arkadaşlar P5B Deluxe 1333 mhz fsb yi destekliyormu
1333mhz fsb desteği
arkadaşlar bios güncellemesiyle mümkün falan diye okuyorum forumlardan ama size danışmak istedim.
awaqadoarkadaşlar bios güncellemesiyle mümkün falan diye okuyorum forumlardan ama size danışmak istedim.Dediğin gibi bios güncellemesiyle mümkün.Şu an biraz gereksiz gibi görünüyor.
6550 ve 6750 fena işlemciler değil.tabi bendeki p4 3.2 ye göre arkadaşlar.fiyatlarda daha makul
Arkadaşım şu an 1333FSB'li anakart alın diyoruz ama hemen 1333FSB işlemci alın demiyoruz.Çünkü pek bir farkı yok şu anlık 1333 ile 1066 arasında.Aslında büyük bir fark olmasını beklerdik ama nedeni ise işlemcilerin sadece FSB değerleri yükseltilmiş,diğer ayarlara dokunulmamaış.
İstersen E6700 ile E6750'yi karşılaştır bakalım.Bütün değerleri aynı,FSB dışında...
Sadece FSB değerlerinin arttırılması da pek bir performans artışı sağlamıyor maalesef.
Ama E6750 daha ucuz o ayrı birşey.Nedeni ise 1066 FSB'liler İntel indirime girmeden önce ülkemize giriş yaptı ve haliyle daha pahalıya girdi.İşte o yüzden olsa gerek ülkemizde bu ürünleri satanlar biraz inat ediyorlar bu konuda.Fiyatlarda daha güncellenmedi zaten.Fırsattan istifade istersen al bir tane 1333'lik.Pek bir farkı yok dediğim gibi ama en azından biraz performans farkı var...
black ın dediği gibi pek performans farkı görülmez. ama p4 ten senin geçmek istediğin gibi core 2 due ya geçerlerse performans artışı görürler.
1066 mhz den 1333 mhz e geçmek pek akıl karı değil. örn: e6800 ile e6850 nin arasında sıradan bi kullanacağının performans farkı göreceğini sanmıyorum. çok çok profesyonel ler ancak bu farkı anlarlar...