama ilk önce şimdiki ramin slotunu değiştircem bide öle denicem.Eğer dediğiniz gibi bir sorun çıkarsa yani ram uyuşmazlığı varsa rami geri iade alırlar mı ? Alınması içinde malın ayıplı olması gerekiyomuş yani bi problemi hatası gerekiyomuş. Uyuşmazlık bunun içine girer mi ?

wold1rich
06-02-2012, 13:14   |  #20  
OP Taze Üye
19 mesaj

ramleri değiştirdim gene değişen bişey olmadı mhz leri 667 olan ramler taktım bu ramlerle ben fazla kasmadan oynuyabiliyodum fakat şimdi ateş ederken mermiler tek tek gidiyo :S

black_flood
06-02-2012, 16:23   |  #21  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

arka plana baktınmı ne  yapıyor işlemlerde  bu kasılmalar esnasında ayrıca işlemcinin cool quinlet özelliği açıkmı açık ise cd içinden amd cpu driver kurduysan kaldır gitsin sonra dene. bu özelliğin açık olması lazım değilsede aç bazı anakart modelleri bu özelliğide disable olarak getiriyor işlemci kendini kontrol edemiyor sürekli yüksek saat hızında çalışıp aşırı ısıya sebep oluyor.

ayrıca 667 mhz ramleri nasıl sokmayı başardın o slotlara ve nasıl denk getirdin pinlerini çok ilginç bir durum.

ramleri sen seçmediysen eğer vatan bilgisayar önerdiyse yöneticinin karşısına çıkarsın gskil, kingston, corsair firmalarını kanıt olarak gösterirsin sitelerindeki sendeki anakart için sadece 1333 mhz ram öneriliyor 1600 desteğinin olmadığını yazıyor. intel olsa idi zaten 1600 ve 2000 mhz desteği olduğunu ve yazdığını görecektin. istersen intel bir ürün seç onada bak sitesinde farkı göreceksin. iş biter yine kabul etmiyorum derse tüketici haklarını verdiğim kesin kanıtlar ile giderse ipleye ipleye değiştirmek zorundalar. ayıplı olması ayrı konu tüketiciyi doğruya yöneltmek ayrı konudur.

512512AMDX6
06-02-2012, 20:23   |  #22  
512512AMDX6 avatarı
Yıllanmış Üye
560 mesaj

arkadaş sen istanbulda olsan sevabına gelir hallederim ramlerimi deneriz bende ki parçalar ile deneme yanılmaya gider çözerdik

wold1rich
07-02-2012, 03:56   |  #23  
OP Taze Üye
19 mesaj
arka plana baktınmı ne  yapıyor işlemlerde  bu kasılmalar esnasında ayrıca işlemcinin cool quinlet özelliği açıkmı açık ise cd içinden amd cpu driver kurduysan kaldır gitsin sonra dene. bu özelliğin açık olması lazım değilsede aç bazı anakart modelleri bu özelliğide disable olarak getiriyor işlemci kendini kontrol edemiyor sürekli yüksek saat hızında çalışıp aşırı ısıya sebep oluyor.

ayrıca 667 mhz ramleri nasıl sokmayı başardın o slotlara ve nasıl denk getirdin pinlerini çok ilginç bir durum.

ramleri sen seçmediysen eğer vatan bilgisayar önerdiyse yöneticinin karşısına çıkarsın gskil, kingston, corsair firmalarını kanıt olarak gösterirsin sitelerindeki sendeki anakart için sadece 1333 mhz ram öneriliyor 1600 desteğinin olmadığını yazıyor. intel olsa idi zaten 1600 ve 2000 mhz desteği olduğunu ve yazdığını görecektin. istersen intel bir ürün seç onada bak sitesinde farkı göreceksin. iş biter yine kabul etmiyorum derse tüketici haklarını verdiğim kesin kanıtlar ile giderse ipleye ipleye değiştirmek zorundalar. ayıplı olması ayrı konu tüketiciyi doğruya yöneltmek ayrı konudur.

Sanırım sizin dediğiniz gibi işlemcide bir özellik var işlemci boştayken 1440 gibi bir mhz de çalışırken oyuna girdiğimde 3100 mhz hatta 4100 e kadar çıktığını gördüm fakat isterse 5 ghz olsun işlemci genede oyun kasıyor :( sside burda atim

[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]

Bu arada 667 mhz lik ramlerde ddr3 basbaya oturdu slotlara fazla zorlamadan :D cpu-z dende baktım ramleri gördü. Ama anakartım 667 destek vermiyo heralde ondan olabilir mi ? 

Bide ramleri bi abim tavsiye etmişti onun tavsiyesi üzerine almıştım :(

He bide :) Bazılarıda biosunu güncelle diyo fx8120 ler 700 bilmem kaç bios versiyonunu istiyo diyolar. Sendeki muhtemelen 700 altıdır dediler ondanda olabilir kasma dedi. Sen ne düşünüyosun ?

wold1rich
07-02-2012, 03:57   |  #24  
OP Taze Üye
19 mesaj
Alıntı: 512512AMDX6  
arkadaş sen istanbulda olsan sevabına gelir hallederim ramlerimi deneriz bende ki parçalar ile deneme yanılmaya gider çö
Zaten istanbul güneşlide oturuyorum :)

mladenbmv
07-02-2012, 08:51   |  #25  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

sana soyledikleri bios u guncelleme anakartla gelen bios 700 serisi sitesine girip bios indirip 900 yap guncelle sonra dene tekrar olmadi baska ddr 3 ram bul arkadasindan oyle dene.